Set puder za suvo pranje kose - recenzija

Često pranje kose nije dobro za njen kvalitet a nekada i jednostavno nemamo dovoljno vremena da operemo/osušimo/stilizujemo kosu. U oba slučaja, dobro rešenje je upotreba sredstava za suvo pranje. O problemu čestog pranja kose i o savetima za odlaganje pranja smo već pisali u tekstu koji možete pročitati klikom ovde. Ovom prilikom pišemo o konkretnom proizvodu koji je dostupan u parfimerijama i apotekama - radi se o SET puder spreju koga proizvodi slovenačka Krka.

Sprej košta oko 550 dinara (5-6 eura) i zapakovan je kao lak za kosu. Nikad ranije nisam imala proizvod za suvo pranje a jedini moji pokušaji odlaganja pranja su bili vezani za puder za bebe i bila sam relativno zadovoljno rezultatima. Međutim, efekti sa ovim sprejem su na mojoj kosi mnogo bolji. Prska se sa udaljenosti od oko 20 cm (na kosi tada ostaju beli tragovi, pošto se radi o nekoj vrsti pudera) i to se ostavi da odstoji oko pet minuta. Potom očetkate ili iščešljate kosu i onda beli ostaci potpuno nestanu. Kosa zaista izgleda približno tome kao da ste je oprali - bolje odmašćuje od pudera za bebe. Ovo je u mom slučaju naročito korisno kada ispravim kosu kod frizera jer mi efekti ispravljanja traju još dva dodatna dana (e sad, drugo je pitanje da li vi psihički možete da izdržite ideju da vam je kosa masna i/ili prljava i da imate još nešto dodatno na glavi :). Ja uglavnom taj problem nemam, mada, ako sam jako nervozna :D po tom pitanju, nema tog spreja koji bi sprečio pranje :)).

Na spreju je naglašeno da se može koristiti i u situacijama kada zbog bolesti ili drugih okolnosti ne smete da perete kosu (što znači da ga možete koristiti i u slučaju prehlade, recimo). Naravno, kada ste u velikoj žurbi ili vam iskrsne iznenadni susret koji niste planirali :D ovaj proizvod je zaista dragocen iliti ''life-saver". Cena nije nešto previše velika tako da mislim da nema puno prepreka da ovaj proizvod uvrstite u svoj arsenal preparata za kosu :)). Kada preteram sa feniranjem/ispravljanjem i kada poželim da "odmorim" kosu, ovaj puder u spreju mi itekako dobro dođe jer smanji broj pranja kose u toku nedelje. Jedino što bi u vezi ovog proizvoda trebalo dodatni istražiti je efekat isušivanja - ja lično nisam primetila negativne promene u tom smislu, kosa mi zbog njega nije više suva ni oštećena no obično ali naravno mislim da ni sa korišćenjem ovog proizvoda ne treba preterivati.

Puder set sprej slovenačke Krke je praktičan, ekonomičan i zgodan za situacije kada iz nekog razloga ne možete ili ne želite da operete kosu. Što se mog iskustva tiče, rezultati su čak i bolji nego što sam očekivala. Naravno da je najlepša čista kosa - ali onda kada niste u mogućnosti da to ostvarite - ovo je vrlo zgodno i praktično rešenje.


Ocena: 9/10