Serical maske za kosu


Ove maske ne mogu se naći u većim trgovinskim lancima (DM, Lilly, Maxi..), ali ipak imaju solidnu popularnost na našem tržištu i to ne bez razloga. A taj razlog zove se - odnos "cena/kvalitet". Prodaju se u pakovanju od jedan kilogram a koštaju između 400 i 600 dinara u zavisnosti od toga gde ih kupujete. Proizvođač je iz Italije, firma Pettenon Cosmetics. Možda to i nisu maske u vrhunskom rangu ali svakako vam savetujem da ih probate jer će vam  možda neka odgovarati a i uvek je zgodno imati dodatnu masku pri ruci, i rotirati po potrebi.
 
Jedno pakovanje Serical maske može da traje zaista dugo. Ako ste od onih koji vole da menjaju maske i jedna te ista im brzo dosadi - podelite masku (i trošak ;) sa drugaricom. Pored standardne upotrebe, bilo koju masku možete mešati sa uljima i praviti različite tretmane. U tim situacijama kada vam je za neku mešavinu potrebna kašika ili dve nekog običnog regeneratora, ove "king size" maske takođe mogu biti korisne.
 
Na svim maskama piše da su za profesionalnu upotrebu. Ovo naravno ne znači da ne mogu da se koriste kod kuće - jedino su proizvođači verovatno s obzirom na cenu i ekonomičnost pre u vidu imali frizerske salone.
 
U ovom tekstu dajemo pregled osnovnih vrsta koje se pojavljuju na našem tržištu kako bi vam bio olakšan izbor.
 
Carota maska, kao što joj ime kaže, sadrži ekstrakt šargarepe i pravi je izbor među Serical maskama u slučaju da imate masnu kosu. Pored toga sadrži i ulje semena lana. Sam proizvod je narandžaste boje i posebno se preporučuje kosi koja se često pere. "Daje prirodan sjaj i glatkoću, jača otpornost na štetne spoljne faktore. Preporučuje se za masnu kosu koja se često pere, kao i za farbanu. Ostavlja kosu mekom i mirsnom. Lagana formula ne otežava kosu. Rezultat je optimalno hidrirana i nahranjena kosa. Smanjuje sklonost ka mašćenju. Obnavlja strukturu oštećene kose, vraća mekoću i sjaj. Olakšava češljanje i stilizovanje. Stavite na kosu prosušenom peškirom, 5 do 10 minuta. Potpuno isperite. Koristite po potrebi, 1-3 puta nedeljno."

 
Sastav: Water / Aqua,  Cetearyl Alcoholeo|eu|al,  Cetrimonium Chlorid,  Dipalmitoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate,  Parfum / Fragrance,  Methoxy Peg/ Ppg-7/ 3 Aminopropyl Dimethicone,  Linum Usitatissimum (Flax) Oil,  Zea Mays (Corn) Oileo,  Benzyl Alcohol,  Hexyl Cinnamali,  Isopropyl Myristateeo,  Citric Acidkh,  C.I. Pigment,  Methylchloroisothiazolinoneta,  Daucus Carota Sativa Extracti,  Methylisothiazolinoneta



Po mišljenju mnogih, ovo je Serical maska koja najlepše miriše. Sećam se kada sam još pre pet-šest godina kupovala proizvode sa sajta http://www.thebodybakery.com/ koji mirišu na raznorazne interesantne slatkiše - e pa ovo je upravo to samo mnogo jeftinije i dostupnije. Miris je mešavina karamela, šećera i mleka. Nije previše intenzivan. Ova mlečna maska je po vrsti zapravo proteinska - što znači da je dobra ako imate oštećenu kosu. Naročito se preporučuje za hemijski tretiranu i farbanu kosu. Iz mog iskustva ne otežava kosu (moja je doduše jako suva). Ne sadrži silikone.
 
Sastav: Water / Aqua,  Cetearyl Alcohol,  Cetrimonium Chlorid,  Dipalmitoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate,  Parfum / Fragrancei,  Benzyl Alcohol,  Citric Acidkh,  Peg-5 Cocomonium Methosulfate,  Methylchloroisothiazolinoneta,  Methylisothiazolinoneta,  Hydrolyzed Milk Protein,  Hydroxypropyltrimonium Hydrolyzed Casein,  Sodium Cocoyl Glutamateti,  Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride
 
Verovatno najpopularnija i najčešće korišćena maska iz ove linije. Ovo je placenta maska sa ekstraktom bambusa ili popularno rečeno "zelena" maska :)) Po opisu sa pakovanja, ova maska zapravo nema placentu već pšenične proteine koji su po efektu supstitut za placentu. Ja sam je kupila na ovogodišnjem sajmu kozmetike i platila svega 299 dinara.
 
Sastav: Water / Aqua,  Cetearyl Alcoholeo,  Cetrimonium Chlorideti|eu|ta,  Dipalmitoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate,  Parfum / Fragrancei,  Cyclomethiconeeo,  Limonenei,  Dimethiconoleo,  Benzyl Alcohol,  Linalooli,  Amyl Cinnamali,  Propylene Glycol,  Citric Acid,  Triticum Vulgare (Wheat) Germ Extracteo,  Bambusa Vulgaris Sap Extracteo,  Methylchloroisothiazolinoneta,  Methylisothiazolinoneta 

 
Serical Garlic maska je obogaćena peptidima, mineralnim solima i vitaminima, takođe je namenjena oštećenoj kosi. Sadrži ekstrakte luka i pšenice. Piše još da ostavlja kosu mekom i sjajnom, a naročito je preporučljivo za blajhanu, farbanu i tretiranu kosu. Izaberite ovo pakovanje ako imate oštećenu kosu. Preporučuje sa da odstoji na glavi 15-20 minuta a nanosi se ne samo na dužinu kose već i na skalp.  
 

 

 

Voćna maska sadrži ekstrakte bilja, čini kosu mekanom i olakšava češljanje. Daje sjaj i elastičnost, namenjena je svim tipovima kose, naročito odgovara normalnoj. Može se držati kao standarndi regenerator ali i 15-20 minuta posle pranja. Sadrži voćne (AHA) kiseline.
 
 
Sastav: Water / Aqua,  Cetearyl Alcohole,  Cetrimonium Chloridet,  Dipalmitoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate,  Parfum / Fragrancei,  Methoxy PEG/ PPG-7/ 3 Aminopropyl Dimethiconszil,  Benzyl Alcoholi|ta,  Limonenei,  Linalooli,  Hexyl Cinnamali,  Citric Acid,  Lactic Acidh,  Methylchloroisothiazolinoneta,  C.I. Pigment,  Glycerinh,  PCAh,  Methylisothiazolinoneta,  Glycolic Acidkh,  Malic Acid,  Pyruvic Acid,  Tartaric Acid 



Maska sa medom hrani kosu i ojačava njenu strukturu tako da je dobra za suvu i oštećenu kosu sa rascvetanim krajevima. Za najbolje rezultate preporučuje se da odstoji na kosi bar 15 minuta.

Pakovanje sa keratinom oporavlja hemijski tretiranu, oštećenu i frizzy kosu, vraća prirodni sjaj i elastičnost. Dubinski opravlja kosu i olakšava češljanje. Sarži silikone i laneno ulje. Ostaviti da deluje 5 do 10 minuta. Idealna je za kosu na kojoj je rađeno trajno ispravljanje.

Sastav: Water / Aqua,  Cetearyl Alcoholeo|eu|al,  Cetrimonium Chlorideti,  Dipalmitoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate,  Parfum / Fragrance,  Methoxy Peg/ Ppg-7/ 3 Aminopropyl Dimethicone,  Benzyl Alcoholi|ta,  Citric Acid,  Hydrolyzed Keratin,  Methylchloroisothiazolinoneta,  Methylisothiazolinoneta,  Linum Usitatissimum (Linseed) Seed Oil

 

NuNaat Ultra Keratin Touch - Recenzija

Recenziju NuNaat Ultra Keratin Touch seta sam vam obećala pre više od pola godine. Tretman sam tek sad uradila, prema tome evo i recenzije. Odlučila sam se da kupim ovaj set posle drugog keratinskog tretmana koji sam uradila - rezultati su mi se jako dopali ali ne i činjenica da je tretman potencijalno kancerogen pa sam želela da nađem nešto što je bezbednije po zdravlje.
 
NuNaat Ultra Kerating Touch set se reklamira kao keratin koji ne sadrži štetne sastojke i koji ima efekat od 30 dana. Ima jako dobre recenzije na Internetu, ali sam shvatila da su većina tih recenzija na blogovima plaćene ;) tek pošto sam ga naručila. Kako su mi dugo i subote bile radne, nikako nisam mogla da nađem 48 slobodnih sati koliko je potrebno da ovaj tretman ostane na glavi bez pranja kako bi ostvario svoje dejstvo, zato i recenzija kasni :)
 
Tretman sam zajedno sa poštarinom platila oko 25-30 evra, na jednom britanskom sajtu (ovde). U paketu dolaze šampon za dubinsko pranje (proizvod obeležen sa "A"), Ultra Smoothing gloss ("B"). regenerator ("C") i rukavice. Iz mog iskustva (a imam dugu i gustu kosu) ovaj set je dovoljan za minimum dva tretmana.
 
 
 
 
Najpre se kosa opere dubinskim šamponom. Ja sam oprala kosu dva puta ovim šamponom pošto i inače koristim razne serume, silikonske kapi itd. koji se malo teže ispiraju. Šampon predivno miriše. Posle ovog pranja kojim se skidaju različite naslage preparata koje imate na kosi, i kojim se dlaka priprema za dalji tretman, potrebno je da kosu potpuno osušite fenom (bez feniranja, jednostavno je osušite).
 
Kada je kosa potpuno suva, stavljaju se rukavice i počinje se sa nanošenjem glavnog proizvoda iz seta, a to je Ultra Smoothing gloss. Pokušali su da mu dodaju neki šećerno-slatkasti miris, ali uprkos tamo, ovo miriše na neke gadne hemikalije ;). Ovaj "gloss" je vrlo tečan, kao voda, što otežava nanošenje. Pritom, treba smanjiti mogućnost da dođe u kontakt sa kožom glave jer može doći do nadraživanja kože. U uputstvu piše da centimetar ili dva od kože glave proizvod uopšte ne treba nanositi. Meni se desilo da dođe u kontakt sa temenom ali nisam osetila neke posebno negativne reakcije.
 
 
 
 
Kada se proizvod nanese potrebno je da na glavi stoji 30 minuta. Pritom, na svakih pet minuta potrebno je da se očešljate kako bi se proizvod ravnomernije distribuirao kroz kosu. Ja sam potrošila polovinu bočice (oko 25ml) i prekrila sam time celu kosu mada sam mogla da stavim i manje. Na slici je očeščljana kosa na koju je nanet Ultra Smoothing Gloss.


Posle 30 minuta potrebno je da kosu isfenirate. Ovo nije naročito jednostavno pošto proizvod na glavi počinje nekako da se steže i da petlja kosu (verovatno zato u prethodnom koraku treba da se češlja na pet minuta). Iz mog iskustva, kod ovog dela sam shvatila da je ipak bolje da vam neko pomogne dok radite ovaj tretman. Ja sam se isfenirala sama ali ne tako precizno kao što bi me isfenirao neko drugi. Još je bolje da to uradi frizerka.
 
Dakle, isfenirala sam se sa ovim preparatom na glavi. U nekom trenutku on je prestao da bude gusta, lepljiva smesa (pri kraju feniranja). Potom sam isfeniranu kosu više puta prešla peglom. Potrebna je temeratura od 200 stepeni kako bi se proizvod aktivirao. Još jednom da napomenem da je "miris" užasan.
 
Ovo je kosa sa preparatom, isfenirana i ispeglana (vidite da levi deo nije naročito dobro isfeniran). Posle peglanja potrebno je da se kosa ohladi bar 20 minuta i potom se kosa pere ponovo šamponom za dubinsko pranje i stavlja se regenerator iz kesice koji dolazi u setu. Posle toga, treba sačekati 48 sati pre sledećeg pranja. 


 
I, kako sam zadovoljna efektima, da li mogu da se porede sa "pravim" keratinskim tretmanom? Evo sumiranih utisaka:
 
  • Efekat je negde kao 50-60% od onoga što postižete "pravim" keratinskim tretmanom (što uopšte nije loše, imajući u vidu da je ovo jeftinije i nije štetno po zdravlje)
  • Kosa je sjajnija
  • Kosa defintivno izgleda mnogo urednije
Da li kosa može da se nosi pušteno i da li bez feniranja imate instant - frizuru? Odgovor je NE. Kosa će biti poslušnija i urednija ali nije savršeno ravna. Ima efekat ispravljanja li ne previše. Ako ste kovrdžavi obratite pažnju, dešava se da se posle ovih tretmana, i kada se isperu, kovrže ne mogu vratiti u potpunosti na oblik koji su imale pre tretmana. Postupak može da se ponovi tek kroz 30 dana.
 
Da li sam zadovoljna tretmanom? DA, kosa mi je jako oštećena od feniranja i sada izgleda normalnije s tim što mislim da bi tretman puno bolje uspeo da me fenirala frizerka ili drugarica. Tako da, preporučujem da nađete nekog da vam pravi društvo i pomogne oko ovog tretmana. Ako se farbate, treba to da sačekate minimum nedelju dana posle tretmana, a treba da čekate 20 dana za blajhanje.
 
Mislim da je ovo dobar proizvod mada, nažalost, superglatkog efekta nema. Za kraj, da vas obavestim da obaveštenja sa našeg sajta od sada možete dobijati i preko Twittera, moj nalog se nalazi ovde http://www.twitter.com/negakose.
 
Ako želite da sa nama podelite svoja iskustva o keratinskom tretmanu, možete pisati na našem forumu ovde http://www.kosa.rs/forum/viewtopic.php?f=8&t=14
 
Pozdrav i poljubac svima :* :)
 
 

I mi Twitter za trku imamo ;)


Otvorili smo i zvaničan Twitter profil na kome ćete moći da čitate savete za negu kose i da pratite šta je to novo što objavljujem na blogu. Evo adrese https://twitter.com/negakose

Pozdrav svima :)

Humanitarna akcija - Pomoć za Vanju

 
Valentina Kalezić, majka troje dece, obolela je od leukemije i za nastavak lečenja te opake bolesti, koji podrazumeva presađivanje koštane srži u Nemačkoj, neophodna su joj dodatna finansijska sredstva u iznosu od 137.000 evra.
 
Pre dve godine Valentina Kalezić (40), majka troje dece od 15, 12 i 11 godina, suočila se sa ovom opakom bolešću.
 
facebook.com
 

Tokom dvogodišnje bitke sa leukemijom, Valentina je dobijala hemoterapiju, veliki broj lekova, kao i tretman matičnim ćelijama.
 
Međutim, uz kratkotrajna poboljšanja, njeno zdravstveno stanje je tokom celog toka lečenja bilo loše, bolest se ponovo vratila, tako da je u nastavku lečenja neophodno presađivanje koštane srži od neposrednog davaoca u Nemačkoj klinici Malteser Krankenhaus ST.Franziskus, koje je potrebno obaviti od 13. do 17. maja.
 
Za potrebe daljeg lečenja Valentine Kalezić, kao i presađivanje koštane srži, neophodno je prikupiti finansijska sredstva u iznosu od 137.000 evra.
 
Sredstva u humanitarnoj akciji "Pomoć za Vanju" mogu se uplatiti na račune koji su otvoreni za tu namenu: dinarski računi kod Moskovske banke 375-0000000002027-37 i Komercijalne banke 205-9011005016937, a devizni računi kod Moskovske banke 375-5000000001874-34 i Podgoričke banke 550-05-101-0000-8686-41.
 
Kosa.rs podržava ovu akciju. Vaše malo može značiti nekome mnogo! Slanjem poruke na broj 3678 (važi za sve mreže) donirate 100 dinara. Apelujemo na sve oni koji mogu da podele ovo sa prijateljima. Hvala ♥♥♥
 

L'oreal Elseve Total Repair Extreme Double SOS serum - recenzija

 
Posle "Total Repair 5", L'oreal Elseve je izbacio liniju koja je namenjena kosi sa još većim oštećenjima - L'oreal Elseve Total Repair Extreme. Linija sadrži šampon, regenerator, masku i dvofazni serum. Moju pažnju naročito je privukao serum jer je po opisu zvučao gotovo identično sa serumom Kerastase Fibre Architecte koji obožavam. Kupila sam ga odmah, čim sam saznala da se prodaje kod nas, a sada posle nekoliko nedelja korišćenja pišem recenziju. Da napomenem da je Kerastase zapravo ogranak kompanije L'oreal (više o tome čitajte ovde) pa otuda i sličnost između ova dva proizvoda. "Fibre Architecte" je jedan od mojih omiljenih proizvoda ali nažalost skup je i brzo se troši - 30ml košta čitavih 35 evra. No ta činjenica čini SOS double serum još interesantnijim za probu ;) 
 
Na kutiji piše da je namenjen ekstremno oštećenoj kosi i da obnavlja pomoću dve faze - jedna je rekonstruktivni gel koji se "probija" u unutrašnjost vlasi i oporavlja je dubinski, a druga je zaglađujući serum koji popunjava pukotine na površini vlasi.
 

 
Pakovanje je praktično i ima pumpicu. Trenutno košta oko 550 dinara u DM-u i ima samo 15 ml. Miris je osvežavajuće-voćni i nije preterano jak.
 

Kada se istisne izgleda kao razređeni vodenasti silikonski serum - jedan deo je bezbojan a drugi je crvene boje. Tekstura je izuzetno slična Kerastase Fibre Architecte serumu (s tom razlikom što je kod njega jedna faza zelene boje, umesto crvene). Evo kako izgleda na ruci:




Moja kosa je jako suva i ovaj serum je ne otežava a efekat koji postižem vrlo je sličan onome koji imam sa Fibre Architecte tako da sam ovom kupovinom jako zadovoljna. Mislim da će sa ovim tipom proizvoda najbolje efekte videti osobe koje imaju baš oštećenu (a ne samo suvu) kosu jer ispunjava rupice i neravnine.

Kosa izgleda oporavljeno i zdravije. L'oreal Elseve Double SOS serum daje sjaj kosi a da je pri tom ne otežava (naravno, ne treba preterivati sa količinom). Glavni efekat je da vlas deluje "punije". Ako vam je kosa već zdrava nisam sigurna da će vam ovaj proizvod odgovarati. Ovo je lista sastojaka (klik za veću sliku) koja je takođe izuzetno slična onoj koju ima njegov "stariji" (i 4x skuplji :) brat "Fibre Architecte":


Kada se pogleda količina (svega 15ml) dolazimo do zaključka da i nije tako jeftin (iako svakako jeftiniji u odnosu na Kerastase). Doduše, namenjen je ne celoj kosi već samo onim delovima koji su najoštećeniji.
 
Za kraj, mala nagradna igra, poklanjamo jedan L'oreal Elseve Total Repair Extreme Double SOS serum - potrebno je da na forumu (klik ovde) napišete koji vam je omiljeni šampon i zašto. Nagradna igra važi samo za teritoriju Srbije i traje do srede 8. maja, 20h.
 
Lepo se odmorite tokom praznika! :)

 

Sajam kozmetike Beograd 2013. - Moji utisci



Šestog i sedmog aprila održan je 21. Međunarodni sajam kozmetike u Beogradu a ja vam sa malim zakašnjenjem prenosim svoje utiske. Na Sajmu sam bila sa drugaricom i samo da napomenem da nisam jedna od onih osoba kojima je dosadno da idu na Sajam i koje smatraju da "tamo nema ničeg posebnog" i da se "prodaju samo stvari za salone", naprotiv, ja Sajam OBOŽAVAM. Sajam je ove godine bio zaista ogroman i sa odličnom ponudom, moglo je da se vidi dosta toga. Nažalost nisam uspela da nađem Diksonov štand a baš sam planirala da obnovim zalihe što se tiče njihovih maski.
 
Kupila sam najveće samolepljive viklere koje sam našla a koje ću koristiti za ispravljanje kose. Nisu bili skupi, a čvršće su konstrukcije od onih koji se prodaju u Lilly-ju tako da sam bila oduševljena ovim malim otkrićem. Šest komada u jednom pakovanju sam platila 201 dinar. Uvoznik je Alexandar Cosmetics koji su imali zaista interesantan prostor na Sajmu sa bogatom ponudom.



Macadamia oil sam probala samo jednom još pre nekoliko godina i sada sam prvi put sebi kupila pakovanje od 30ml. Koristim ga već par nedelja i jako sam zadovoljna rezultatima. Koristim ga kao tretman pre pranja (pomešan sa Elasticizerom) a takođe stavim par kapi posle pranja i zaista je pravo osveženje za moju trenutnu negu kose. Kupila sam i njihov proizvod koji se zove "Flawless" a radi se o specijalnom balsamu za pranje kose bez sulfata. U poslednje vreme me jako intrigiraju ovi proizvodi pa sam rešila da probam iako nije bio baš jeftin. Do sad sam ga isprobala samo jednom i mogu da kažem da sam zadovoljna - zaista mi je očistio kosu bez isušivanja. Kroz dva-tri meseca korišćenja ću napisati recenziju o ovom proizvodu (a naručila sam i Kerastase šampon bez sulfata pa ću da ih uporedim). Na trećoj slici možete videti kako izgleda - kao gusta pena za brijanje.
 





Sajam je bio super prilika da se dođe do čuvenih kilogramskih maski za kosu po odličnoj ceni od 299 dinara, a ja sam ovog puta uzela zelenu, "Placentu". Kupila sam tri para veštačkih trepavica Ardell i lepak za njih. Nisam sigurna da ću ih ikad upotrebiti ali eto želela sam da eksperimentišem malo. Još uvek ne umem da ih stavim ;) ali nadam se da ću i to savladati. Uzela sam dve odlične turpije za pete po nekoj smešnoj ceni, kao i ulje sa šljokicama za posle depilacije koje miriše na kapućino ♥ Takođe ne znam šta će mi to, ali hej - ipak je Sajam kozmetike ;) :).
 
 
Jojobino ulje koje vidite na slici je nemačke proizvodnje i to je nešto što obožavam. Ne koristim ga za kosu već za čišćenje lica i skidanje šminke, toplo preporučujem da probate. Pri tom bočica je staklena i izgleda jako lepo na polici među ostalom kozmetikom.
 
 
Kupila sam i kupku za remineralizaciju kose koju proizvodi Fama. Ovim proizvodom su mi prali kosu u jednom salonu i upamtila sam da mi je kosa baš dugo mirisala po toj kupki tako da sam bila srećna što sam uspela da je pronađem na Sajmu. Košta oko 150 dinara (a ja sam tretman u salonu platila 1000 ;) i ima dve kesice - jedna je koncentrat minerala a u drugoj je hranljivo mleko. Na omotu piše: "Mineralne soli, magnezijum, cink, gvožđe daju vlažnost i ishranu kosi. Ostavite da deluje pet minuta zatim isperite". Razgledala sam katalog Professional by Fama i imaju zaista širok spektar proizvoda po povoljnim cenama - ako ste probale nešto njihovo a znate da je dobro, pišite.
 
 
Ja sam se super provela na Sajmu mada je, kao i uvek, bilo malo naporno jer je prostor ogroman, toliko toga za videti, a vremena malo ;) Za one koji su u Beogradu ovo je sjajna prilika da po povoljnijim cenama kupe ono što im je inače potrebno kao i da vide nova dostignuća i kozmetičke trendove.