Šta sam novo kupila


U ovom postu ću predstaviti par stvarčica koje sam kupila ovih dana i koje ću isprobavati u narednom periodu. Kupila sam novi Batiste sprej za suvo pranje kose, imala sam ranije ružičasti i žuto-zeleni sad sam htela neki koji miriše što svežije pa sam uzela plavi (cena: 510 dinara). Sa Syoss brendom nemam puno iskustva pa sam rešila da isprobam ovaj balsam - privuklo me je pakovanje i to što je namenjen "izrazito oštećenoj kosi" pa me zanima koliko je delotvoran (cena: oko 300 dinara). 

U DM-u sam videla puno novih (ili prepakovanih?) Keune proizvoda a pažnju mi je privukao ovaj Repair Treatment u kesici od 20 ml koja košta oko 200 dinara, i predstavlja "najintenzivniji tretman za suvu i oštećenu kosu" (tako kaže kesica :)


Gliss ima novu liniju! Gloss Million linija obećava lakše raščešljavanje, dubinsko obnavljanje i visoki sjaj kose. U radnjama sam videla šampon, regenerator, tretman-masku i sprej. Na stranim sajtovima postoji i serum, videćemo da li će se pojaviti i kod nas. Pakovanja su tirkiznozelena i svetlucava, mogu da kažem da izgledaju jako lepo. Na regeneratoru piše: "Da li imate beživotnu kosu bez sjaja? Million Gloss balsam sa koncentrovanim eliksirom za sjaj i kompleksom tečnog keratina omogućava savršeno raščešljavanje i pruža dugotrajni sjaj zahvaljujući inovativnoj Shine-Lamination tehnologiji."


Regenerator košta 389 dinara a tretman oko 480 dinara za 150 ml (Gliss maske su obićno u većem pakovanju). Tretman je namenjen beživotnoj kosi bez sjaja. Proizvod miriše baš onako kako ja volim (uglavnom na nešto čisto).


Evo kako se upotrebljava:


Kupila sam i Aussie Frizz Miracle regenerator - po mirisu je identičan kao 3 Minute Miracle (koji obožavam ali teško dolazim do njega). Namenjen je suvoj, frizzy kosi, sadrži ekstrakt eukaliptusa ("australian blue gum leaves") koji zaglađuje i omekšava kosu. Jedva čekam da ga isprobam. Košta 6 EUR za 250 ml.



Za kraj (još jedan!) proizvod za rekonstrukciju - naručila sam nekoliko Professional by Fama proizvoda i, između ostalog, ovu kremu za rekonstrukciju. Miris me je potpuno oduševio. Pakovanje ima 150 ml i košta 700 dinara. Namenjen je rekonstrukciji i hidrataciji oštećene kose, kao i za kućno održavanje kose posle tretmana rekonstrukcije. Drži se na kosi 5 minuta i potom ispire.



Isprobavam dosta toga ali i kasnim sa recenzijama na blogu. Razlog je taj što koristim previše stvari odjednom i dosta mi je teže da ocenim koji proizvod kakav uticaj ima nego pre a ne bih da ovde pišem nešto napamet :) Tu glavni uticaj imaju ulja koja se stavljaju pre pranja a posle kojih mi je jako teško da ocenim efekat neke maske, na primer.

Intervju - kako neguje kosu Dijana S :)



- Koja ti je prirodna boja kose?

Prirodna boja kose mi je tamno smeđa.

- Koju farbu koristiš?

Ne koristim farbu, nikad se nisam farbala

- Koliko često posećuješ frizera?

Ne posećujem često frizera, idem samo kad moram da šišam kosu a to je otprilike na svaka 3-4 meseca. Znam da to baš i nije za pohvalu, da treba jednom mesečno ali moja kosa ne zahteva često šišanje jer skoro da se i ne oštećuje i krajevi mi nisu ispucali

- Kako neguješ kosu, koji su ti omiljeni preparati?

Imam sreće što sam nasledila čvrstu,zdravu i gustu kosu što mi je dodatni plus prilikom negovanja. Od preparata koristim Gliss Ultimate Repair sa keratinom šampon, Gliss Ultimate Repair balzam, Gliss Ultimate Repair sprej (Preporučujem svima Gliss-ove proivode, zaista daju odlične rezultate!)) a od pakovanja koristim Still - med i mleko. 


- Tvoj najbolji savet za negu kose...?

Moj saveti za negu kose su pre svega odabir kvalitetnog šampona, obavezno korišćenje odgovarajućeg pakovanja, redovno šišanje i izbegavanje figara i presa za kosu.





Mizani Moisturfusion Silk Cream Conditioner - recenzija



Mizani je brend koji je popularan među Afroamerikankama, namenjen je osobama sa kovrdžavom i zahtevnom kosom. Volim da istražujem ovakve brendove jer mi je kosa jako suva pa je veća verovatnoća da ću naći nešto što mi odgovara nego na policama Lilly-ja recimo. Donekle sličan brend je i Aphogee koji ima sjajne proizvode za jako suvu i oštećenu kosu po ok cenama (Mizani je pak nešto skuplji).

Mizani Silk Cream Conditioner je kremasti hidrantni tretmanski regenerator za kosu koji sadrži maslinovo i kokosovo ulje i ekstrakt badema. Deo je Mosturefusion linije, košta oko 13 EUR, dakle cenovno je u rangu sa sa high-end regeneratorima poput Redkena. Naravno naručila sam ga sa Interneta jer je kod nas ovaj brend nedostupan.



Regenerator je baš gust i kremast, miris je ok. Po uputstvu sa bočice može se držati 3 do 5 minuta (ili 10 minuta uz zagrevanje za dubinski tretman). Ja sam ga obično držala na glavi dvadesetak minuta. Na forumima sam čitala da ga ljudi koriste čak za overnight tretman i u slučajevima kada zbog oštećenja dolazi do jakog lomljenja kose. 

Dlaka od ovog regeneratora postaje "puna" (hidrirana) i mekana. Češljanje je izuzetno olakšano, kosa je nahranjena i sjajna. Mislim da je ovo jedan od boljih hidrantnih regeneratora koje sam koristila. 


Koristila sam ga i u kombinaciji sa Fama Professional hidrantnim katalizatorom i super je ispalo, kosa je bila super-mekana. O ovom proizvodu ću pisati kad ga detaljnije istestiram, kupila sam ga jer do sada nisam viđala ovakav tip proizvoda, radi se o peni koja pojačava dejstvo hidrantnih tretmana i namenjena je jako suvoj kosi.




Mizani regeneratorom sam jako zadovoljna i planiram da istražim još neke proizvode iz te linije.