LookFantastic Beauty Box December - otvaranje

Jedna od aktuelnih tema u poslednje vreme na domaćim blogovima bili su beauty "boxovi" iliti mesečne pretplate na kutije sa testerima i kozmetikom. Ovaj koncept u inostranstvu postoji duže vreme a i kod nas se pojavio pre nekoliko meseci. Moja prva reakcija (potpuno iskreno) je da će biti teško napraviti dobar beauty box u Srbiji. Moja omiljena online beauty prodavnica je FeelUnique; oni su pre nekoliko godina pokrenuli i nešto kasnije obustavili prodaju ovakvih kutija sa kozmetikom. A ako oni nisu uspeli da od toga naprave profitabilno i održivo poslovanje, verujem da će tek drugim manjima "igračima" biti puno teže. Oni su izuzetno dobro povezani sa distributerima kozmetike (kao posledica velikog prometa) i radi se o britanskom sajtu, pa ostaje pitanje kako sve to pokrenuti i još više održati - u Srbiji. 

 Moguće je napraviti jednu super kutiju ali teško je napraviti deset dobrih uzastupno - jednostavno će jedna strana biti oštećena - ili kompanija (jer joj se na isplati) ili kupci (jer neće dobijati dobre proizvode tj. onakve kakve očekuju).  


Neku od naših kutija nisam probala još uvek, ali sam se zato malo "častila" decembarskim LookFantasticom pred Novu godinu. Oktobarska i novembarska kutija na LookFantastic sajtu su bile sjajne a za ovu mislim da je za nijansu slabija. Na slici gore ja paket kako izgleda posle "tretmana" na srpskoj carini lol Do mene je putovao 16 dana (malo duže no obično, mislim da je sada gužva zbog praznika).



Ovako izgleda sama kutija, od čvrstog je materijala i takođe prilično jednostavna.


Kutija je koštala 12 funti (oko 15 EUR), što se ne carini zato što se radi o vrednosti manjoj od 50 EUR, ali se zato plaća PDV, konkretno ja sam platila 367,50 dinara. LookFantastic (za razliku od FeelUnique) ne refundira PDV i troškove carine.


Evo čega ima unutra:



1.    Macadamia Healing Oil Infused comb - ćešalj sa širokim zupcima sa Macadamia uljem

2.    Lord & Berry H20hhh! Designer Lip Gloss 6 ml - providni sjaj za usne, prelepo crno minimalističko pakovanje, vrlo šik ;)

3.   Bourjois Intense Smoky Palette –  paleta sa dve senke i lajnerom za "smoky" eyes - Full Size

4.   Elemis Papaya Enzyme Peel – piling za lice 15 ml

5.   Murad Essential-C Cleanser  – gel za čišćenje lica 45ml

6.  Ole Henriksen Pure Truth Youth Activating Oil – anti-aging ulje za negu lica - Deluxe Size 15ml

7.  Pure Gold Collagen dodatak ishrani – Full Size 50ml 





Za razliku od prethodne dve kutije gde je bilo super mini proizvoda za kosu, ovde ih nema ako se izuzme češalj (što je šteta). Ipak, ne mogu da kažem da sam nezadovoljna sadržajem ove kutije.


Pure Gold Collagen je dodatak ishrani koji navodno povećava elastičnost i hidrataciju kože, te "umanjuje bore". Preporučuje se da se jedna ovakva flašica tečnog kolagena pije tokom perioda od četiri nedelje za poboljšanje izgleda kože i kose.


Elemis brend jako volim tako da me obradovao njihov piling sa enzimima papaje i ananasa. Pakovanje ima 15 ml i reč je o relativno skupljem proizvodu (50 ml je 35 EUR). Revitalizuje umornu i osetljivu kožu, takođe sadrži zaštitne antioksidanse. Drži se na licu 10-15 minuta i potom ispire.

Za razliku od Elemisa, brend Murad me asocira na precenjene proizvoda sa ne-tako-dobrim rezultatima (zapamtila sam ih po slabim recenzijama na MakeUpAlley). Ipak, kako zapravo sama ništa od ovog brenda nisam isprobala, radoznala sam u vezi ovog gela. Plus, gel za umivanje lica nekako uvek dobro dođe. 

O Ole Henriksen brendu ne znam gotovo ništa. Google kaže :> da je Ole Henriksen danski kozmetičar koji živi i radi u USA. Pure Truth youth activating oil je ulje koje stimuliše prirodne obnavljajuće mehanizme kože, bogato je vitaminima A, C i omega masnim kiselinama. Trideset mililitara ovog ulja košta 50 EUR! U kutiji je pakovanje od 15 ml.



Macadamia češalj je odličan veliki češalj za nežno raščešljavanje kose (bez kidanja). Mislim da je dobro da svako ima ovakav veliki češalj (ne nužno Macadamia brenda). Takođe na pakovanju piše da ovaj češalj sadrži Macadamia ulje ali efekat nege u tom smislu nisam primetila. Ja ovakav češalj već imam tako da ću ga u skorije vreme pokloniti nekome od vas na blogu.


U drugim kutijama bila je crna kajal olovka za oči, prvo sam se razočarala što je u mojoj kutiji nema. Ali sada mi je to ok jer sam kao zamenu dobila Lord & Berry sjaj za usne koji mi se mnoogo sviđa.


Reč je o H20hhh! designer lip gloss, nijansa je providna (inače moja omiljena "boja" kada su sjajevi u pitanju lol). Dizajn proizvoda je sjajan i minimalistički, šta više dugo nisam videla neki brend koji ima takav koncept. I ostali proizvodi su u vrlo sličnom minimalističkom stilu. On mi se iz cele kutije možda i najviše sviđa.


I na kraju Bourjos Intense Smoky trio - lajner i dve senke za oči. Jako mi simpatično i praktično deluje i takođe jedva čekam da ga isprobam. Boje su nešto tamnije nego na gornjoj slici.

Tek pišući ovaj tekst sam shvatila šta ovde koliko košta :) i sa te strane ispada da je ovo solidna kutija. Meni je dobra ali takođe dosta zavisi od ličnog ukusa i potreba. Sa PDV-om trošak dođe na 2000 dinara što nije baš malo jer su ove kutije ipak više nekako luksuz i zabava nego što zadovoljavaju neke objektivne potrebe :) Postoje i koreanske beauty kutije, to verujem da bi nama bilo još egzotičnije i interesantnije za isprobavanje.