Braun SE 810 epilator za lice - recenzija



Braun SE 810 Face epilator kupila sam pre oko dva meseca u Lilly-ju jer je bio na nekoj akciji (platila sam ga oko 5.200 dinara) mada sam išla na slepo (što obično ne radim) jer nije bilo nekih recenzija u to vreme. Uglavnom, cena mi se učinila povoljna za epilator za lice + četku za čišćenje lica jer znam da su samo električne četke preko 100 ili 150 EUR. 

Guglajući sam saznala da postoji više varijanti ovog proizvoda i moram da napišem da je na naše tržište došla samo neka "sirotinjska verzija" :d jer nema dodataka poput torbice, ogledala za uveličavanje i slično. Ovo se dobije u kutiji:



U kutiji je:

- Epilator sa promenljivom glavicom
- Četka za čišćenje lica kao zamenljivi dodatak
- Četkica za čišćenje epilatora
- Baterija
- Plastični poklopac


Čemu/kome je proizvod namenjen? Ako ste ikada imali bilo koju vrstu epilatora za noge tj. ruke, najkraći (i iskren) opis ovog proizvoda je da je ovo identičan takav epilator ali umanjen tako da je precizniji i može da se koristi na teže dostupnim mestima kao što je npr. između obrva i iznad obrva. Priznajem da sam ja mnoogo puta koristila običan epilator za noge za depilaciju nausnica i u tu svrhu bio je ok čak je bio i brži u odnosu na ovaj mini epliator pošto zahvata veću površinu. Sa druge strane, ovo je lakše od običnog epilatora i možete da se depilirate preciznije i manje površine.

Sme da se koristi na bradi, za nausnice, obrve i čelo. Na kutiji piše da je posebno prilagođen za hvatanje ekstra-kratkih dlačica (0,02 mm). 


Generalno sam zadovoljna ovim epilatorom, nije nešto revolucionaran ali služi svrsi, ne žalim što sam ga kupila. Posebno je funkcionalan za ljude koji imaju jače dlačice oko obrva (kao ja) jer štedi vreme koje biste proveli čupkajući, jednostavno ih odstranite u par poteza. Ima prekidač koji menja smer u kome pincete čupaju dlačice (levo-desno) nekad treba malo vremena dok pogodite odgovarajući ugao i smer da biste uklonili dlačice. 


Četka za čišćenje lica je takođe ok. Prvi put u životu sam probala proizvod ovog tipa i čini mi se da dosta detaljno očisti lice, definitivno bolje no što bismo mi samo rukama. Često imam problem da ne isperem lepo sredstvo za umivanje sa uglova nosa/obrva, pa su mi ti delovi lica uvek isušeni i iziritirani, ova četka to eliminiše jednostavno se bolje očisti lice od svega (mehanički radi ono što bismo mi rukama i nikad tako dobro kao četka koja se automatski okreće). Nije gruba za lice. Pored čišćenja radi i neku vrstu pilinga. Piše da je projektovan tako da može da se koristi i pod vodom tj. pod tušem (nisam probala, niti imam neku potrebu da to radim :).

Ovo je četka koja se koristi za čišćenje lica:



Četku bi trebalo promeniti posle tri meseca korišćenja i set od dve nove košta 1.600 dinara na sajtu Tehnomanije trenutno (što je faktor koji treba uzeti u obzir pre kupovine).

Ovo je poklopac i super je praktičan ali samo za epilator (četka je prevelika i ne može da stane, što je šteta, ne znam tačno kako je transportovati i odlagati a da bude što više higijenski).


Trebalo mi je malo vremena da shvatim kako se stavlja baterija (užasno mrzim da čitam uputstva u poslednje vreme :> Elem, potreban vam je novčić i samo zaokrenete ovaj poklopac pri dnu, nije potrebna primena sile :)




Kad smo kod primene sile, da biste skinuli dodatak za epilaciju i stavili četku za čišćenje lica samo povucite prema gore (ne vrti se ništa levo-desno i veoma je jednostavno).




Zadovoljna sam ovim proizvodom i cena je korektna za aparat koji je "2 u 1" ali mislim da nije neki revolucionarni, ultimativno-neophodni proizvod. Lično i dalje više preferiram vosak (za nausnice, obrve) nego epilator.

New in (iHerb, FeelUnique, DM)


U današnjem "New in" postu pišem o stvarčicama koje sam kupila ovih dana - nešto je stiglo sa iHerb.com, nešto sa FeelUnique, a nešto sam kupila u DM-u. Odmah na početku upozorenje da je post malo duži i da ima dosta slika. Neke taj nivo detaljisanja sigurno neće interesovati ali može biti koristan vodič za one koji ovih dana sastavljaju porudžbine za iHerb :)

Za sajt iHerb.com sam čula pre X godina ali sam se zapravo i sama zainteresovala da poručim nešto pre otprilike godinu dana posle čitanja postova o ovom sajtu na blogu Jovanin kutak.  Ono što mi se posebno dopalo je mogućnost naručivanja ne samo kozmetike već i hrane nedostupne u Srbiji, čajeva, napitaka, vitamina, dodataka ishrani i slično.


Stiglo je svašta ali first things first! :)  Sa leve strane je Redken Extreme CAT Protein Reconstructing Treatment - posle pranja se naprska na kosu, ostavi da deluje 3-5 minuta a potom se ispire pa se stavlja neki obični ili hidrantni regenerator. Sadrži 18-MEA, hidrolizovane proteine pšenice i ceramide. Ova skraćenica u nazivu CAT nema veze sa mačkama ili slično :) već se ustvari odnosi na katjonske proteine (katjoni su pozitivno naelektrisani dok oštećena kosa ima negativno naelektrisanje). Katjonski proteini imaju funkciju rekonstrukisanja i prevencije budućih oštećenja bez otežavanje kose. Sadrži taurin za jačanje strukture i otpornosti vlasi, arginin za jačanje kutikula i aminokiselinu lizin za zaštitu kose.



Redkenova plava Extreme linija namenjena je kosi koja je oštećena (usled hemijskih tretmana, farbanja ili česte upotrebe fena/pegle). Sastoji se od više proizvoda a ovaj sprej je baš proteinski - služi da ispuni sitne rupice i oštećenja na vlasi, jača kosu štiteći je od eksternih agresora a po recenzijama na Internetu (koje su većinski jako dobre) naročito je pogodan ako imate problem da dostignete željenu dužinu kose (a ne možete usled stalnog lomljenja). Posle njegove upotrebe poželjna je hidratacija. Po prvi put imam ovakav proizvod koji je u spreju i potpuno tečan što mi je jako neobično! Na prvi pogled neko bi pomislio da je ovo "leave-in" proizvod a zapravo je tečni rekonstruktor. Do sada sam ga dva puta isprobala i oba puta bio je odličan.


Totally Baked Bed Head TIGI je pena za kosu sa mirisom slatkiša i limuna i koristi se pre feniranja za davanje volumena kosi. Za ovaj proizvod saznala sam gledajući video na Youtube My favourite hair care products (https://www.youtube.com/watch?v=bhFxX2XIl7s) koji je snimila Lustre Lux. Devojka je prelepa i dosta se razlikuje od drugih YT gurua (nekako je prirodna, nema prenemaganja, priča normalno itd). U ovom videu kaže da je to jedan od retkih proizvoda koji zaista daje volumen kosi i koji ona koristi pri korenu kose pre feniranja.


Gledajući kanal dotične saznala sam i za Bed Head TIGI Urban Anti-dotes liniju  pa sam kupila ovaj mali regenerator od 75 ml za probu. Postoji u tri varijante, ovo je verzija sa brojem "3", crvena linija za jako oštećenu kosu, zove se simbolično "resurrection" ;) Miris ovog proizvoda mi je genijalan, dok je Totaly Baked za moj ukus ipak presladak.


Pre oko mesec dana dobila sam paketić Top Ten proizvoda (hvala!) i moja porodica i ja intenzivno smo ih koristili tokom ove zime. Pored putera za telo i kreme sa nevenom, ono što su novo izbacili je i sprej sa pantenolom za kosu i telo (koji nisam stigla da isprobam).

Mogu da kažem da mi je ove godine koža lica dosta suvlja no inače a ove La Roche-Posay Hydreane Legere kreme trošim kao vodicu ;) Nekako i dalje više volim Avene ali ovo je ok i malo je jeftinije. 


Moja kolekcija lakova nije nešto naročito velika, poželela sam neki baš crveni lak i izbor je u DM-u pao na ovaj. Ovo je iz Rita Ora kolekcije, nijansa "Raw as night" - savršena jaka crvena tj. crvena u punom smislu te reči. Preporuka.



Volim čajeve ali retko nađem da mi se neki baš dopadne. Npr. mnogi fancy izvikani čajevi su mi razočaranje. Da budem iskrena, Celestial Seasonings Sleepytime sam naručila više zbog simpatičnog pakovanja ali i zbog dobrih ocena na iHerb-u. Oduševljena sam! Čaj je jednostavan - nema boja, jakih aroma i fensi sastojaka, ne sadrži kofein - primarna je kamilica, zatim nana, lipa itd. Jednostavan i savršen biljni čaj, baš onako kako ja volim. Žao mi je što ga nema kod nas i što je vrednost dolara skočila :d pa će biti još skuplje naručivati ga. U kutiji se dobije ova preslatka zelena metalna kutijica. Ovaj čaj se proizvodi u USA više od 40 godina.

Alpha Lipoic acid je suplement o kome čitam već godinama i napokon sam ga kupila. To je zapravo antioksidant, koji smanjuje oštećenja ćelija, pogodan je i za lepšu kožu a na Zapadu se naročito prepisuje osobama sa dijabetesom. Jedan od mnoštva suplemenata sa sajta iHerb. Ako spadate među one koji vole da čitaju o vitaminima i suplementima, onda ćete na ovom sajtu provesti mnogo mnogo sati ;)


Veliki sam ljubitelj slatkiša pa sam rešila da se malo "zavaravam" proteinskim pločicama ili malo zdravijim verzijama slatkiša. Kutija od 12 komada Quest Bar Cookies & Cream koštala je oko 26 dolara a svaka ima 21 gram proteina što je solidna doza. Jedem jednu dnevno i sjajne su. 




Yummy Earth Organics Fruit Snacks je po prodaji jedan od najbolje rangiranih slatkiša na iHerb-u, pet kesica košta 3,74 dolara, dakle morala sam da vidim o čemu se tu radi :) Ovo je zdraviji slatkiš ali definitivno ne i zdrav, zato što sadrži šećer (doduše žuti). Mislim da je idealan za mame koje žele da deci priušte zdraviju varijantu gumenih bombona jer ne sadrži veštačke boje i arome. Ukus je odličan. 

Atkins Endulge Chocolate Candies - verovatno ste čuli za Atkinsonovu dijetu koja se zasniva na visokoproteinskoj ishrani uz minimalnan unos ugljenih hidrata. Amerikanci su ovo dodatno komercijalizovali i napravili celu paletu Atkins proizvoda čije su nutritivne karakteristike takve da se uklapaju u Atkinsonovu dijetu. Ovo je neka zamena za M&M bombonice i ukus je sjajan. 

Atkins Advantage Dark Chocolate Decadence Bar - čokoladice od 160 kalorija sa veštačkim zaslađivačima (maltitol) i 9 grama proteina po komadu. Odličan ukus, preporuka. 


Ovo sam kupila greškom umesto organskog kakaa :) Zapravo i jeste organski kakao ali u grudvicama i zaslađen žutim šećerom pa može da se koriste za šejkove, kolače i slično a takođe i kao nešto zdravija grickalica između obroka. 


Ovaj sapun je bio nešto kao na "akciji" međutim na kraju su mi naplatili punu cenu i dosta je mali. Ipak, odličan je! Savršen, pravi miris lavande.


Sierra Bees organski balsam za usne sa kakao puterom koštao je na iHerb-u 0,85 dolara - nega je solidna ali miris nije neki. Ne bih ga ponovo kupila.

Essence Multi Action maskaru kupujem po X-ti put u životu, to je moja omiljena "jeftina" maskara. Sličan efekat kao Max Factor 2000 kalorija ali za manje para.


Ovo su iHerb promotivni materijali, lupa za čitanje sa lampicom je koštala 1,95 dolara a ovaj "organajzer" za lekove i vitamine pola dolara a zaista je dobar (u odnosu na one koji se prodaju u našim apotekama) jer je dosta prostran (i za krupnije kapsule kakve su recimo često Omega-3).

iHerb.com je američki sajt koji postoji od 1997. godine. Možda dizajn sajta nije baš najbolji mogući ali je sajt funkcionalan, ima mnogo recenzija proizvoda i najvažnije - ogroman asortiman. Cene poštarine se kreću od 4 dolara pa naviše ali nisu astronomske za naše prilike (za razliku od nekih drugih sajtova). Često nude popuste i obavezno prilikom kupovine bacite pogled na sekcije "Specials" i "Product Trials" (ranije je bilo i "Freebies" ali toga više nema). Da biste kupovali na ovom sajtu potrebna vam je kartica za kupovina online (koju možete dobiti u Raiffeisen banci, banci Intesa itd). Paketi su meni stizali za 10 do 14 dana i uvek sam plaćala PDV na njih, a ako naručite u vrednosti iznad 50 EUR onda plaćate i troškove carine.

Kupovina na Aliexpress.com


Aliexpress.com deo je Alibaba grupacije sajtova. Njegov osnivač je Džek Ma iz Kine koji je posle diplomiranja engleskog jezika konkurisao bez mnogo uspeha na razne pozicije (između ostalog čak i u Kentucky Fried Chicken!). Sreća ili sudbina - za KFC nije bio "dovoljno dobar" ali danas Alibaba grupacija čiji je osnivač vredi impozantnih 160 milijardi dolara. 

Online kupujem dosta dugo ali sa Aliexpress-om imam iskustva tek od pre nekoliko meseci. Ono što sam prvo pretraživala na sajtu je "stationery" - koreanske sveske, stikeri, olovke, washi trake, pribor za pisanje i slično. Ako ste se uvek pitali kako možete da napravite one ultra-slatke planere sa puno boja, stikera i sekcija -  e pa ovde ima svega što vam treba za to ;) Ponuda takvih sitnica u Srbiji je prilično skromna, a čak i kad nađete nešto dešava se da bude nerealno skupo.


Za kupovinu vam je potrebna kreditna kartica kojom se može kupovati preko Interneta poput kartice Visa Virtuon. Ovo obično znači da je u banci potrebno da otvorite i devizni račun. Dobila sam 4 paketa sa ovog sajta i moje iskustvo je pozitivno.

Mnogi prodavci nude free shipping tako da obratite pažnju na to. Na ovom sajtu možete kupovati čak i garderobu i tehniku. Ja sam naručila ovu maramu sa slike dole za svega 2 dolara! Važno je samo da čitate recenzije i da birate proverene prodavce jer ima onih koji prodaju robu ne baš najboljeg kvaliteta ili "fejk" proizvode različitih brendova. 

Meni su svi paketi putovali oko 30 dana tako da je važno da poručite robu "na vreme" tj. dosta unapred (npr. verovatno vam se ne bi isplatilo da naručujete zimsku kapu ovih dana :)

Poručila sam i korpice za kolače koje sam želela da iskoristim za slavu i tu je došlo do izražaja moje neiskustvo kao kupca (lol). Iz nekih opisa je teško zaključiti o kakvom se proizvodu radi i meni se upravo to ovde desilo - očekivala sam male korpice za sitne kolače a dobila sam velike za cupcakes! (Cupcakes ne umem da pravim a svakako ih ne bih pravila za slavu.) Tako da, kada kupujete nešto "osetljivije" izdvojite vremena da pogledate specifikaciju - veličine, materijal i slično.  

Sajt je podeljen na sledeće osnovne sekcije: Appareal & Accesories, Bags & Shoes, Beauty & Health, Electronics, Jewelry & Watches, Automotive, Toys, Kids & Babies...

U sekciji Beauty & Health ima dosta interesantnih stvari - koreanske BB kreme, kosa za nadogradnju, perike, umetci, crna maska protiv mitisera, Aussie 3 minute miracle (u onoj staroj ljubičastoj varijanti!), zatim plastična ambalaža za kozmetiku, ruževe, maskare (što je super ako sami pravite neke mućkalice a teško se nalazi kod nas). Zaista se može naći puno interensantnih stvari ako ste uporni.

Evo samo par primera:




 

Prodavci se dosta trude da budu "na usluzi" kako bi posle kupovine dobili što bolju recenziju i ocene od vas kao kupca. Pre svake kupovine pogledajte profil prodavca i kakve recenzije su ostavljali prethodni kupci kako biste doneli bolju ocenu da li je taj "seller" na Aliexpress-u pouzdan.

Dobila sam ukupno 4 paketića sa ovog sajta i sve su carinili. Uglavnom ih šalju preko China Post Air Mail (zanimljivo je i egzotično ;p kad dobijete paketić izlepljen sa puno markica na kineskom hehe)


Na kraju nagradna igra u kojoj će neko od vas dobiti poklončić - svesku sa slike dole i dva paketića stikera :) Nagradna igra važi za sve zemlje i traje danas i sutra (7. i  8. februar) a potrebno je da pratite blog preko Bloglovina ili Twittera, posetite FB stranu ili tvitujete o nagradnoj igri (kao što piše u uputstvu u aplikaciji dole). Srećno :) Dobitnika ću objaviti u sredu u 20h.



a Rafflecopter giveaway