Za kovrdžavu kosu: Krema za oblikovanje kose - Subrina


Ako imate kovrdžavu kosu i nedovoljno definisane lokne, onda verovatno znate koliko je problematično naći dobar poizvod za oblikovanje. Danas postoji veliki broj pena, gelova i krema za oblikovanje kovrdža, međutim rezultati nisu uvek zadovoljavajući. Tim je veće iznenađenje da je krema za kosu koja košta tek nešto oko 200 dinara stekla priličnu popularnost među osobama sa kovrdžavom i neposlušnom kosu. Subrina je tradicionalno popularna na ovim prostorima, a pre par godina su osvežili asortiman proizvoda i dizajn pakovanja. U okviru tih promena uveden je i novi proizvod - Subrina krema za oblikovanje kose. Evo šta piše na kutiji:


"Krema za oblikovanje i sjaj kose brine se za uglađenu eleganciju i moderan izgled. Zahvaljujući posebnoj formuli koja sadrži ekstrakt ylang-ylanga, krema za sjaj kose jača i revitalizuje kosu i daje joj elastičnost i volumen. Krema sadrži i UV filter, koji štiti strukturu ii boju kose. Savet za efikasnu upotrebu: Kremu za sjaj nanesite na mokru kosu. Za osveženje frizure možete da je nanesete i na suvu kosu."


Ovde zapravo nigde nije napomenuto da je ovo krema za oblikovanje kovrdžave kose - ko je i kako došao do ovog otkrića ne znamo tačno - tek, dobra vest za sve kovrdžave se nekako proširila po forumima i - voila ;) Krema je veoma pristupačna što se cene tiče, oblikuje kovrdže bez prevelikog učvršćivanja, kosa je sjajnija a miris je prijatan. Nema osećaja slepljenosti ili previše ukrućene, tvrde kose. Nažalost, pored svih ovih dobrih osobina, na račun ovog proizvoda imamo i jednu zamerku. Kao i kod velikog broja proizvoda za oblikovanje, i ovaj sadrži alkohol, i to kao drugi na listi sastojaka, što znači da se može desiti da isuši kosu. Uprkos tome, mislimo da je ovo jako interesantan proizvod i dobar pokazatelj toga kako niska cena ne znači uvek i loš proizvod. Ako makar povremeno volite da nosite kovrdžavu kosu - svakako isprobajte ovu kremu.

29 comments:

  1. ljudi, gde u Beogradu mogu da kupim ovu kremu?
    sve sam parfimerije pretrazila i male i velike, nigde je nema.

    ReplyDelete
  2. I meni je jedna drugarica rekla da je nema ovih dana? Nadam se da nisu prestali da je proizvode/uvoze ili tako nesto :(

    ReplyDelete
  3. jos kada bih znala gdje je mogu kupiti...to bi bilo super..:)))

    ReplyDelete
  4. Samo da prijavim da se od pre dve nedelje Subrina opet moze naci u radnjama :) Menjali su amabalazu nekim proizvodima pa mislim da je zbog toga doslo do zastoja

    ReplyDelete
  5. Ova krema mi se nikako ne svidja,samo mi je ulepila kosu. :(

    ReplyDelete
  6. imam kovrdzavu kosu i koristila sam ovo....nije lose,ali problem mi je sto mi je kosa kratka i zbog kovrdza ide u sirinu,to me nervira...Postoji li neki proizvod da spusti lokne,kao da su mokre?????

    ReplyDelete
  7. Ja imam urrrrnnneeeebesno kovrdzavu kosu =) Puštam je već 2 godine... Rođena sestra mi je frizerka pa sam valjda nasledio gen od nje. Kovrdžava kosa ume da bude jaaako suva i šuškava na dodir (tako je u mom slučaju). Sa negom kose ne treba preterivati, nećemo postići nikakav efekat, već je samo uprljati. Najbolji način za negovanje kovrdžave kose jeste redovno pranje i češljanje (ukoliko se jako ućebala, staviti više regeneratora), posle pranja stavljanje Aura silikonskih kapi na krajeve kose (koji ih slepi i ne dozvoljava cvetanje) i orahovo ulje... Ništa više... Obavezno je potrebno vezati je tokom spavanja radi sprečavanja ćabanja kose...

    ReplyDelete
  8. ja sam imala ovu kremu i nije toliko dobra -.-

    ReplyDelete
  9. moja preporuka za kovrdzavu kosu su vam Balea prozvodi (sampon,regenerator,maska ,kapi i sprej sve to vam oko neko 1500 din,ja koristim sampom,balzam i kapi) brzo kosi vracaju sjaj,lokne se spiralizuju (ne bas preko noci ali recimo da ce se prvo poboljsanje videti nakon 15 dana)!I jos jedna preporuka :) umesto tracionalnog susenja kosu podelite na 4 dela :) i svaki deo ispletite u kiku i ostavite da se tako susi ili fenom osusite ..

    ReplyDelete
  10. Kada je rec o nezi kovrdzave i talasaste kose, zaista moram da pohvalim jedan jeftin i super proizvod. Rec je o Still kremi za oblikovanje kovrdzave kose!!!Moja iskrena preporuka za to pomagalo u nezi i odrzavanju lokni!

    ReplyDelete
  11. Super su savjeti, ali malo je zapostavljena frčkava kosa i sušenje difuzorom i kako postići one lokne sa plaže .......
    Pozdrav,
    Vesna

    ReplyDelete
  12. ja sam iz skoplja ta krema na subrina ovde kosta oko 2 eura ali nisam bas nesto zadovoljna od nje jer mi ostecuje kosu..i ja sam duze vreme u potragu po neku finu kremicu za lokne ali nista...ako neko zna i ima iskustva sa neki preparat neka pise..pozz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja trenutno koristim La Croa argan kremu za kovrče i meni je odlična. Cijena je u RH nekih 40 kn. Koristim i njihov šampon za oštećenu kosu, ali s njim nisam primjetila neko poboljšanje. Kremu stavljam na mokru kosu pa još malo kad je osušim stavim na vrhove. :) P.S. ovo je najbolja stranica o njezi kose!! Hvala :)

      Delete
  13. Imam kovrdzavu kosu srednje duzine i koristim ovu kremu godinama i prezadovoljna sam! Stavim je na mokru kosu i onda osusim difuzerom i dobijem lokne sa plaze :D

    ReplyDelete
  14. Gde mogu da kupim ovu kremu???

    ReplyDelete
  15. Trebalo bi da je ima u Lilly radnjama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jecoo hvala vam , a dali neko zna koji je sampon dobar za talasastu kosu , i kako mogu da ubrzam rast kose ?? hwala u napred...

      Delete
  16. Najbolje su Wella pena za kovrdzavu kosu, ja ih korstim vec godinu dana i zadoboljna sam. Ovu kremu sam probala, i ne odgoavara mi, samo mi uprlja kosu.

    ReplyDelete
  17. Postoji odlicna krema Pantene za kovrdzavu kosu(zelena bocica) pogotovo ako neko kao ja ima problem da su se lokne ispravile posle farbanja, a od Still kreme ja sam dobila perut...DM proizvodi nisu losi...a ovu kremu nisam probala...

    ReplyDelete
  18. subrina krema je dobra samo ako se pomesa sa drugim kremama, to je moje iskustvo jer imam kovrdzavu kosu koja je veoma suva.Koristm je vec 5 godina, jedina losa stvar je sto malo isusuje kosu.
    SUNSILK krema je zakon, ali je vise nema u prodaji :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko je proizvodio sunsilk

      Delete
  19. Subrina je dobra ako se pomijesa sa drugim kremama, koristim je tako vec 7 godina. Ako koristite samo ovu kremu, imacete slijepljene lokne, sto nije cilj :)



    ReplyDelete
  20. Ja koristim Pavlovicevu mast....Vec 15 godina i vise. Fenomenalna je, stavim je na mokru kosu i to samo na krajeve. Tako je sacuvam od isusivanja i cvetanja. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Odlična ideja! :) Meni je jedna frizerka preporucivala da koristim Pavlovicevu mast kao masku za kosu (tretman pre pranja). Verujem da moze da se doda jedna kasika u neku domacu masku i da bi ispalo super.

      Delete
  21. Koristila sam ovu kremu ali ja kada je stavim, kosa mi izgleda kao da sam pokisla. Uopste nisam zadovoljna.

    ReplyDelete
  22. I ja koristim dugo ovu kremu,moja kosa je mnogo suva,toliko krema sam probala i nista mi ne odgovara,od balee,lux krema,panten...sve su one ok dok je kosa mokra al kako je osusim kao slama je,lokne nekako nestanu.subrina je dobra za definiciju jer malo i ucvrsti kosu sto meni i treba ali je mnogo isusuje sto ne valja i koliko god krema da sam isprobala uvek se vracam na ovu jer ne mogu naci ni jednu slicnu ovoj. Zna li neko neku dobru kremu za suvu kovrdzavu kosu koja ce lepo definisati i malo ucvrstiti lokne? Ako neko zna neka mi pomogne,jer ja vise ne znam sta da kostisim :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probala sam gomilu krema bez nekog narocitog efekta.Volim proizvode bez silikona i sa sto manje stetnih hemikalija. Medjutim, uz prirodnu negu nisam mogla da resim problem izuzetno suve kose. Onda sam odlucila da probam i drugacije proizvode i konacno pronasla nesto sto mi odgovara - Loreal professional Absolut repair lipidium masku za kosu. Nakon susenja , stavim malu kolicinu jeftinog "orahovog" ulja koje sam kupila u Idei. Ulje proizvodi DCP Hemigal iz Leskovca, miris mu je uzasan ali su mi sva ostala promasaj.

      Delete
    2. Zaboravila sam da napisem, u uputstvu za upotrebu maske pise da kosu, posle pranja, treba obrisati peskirom, staviti masku i drzati je nekoliko minuta. Meni ova varijanta ne odgovara. Masku stavim na mokru kosu, isperem je i gde pod prstima osetim da je kosa gruba, dodam jos.

      Delete