Kako da sami skratite šiške


U većini salona je skraćivanje šiški besplatno, naročito ako ste redovna mušterija i imate dobru komunikaciju sa frizerom. Međutim, možda nekada nemate vremena ni volje da odete do frizerskog salona i želeli biste da skraćivanje obavite sami kod kuće a da pri tom ne izazovete katastrofu. Ovo su saveti iz časopisa Marie Claire koji vam pomoći u tome.

1. Počnite sa čistom, suvom kosom. Nemojte kvasiti šiške (kad se osuše, biće kraće nego što ste zamislili).

2. Uhvatite nežno kosu prstima ali nemojte je vući i rastezati, za tim nema potrebe. Ukoliko su vam šiške potpuno ravne, prste držite horizontalno. Ako su "mekše" onda neka vam i ruka bude pod uglom.

3. Koristite makaze za šišanje. Za veću kontrolu, odlična ideja su makazice za zanoktice (iz onih setova za manikirianje noktiju). Tako ćete imati veću kontrolu i neće vam se desiti da nesmotreno odsečete veliki deo kose jednim potezom.

4. Ako makaze držite horizontalno (ravno) onda ćete vrlo verovatno dobiti "šerpa look" :)) S obzirom da to nije ono što želimo, za mekši i opušteniji izgled, držite makaze vertikalnije (recimo, pod uglom od 45 stepeni) dok skraćujete šiške.

5. Odsecite svega par milimetara, uvek posle možete skratiti dodatno, prema potrebi.

6. Počnite sa skraćivanjem od sredine i idite ka krajevima. Obično bi trebalo da skraćujete šiške do kraja obrva, sve ostalo bi moglo biti preterano, naročito ako imate zaliske.


No comments:

Post a Comment