Lana Del Rey - Frizura

Lana Del Rey je nova muzička internet-atrakcija a jedan od glavnih razloga zašto izaziva toliku pažnju je specifičan retro izgled. "Ranije sam koristila tople viklere a sada koristim figaro. Stavim malo tonirane kreme, ajlajner... veštačke trepavice.. treba mi tačno minut da ja postanem 'ja'", objašnjava Lana.

Njena frizura je tipična za pedesete godine. Ako odete kod frizera i zatražite ovakvu frizuru najverovatnije ćete biti stavljeni pod haubu i dobiti fizuru koja može delovati pomalo hm.. zastarelo. Ako je sami pravie kod kuće, lakše ćete je modifikovati. Možda vam i neće savršeno uspeti iz prve jer je frizura malo specifična (možda i ne baš prikladna za svakog), ali ovo je generalno uputstvo:

- Najpre je potrebno da isfenirate kosu. Savetujemo da koristite sprej za zaštitu kose od toplote.

- Posle feniranje pređite kosu mlazom hladnog vazduha kako bi se kutikule spustile i kako bi kosa bila sjajnija.

- Blage talase dodajte korišćenjem nešto debljeg figara. Kosu treba izdeliti na sekcije širine 5 cm.

- Više uvijajte gornje slojeve kose nego donje - cilj nije da povećate volumen na ovaj način već da napravite talase.

- Posebnu pažnju obratite na uvijanje krajeva. Pramen držite 5 do maksimalno 10 sekundi, u zavisnosti od toga koliko je zagerjan figaro. Svaki pramen potom pričvrstite šnalicom. Krenite od zadnjeg dela a potom uvijajte pramenove sa strane.

- Kada završite, ostavite kosu pričvršćenu šnalicama da se ohladi negde oko 20 minuta. Ako vam je kosa prirodno prava ili loše "drži" lokne, neka ostane i duže.

- Nežno pročešljajte kosu i fiksirajte lakom.

Evo i objašnjenja na You Tube:

1 comment:

  1. frizura je ok!samo nema bas volumena...

    ReplyDelete