NuNaat Ultra Keratin Touch - Recenzija

Recenziju NuNaat Ultra Keratin Touch seta sam vam obećala pre više od pola godine. Tretman sam tek sad uradila, prema tome evo i recenzije. Odlučila sam se da kupim ovaj set posle drugog keratinskog tretmana koji sam uradila - rezultati su mi se jako dopali ali ne i činjenica da je tretman potencijalno kancerogen pa sam želela da nađem nešto što je bezbednije po zdravlje.
 
NuNaat Ultra Kerating Touch set se reklamira kao keratin koji ne sadrži štetne sastojke i koji ima efekat od 30 dana. Ima jako dobre recenzije na Internetu, ali sam shvatila da su većina tih recenzija na blogovima plaćene ;) tek pošto sam ga naručila. Kako su mi dugo i subote bile radne, nikako nisam mogla da nađem 48 slobodnih sati koliko je potrebno da ovaj tretman ostane na glavi bez pranja kako bi ostvario svoje dejstvo, zato i recenzija kasni :)
 
Tretman sam zajedno sa poštarinom platila oko 25-30 evra, na jednom britanskom sajtu (ovde). U paketu dolaze šampon za dubinsko pranje (proizvod obeležen sa "A"), Ultra Smoothing gloss ("B"). regenerator ("C") i rukavice. Iz mog iskustva (a imam dugu i gustu kosu) ovaj set je dovoljan za minimum dva tretmana.
 
 
 
 
Najpre se kosa opere dubinskim šamponom. Ja sam oprala kosu dva puta ovim šamponom pošto i inače koristim razne serume, silikonske kapi itd. koji se malo teže ispiraju. Šampon predivno miriše. Posle ovog pranja kojim se skidaju različite naslage preparata koje imate na kosi, i kojim se dlaka priprema za dalji tretman, potrebno je da kosu potpuno osušite fenom (bez feniranja, jednostavno je osušite).
 
Kada je kosa potpuno suva, stavljaju se rukavice i počinje se sa nanošenjem glavnog proizvoda iz seta, a to je Ultra Smoothing gloss. Pokušali su da mu dodaju neki šećerno-slatkasti miris, ali uprkos tamo, ovo miriše na neke gadne hemikalije ;). Ovaj "gloss" je vrlo tečan, kao voda, što otežava nanošenje. Pritom, treba smanjiti mogućnost da dođe u kontakt sa kožom glave jer može doći do nadraživanja kože. U uputstvu piše da centimetar ili dva od kože glave proizvod uopšte ne treba nanositi. Meni se desilo da dođe u kontakt sa temenom ali nisam osetila neke posebno negativne reakcije.
 
 
 
 
Kada se proizvod nanese potrebno je da na glavi stoji 30 minuta. Pritom, na svakih pet minuta potrebno je da se očešljate kako bi se proizvod ravnomernije distribuirao kroz kosu. Ja sam potrošila polovinu bočice (oko 25ml) i prekrila sam time celu kosu mada sam mogla da stavim i manje. Na slici je očeščljana kosa na koju je nanet Ultra Smoothing Gloss.


Posle 30 minuta potrebno je da kosu isfenirate. Ovo nije naročito jednostavno pošto proizvod na glavi počinje nekako da se steže i da petlja kosu (verovatno zato u prethodnom koraku treba da se češlja na pet minuta). Iz mog iskustva, kod ovog dela sam shvatila da je ipak bolje da vam neko pomogne dok radite ovaj tretman. Ja sam se isfenirala sama ali ne tako precizno kao što bi me isfenirao neko drugi. Još je bolje da to uradi frizerka.
 
Dakle, isfenirala sam se sa ovim preparatom na glavi. U nekom trenutku on je prestao da bude gusta, lepljiva smesa (pri kraju feniranja). Potom sam isfeniranu kosu više puta prešla peglom. Potrebna je temeratura od 200 stepeni kako bi se proizvod aktivirao. Još jednom da napomenem da je "miris" užasan.
 
Ovo je kosa sa preparatom, isfenirana i ispeglana (vidite da levi deo nije naročito dobro isfeniran). Posle peglanja potrebno je da se kosa ohladi bar 20 minuta i potom se kosa pere ponovo šamponom za dubinsko pranje i stavlja se regenerator iz kesice koji dolazi u setu. Posle toga, treba sačekati 48 sati pre sledećeg pranja. 


 
I, kako sam zadovoljna efektima, da li mogu da se porede sa "pravim" keratinskim tretmanom? Evo sumiranih utisaka:
 
  • Efekat je negde kao 50-60% od onoga što postižete "pravim" keratinskim tretmanom (što uopšte nije loše, imajući u vidu da je ovo jeftinije i nije štetno po zdravlje)
  • Kosa je sjajnija
  • Kosa defintivno izgleda mnogo urednije
Da li kosa može da se nosi pušteno i da li bez feniranja imate instant - frizuru? Odgovor je NE. Kosa će biti poslušnija i urednija ali nije savršeno ravna. Ima efekat ispravljanja li ne previše. Ako ste kovrdžavi obratite pažnju, dešava se da se posle ovih tretmana, i kada se isperu, kovrže ne mogu vratiti u potpunosti na oblik koji su imale pre tretmana. Postupak može da se ponovi tek kroz 30 dana.
 
Da li sam zadovoljna tretmanom? DA, kosa mi je jako oštećena od feniranja i sada izgleda normalnije s tim što mislim da bi tretman puno bolje uspeo da me fenirala frizerka ili drugarica. Tako da, preporučujem da nađete nekog da vam pravi društvo i pomogne oko ovog tretmana. Ako se farbate, treba to da sačekate minimum nedelju dana posle tretmana, a treba da čekate 20 dana za blajhanje.
 
Mislim da je ovo dobar proizvod mada, nažalost, superglatkog efekta nema. Za kraj, da vas obavestim da obaveštenja sa našeg sajta od sada možete dobijati i preko Twittera, moj nalog se nalazi ovde http://www.twitter.com/negakose.
 
Ako želite da sa nama podelite svoja iskustva o keratinskom tretmanu, možete pisati na našem forumu ovde http://www.kosa.rs/forum/viewtopic.php?f=8&t=14
 
Pozdrav i poljubac svima :* :)
 
 

2 comments:

  1. Odlicna si. Tako si detaljno sve ispricala. Bravo. Razmislicu o tretmanu jer su mi ga nudili u salonu al sam se plasila jer sam plavusa sa suvom kosom pa se plasim sta ce se desiti sa njom nakon svega. U svakom slucaju hvala na iscrpnim informacijama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ovo je set za kućnu upotrebu ako su ti nudili u salonu, verovatno je to neki "jači" tretman (ja sam radila sa CocoChoco i naplacivali su mi 100 evra), efekti su bolji ali takodje tokom tretmana isparava formaldehid (imas stare tekstove na tu temu pa baci pogled) Pozdrav i hvala :)

      Delete