Sajam kozmetike Beograd 2013. - Moji utisci



Šestog i sedmog aprila održan je 21. Međunarodni sajam kozmetike u Beogradu a ja vam sa malim zakašnjenjem prenosim svoje utiske. Na Sajmu sam bila sa drugaricom i samo da napomenem da nisam jedna od onih osoba kojima je dosadno da idu na Sajam i koje smatraju da "tamo nema ničeg posebnog" i da se "prodaju samo stvari za salone", naprotiv, ja Sajam OBOŽAVAM. Sajam je ove godine bio zaista ogroman i sa odličnom ponudom, moglo je da se vidi dosta toga. Nažalost nisam uspela da nađem Diksonov štand a baš sam planirala da obnovim zalihe što se tiče njihovih maski.
 
Kupila sam najveće samolepljive viklere koje sam našla a koje ću koristiti za ispravljanje kose. Nisu bili skupi, a čvršće su konstrukcije od onih koji se prodaju u Lilly-ju tako da sam bila oduševljena ovim malim otkrićem. Šest komada u jednom pakovanju sam platila 201 dinar. Uvoznik je Alexandar Cosmetics koji su imali zaista interesantan prostor na Sajmu sa bogatom ponudom.



Macadamia oil sam probala samo jednom još pre nekoliko godina i sada sam prvi put sebi kupila pakovanje od 30ml. Koristim ga već par nedelja i jako sam zadovoljna rezultatima. Koristim ga kao tretman pre pranja (pomešan sa Elasticizerom) a takođe stavim par kapi posle pranja i zaista je pravo osveženje za moju trenutnu negu kose. Kupila sam i njihov proizvod koji se zove "Flawless" a radi se o specijalnom balsamu za pranje kose bez sulfata. U poslednje vreme me jako intrigiraju ovi proizvodi pa sam rešila da probam iako nije bio baš jeftin. Do sad sam ga isprobala samo jednom i mogu da kažem da sam zadovoljna - zaista mi je očistio kosu bez isušivanja. Kroz dva-tri meseca korišćenja ću napisati recenziju o ovom proizvodu (a naručila sam i Kerastase šampon bez sulfata pa ću da ih uporedim). Na trećoj slici možete videti kako izgleda - kao gusta pena za brijanje.
 





Sajam je bio super prilika da se dođe do čuvenih kilogramskih maski za kosu po odličnoj ceni od 299 dinara, a ja sam ovog puta uzela zelenu, "Placentu". Kupila sam tri para veštačkih trepavica Ardell i lepak za njih. Nisam sigurna da ću ih ikad upotrebiti ali eto želela sam da eksperimentišem malo. Još uvek ne umem da ih stavim ;) ali nadam se da ću i to savladati. Uzela sam dve odlične turpije za pete po nekoj smešnoj ceni, kao i ulje sa šljokicama za posle depilacije koje miriše na kapućino ♥ Takođe ne znam šta će mi to, ali hej - ipak je Sajam kozmetike ;) :).
 
 
Jojobino ulje koje vidite na slici je nemačke proizvodnje i to je nešto što obožavam. Ne koristim ga za kosu već za čišćenje lica i skidanje šminke, toplo preporučujem da probate. Pri tom bočica je staklena i izgleda jako lepo na polici među ostalom kozmetikom.
 
 
Kupila sam i kupku za remineralizaciju kose koju proizvodi Fama. Ovim proizvodom su mi prali kosu u jednom salonu i upamtila sam da mi je kosa baš dugo mirisala po toj kupki tako da sam bila srećna što sam uspela da je pronađem na Sajmu. Košta oko 150 dinara (a ja sam tretman u salonu platila 1000 ;) i ima dve kesice - jedna je koncentrat minerala a u drugoj je hranljivo mleko. Na omotu piše: "Mineralne soli, magnezijum, cink, gvožđe daju vlažnost i ishranu kosi. Ostavite da deluje pet minuta zatim isperite". Razgledala sam katalog Professional by Fama i imaju zaista širok spektar proizvoda po povoljnim cenama - ako ste probale nešto njihovo a znate da je dobro, pišite.
 
 
Ja sam se super provela na Sajmu mada je, kao i uvek, bilo malo naporno jer je prostor ogroman, toliko toga za videti, a vremena malo ;) Za one koji su u Beogradu ovo je sjajna prilika da po povoljnijim cenama kupe ono što im je inače potrebno kao i da vide nova dostignuća i kozmetičke trendove.
 
 
 

4 comments:

  1. Ja sam neizmerno srećna svaki put kada na ovom blogu osvane neki novi post. I uvek se ispostavi da je interesantan i simpatično - pametan :)

    I ja imam veštačke trepavice sa kojima ne znam šta bih. A ovo ulje sa šljokicama za posle depilacije i mirisom kapućina mi deluje kao kupovina veka :D

    Srdačan pozdravčić!

    ReplyDelete
  2. PS. Ja nikada nisam bila na Sajmu kozmetike, ali sledeći sigurno neću propustiti lol

    ReplyDelete
  3. Bas me interesuje kakav je taj sampon, deluje mi kao jedan od onih za dubinsko pranje kose :) A trepavice, moram kupiti neke sebi, neke sa prirodnim izgledom :D jos uvek sam kukavica :D
    Divno si se ponovila!

    ReplyDelete
  4. Haha bas si me nasmejala, Jelena :)) Ma meni je bitno da mi sve to lepo izgleda na polici kad naredjam :> Pa valjda ce i nekad da se upotrebi.

    Dolce, oko 300 dinara su trepavice na Sajmu a kvalitetne su. Meni je jednom stavljala kozmeticarka ali su bile do te mere 'natural' da se nisu ni videle tj. ja maskarom postizem bolji efekat.

    Hvala vam :* :)

    ReplyDelete