Šta je za vas savršena kosa?


Kada biste me pitali - "Da možeš da izabereš sada jednu kosu i jednu frizuru koju možeš onda da imaš zauvek" - odgovor bi bio - želim kosu kao Nelly Furtado u spotu "Say it right"! :)) Od kad znam za ovu pesmu i ovaj spot divim se kosi koju Nelly u njemu ima i to je kosa kakvu bih i ja želela da imam - trajno ;) Da li je to detinjasto ili glupo ne znam, ali stvarno mi se sviđa.
 
Deluje zdravo, sjajno, moćno, PRAVO :) dok je naravno moja kosa ono što frizerke kod nas u žargonu zovu "prirodna". Kako je to imati prirodnu kosu to mi "prirodne" najbolje znamo ;) a usled svih tih eksperimentisanja i putešestvija nastao je i ovaj blog. Verujem da bi deci tačnije devojčicama sa tzv. prirodnom kosom (koja je česta kod nas) još u detinjstvu trebalo objasniti da to nije nikakav hendikep : > već samo poseban tip kose koja zahteva nešto drugačiju negu i šišanje (što i mnogi frizeri nekako ne shvataju). Bitno je ne biti grub prema ovakvoj kosi i pružiti joj pojačanu i dobru negu.
 
Moja kosa, kada me isfenira frizerka, vrlo je slična ovoj koju Nelly ima u gore pomenutom spotu. Naravno, bez intervencije pegle, četke, frizera i hemikalija moja kosa je, pored toga što je vrlo gusta, takođe i kovrdžava. Tu svoju kovrdžavost sam u različitim periodima prihvatala manje ili više, a sada mi je kao posledica keratinskog tretmana ta kovrdžava tekstura oslabljena i kosa mi se ne uvija kao ranije. Dugo sam mrzela to koliko mi je kosa gusta dok se sad sve više učim da to posmatram kao prednost.
 
Ipak, ako razmislim o tome šta je za mene "dream hair" to je prava, sjajna, gusta i zdrava kosa poput ove koju ima Nelly. Nikakve komplikovane frizure, sredstva za volumen i figara - volim kosu koja izgleda jednostavno i zdravo. Moja prirodna kosa je tamna (gotovo crna) pa verovatno zato i takve kose i najviše volim. Pored Nelly Furtado na pamet mi pada i divna bujna kosa Nicole Scherzinger, mada su tu više u pitanju umetci i ponekad Photoshop. Ali da izgleda moćno u spotovima - o da. Obožavam da vidim i lepe plave kose, to je valjda i najteže postići.

Imam dosta drugarica koje su dovoljno srećne da bez ikakvog feniranja imaju zaista lepe kose i koje izgledaju potpuno isto bez obzira da li ih frizer fenira ili ne.
 
 
Šta je za vas savršena kosa, koje karakteristike ime? Ko ima "dream hair"? :)

 

13 comments:

  1. Za mene je savrssena kosa, duga kosaaa, prava i plavaa. :)

    ReplyDelete
  2. I za mene je savrsena Nelina kosa iz ovog spota :) Od kada sam je prvi put videla opcinjena sam njom! Moja kosa jeste prirodno ravna, ali nije gusta, vlas je tanka pa mi duga kosa ne stoji lepo :( izgleda mrtvo i slepljeno jer mi se povrh svega kosa i masti brzo. Pored ove, moja kosa iz snova je Rijanin paz iz spota Umbrella :) Otprilike tako neku frizuru i imam, samo jos malko da poraste.

    ReplyDelete
  3. http://static.comicvine.com/uploads/scale_super/11/110612/2439621-943226230d1303923289-hot-pics-beyonce-beyonce-abc-thanksgiving-special-nov.-25.jpg

    Kratko i jasno, ovo ŽELIM :D

    ReplyDelete
  4. Kada bi se moja normalno kovrdzala i porasla duze od ramena, bila bi savrsena :) Eto toliko.

    ReplyDelete
  5. Da, znate li nesto za brzi rast kose ? :)
    moja nikako da poraste :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mozda ricinusovo ulje, ono podstice cirkulaciju. Ne volim da dajem savete tog tipa jer se mnogo toga reklamira a zapravo retko sta deluje.. Mislim da je najbolji savet - zdrav zivot generalno :)

      Delete
    2. Definitivno zdrav zivot...redovna poseta frizeru,e sad zavisi sta je za koga redovno..2-3 meseca pa i do 4 je za mene redovno,mislim na sisanje..i to samo krajeve 1cm,obavezno pakovanja..a i sampon od komprive moze da pomogne...meni je od njega i brze rasla kosa..i dooostaaa nove kose poraslo :D

      Delete
  6. Savrsena kosa mi je moja prirodno ravna kosa, samo da se ne masti brzo :D
    Ma svaka zdrava kosica lepe boje ;)

    ReplyDelete
  7. Kratko i jasno...Duzina, gustina, nijansa, frizura...Apsolutno sve kao sa slike...
    http://cdn04.cdn.justjared.com/wp-content/uploads/2009/08/kardashian-blonde/kim-kardashian-blonde-teen-choice-awards-2009-02.jpg

    ReplyDelete
  8. Gusta zdrava kosa.Nekada sam patila samo da bude ravna! Koji sam debil bila...a prirodno mi je talasasta.Sada ne volim peglani stil jer slepi kosu i ubije volumen a najvise mi se dopada onako malo duza kosa sa volumenom ,a boja,ma nije boja bitna ali glasam za svetlije ,dugo sam se farbala,u platinasto plavo pa u skoro crno :OOO i jedva povratih svoju boju,prirodno tamno plavu,divnu :) nemojte slepo juriti trendove ,iz iskustva vam kazem,draga Jelena pusti svoje kovrdje i bujnu dugu kosu i uzivaj u njoj! <3

    ReplyDelete
  9. Za mene je ovo, mozda se ne vidi na slici lepo, ali ko je gledao spot - zna!
    http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRfLJSqyHlAPKCrImRjeyNxz9sc-Edb-r6I7dZRnugZLoK65mSr

    ReplyDelete
  10. Voditeljka Aleksandra Jeftanović. Zdrava, kvalitetna, gusta, jednostavna...

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete