Zašto sam isključena iz daljeg takmičenja?

Podsećam na pravilo zadato na početku izbora:

"U slučaju bilo kakve zloupotrebe ili korišćenja lažnih glasova, učesnik će biti eliminisan iz daljeg izbora."


Iskreno rečeno nisam nameru da vršim detaljnu proveru (mislila sam da nema potrebe) do poslednjeg dana izbora kada se pojavio učesnik koji je u roku od 4 sata prikupio više lajkova nego bilo ko ko je poslao fotografiju na početku. Da se ovo nije desilo verovatno bi dosta toga prošlo nezapaženo. Zbog malverzacija sa lajkovima, članstva u grupama za deljenje lajkova, velikih broja turskih, indijskih i bugarskih lajkova diskvalifikovano je šest osoba. Vršena je provera takmičara sa više od 500 lajkova. Uziman je slučajan uzorak od 20 lajkova na svakom profilu. 

Kako smo utvrđivali koji je profil lažan?

Desnim klikom na Profile photo glasača i korišćenjem opcije "pretraga u Google" proveravano je da li je fotografija korisnika koji je glasao autentična. 

Broj lažnih profila, profila koji koriste isključivo za lajkovanje i share-ovanje nagradnih igara i članstvo u grupama za deljenje lajkova (Like 4 Like, Lajkovanjem do pobede i slično) uzimani su kao kriterijumi za diskvalifikaciju.

Broj lažnih profila u uzorku u odnosu na ispravne beležen je u Excel tabeli. Na osnovu odnosa neispravnih glasova u odnosu na ispravne vršena je diskfalifikacija iz daljeg izbora.

U slučajevima kada su primećene značajne neregularnosti učesnik je diskvalifikovan. Naravno da može da se desi da vašu fotografiju lajkuje neko sa lažnog profila i da to bude pojedinačni slučaj. Ali mala je verovatnoća da neko to uradi sa 300 lažnih profila. 

Članstvo u grupama za deljenje lajkova povlači automatsku diskvalifikaciju.

Ovo je urađeno u skladu sa pravilima koja su zadata na početku i kako ne bi bili oštećeni oni koji su poštovali pravila i ponašali se etički.

Žalbe možete uložiti do nedelje 19-tog januara u 10h.

Hvala svima na strpljenju.



No comments:

Post a Comment