Sleep-in Rollers - recenzija



Ako ne spadate među srećnice (da, ima i takvih) koje su rođene "sa frizurom" onda vam je poznata obaveza druženja sa fenovima, četkama, peglama... Tako pravimo frizure ali tako ujedno možemo i da oštetimo kosu. Neki ljudi imaju kosu koja je jednostavno otpornija na oštećenja dok se drugi bukvalno oporavljaju od svakog feniranja izvestan vremenski period. Ako spadate u ovu drugu grupu, a ne dopada vam se kako izgleda vaša kosa bez intervencija pegle, figara ili fena, dobro je da razmislite o frizurama koje ne oštećuju ili koje manje оštećuju kosu.

Na blogu sam puno pisala o ispravljanju kose viklerima, što je metod koji sam koristila kada mi je kosa bila najoštećenija. Uglavnom, vikleri su super ali ponekad je dosadno visiti satima sa viklerima na glavi. Zato mi je ideja o sleep-in viklerima zvučala super.



Sleep-in Rollers sam prvi put videla na sajtu LookFantastic.com i oduševila se jer su rešavali više problema istovremeno - zdravije oblikovanje kose i manje gubljenja vremena. Pritom je ceo koncept simpatičan i pink. Naručila sam ih čim su se pojavili, platila sam ih oko 20 EUR a kupila bih ih i da su bili puno skuplji. 

Dolaze u praktičnoj vrećici za odlaganje i navodno ih koriste mnoge holivudske zvezde.





Ovo su samolepljivi vikleri, tako da teoretski šnalice nisu potrebne. Da napomenem da kod svih samolepljivih viklera postoji povećan rizik od čupanja kose. Moj osnovni zaključak u vezi ovih viklera je - sa njima se ne može spavati. Jednostavno su dosta čvrsti i neudobni za spavanje, jedino bi eventualno mogli da služe kao obični vikleri. Ali zašto biste naručivali iz inostranstva i plaćali carinu i PDV za obične viklere? Jednostavno, dosta sam se razočarala ovim proizodom i više i ne pokušavam da ih koristim.


Ako baš želite da probate ovaj proizvod moj je predlog da nabavite vrlo slične Stillove meke viklere. Pakovanje od tri komada košta 139 dinara u Idei a maltene su identični (i nema čekanja da vam ih poštar donese, plaćanja carine itd).



Zašto je generalno ok koristiti viklere? Zato što možete da ih stavite, da pustite kosu da vam se osuši prirodno (dakle nema prženja fenom, peglom ili figarom) i da potom dobijete frizuru. Ko je uporan i revnostan u korišćenju ovog metoda može da ima puuno zdraviju kosu nego da stalno koristi fen.


U okviru ove linije proizvoda ima zaista simpatično dizajniranih viklera (sa šljokicama, tigrastim šarama itd) ali po meni nisu naročito praktični. Ono što bih eventualno kupila je kapica za spavanje od istog proizvođača koja jako lepo izgleda.



Da li ste nekada koristili viklere? Kakve viklere volite?

11 comments:

  1. Ja skroz uspevam da spavam sa mojima, mogli bi da budu i udobniji ali su mi ok. Jedino ne pokušavam da ih koristim ako ima puno vlage u vazduhu, ali to je već do moje kose, razleti se za pola sata... Nisam videla te Still ali sam zadovoljna očima da Lookfantastic

    ReplyDelete
    Replies
    1. E pa eto, da cujemo i neko drugacije iskustvo. Mozda da probam ponovo :)

      Delete
  2. Uh iako djeluju ok, hvala ali ja ne bih to bi meni cijelu kosu počupalo. Nikad nisam skontala kako žene uspiju uviti kosu sa ovakvim čičak viklerima a da pri tome ostanu normalne hhehe mene stvarno čupaju :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Treba biti baš nežan i strpljiv i raditi sve polako, jedino tako :))

      Delete
  3. Ja imam ovu domaću opciju i smao mogu da kažem da mi je frizura ujutru kad ustanem raščupana skroz,da li zato što nemirno spavam stvarno nemam pojma.Sve mi se umrsi a neki mi čak i ispadnu.Ništa mi se ne sviđaju iskreno.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eto, ja ne mogu ni da se uspavam sa njima :-/

      Delete
  4. Jesu li ovi vikleri zgodni za dugu kosu, mogu li da drze?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Edit: mislim na sve vece viklere, i ove "domace"proizvodnje :)

      Delete
    2. Da, mogu, moja kosa je duga i mogu da koristim ovakve viklere :) Ali sa snalicom, ovako tesko. Ako ti nije bitno da su 'meki' imas i jos vece, standardne Still-ove (u Lilly-ju), takodje i na sajtovima koji prodaju frizersku opremu

      Delete
    3. Danas sam kupila srednje velike u Alexandru, sundjeraste i sasvim mekane, jedva cekam da isprobam :)

      Delete
    4. Srećno :)) Ne znam da li ravnas ili uvijas kosu ali potrazi neke dobre tutoriale na YT :) Mislim da i za viklere treba vezba

      Delete