Nexxus Humectress regenerator - recenzija



Nexxus je čuvena američka kompanija koja se bavi proizvodnjom preparata za negu kose. Na našem tržištu su relativno nepoznati i ne previše zastupljeni ali uz malo upornosti ih možete pronaći u specijalizovanim radnjama. Humectress je hidrantni regenerator i jedan od njihovih najprodavanijih proizvoda u Americi (o značaju hidratacije kose više možete pročitati ovde).

Može se kupiti u tubici od 150 ml ili flašici od 400 ml (na slici) mada cenu ne bismo mogli nazvati naročito povoljnom (bočicu od 400ml sam platila 2.700 dinara).
Dobra strana je što se ujedno može koristiti kao leave-in regenerator što je vrlo praktično. Proizvod sadrži i UV zaštitu.

Možemo reći da je ovaj regenerator jako dobar, naročito za "deep conditioning" tretman - držala sam ga sat vremena na glavi obmotanoj plastičnom folijom i peškirom i kosa mi je posla toga bila izuzetno meka (usudiću se čak da kažem da ni sa jednim drugim regeneratorom nisam imala taj efekat). Pored značajnog efekta omekšavanja daje i sjaj kosi. Po uputstvu sa bočice ovaj regenerator se drži na kosi 3 minuta posle pranja i sadrži ekskluzivni kompleks (nazvan 'Nexxuspheres') ceramida, antioksidanata i hranljivih supstanci koje se postepeno oslobađaju. Ukoliko ga na glavi držim propisanih tri minuta, na mojoj kosi je rezultat i dalje jako dobar ali nisam sigurna da je dovoljno 'spektakularan' da opravda toliko visoku cenu :) Ako želite da častite svoju kosu - slobodno ga kupite i nećete pogrešiti ali mislim da ima i drugih (jeftinijih) proizvoda koji daju sličan efekat.


Ocena: 8



No comments:

Post a Comment