Kerastase napravio šampon bez silikona, sulfata i parabena?



Kerastase Chroma Sensitive je nova linija kreirana tako da štiti boju kose i poboljšava kvalitet i zdravlje vlasi. Tokom vremena kosa gubi sjaj i boja često izbledi. U Kerastase su sastavili listu tri glavna faktora koji utiču na ovo - tretiranje kose (upotreba toplote, farbanje), eksterni agresori (pranje svakog dana, zagađen vazduh, UV zraci, hlor) i agresivni šamponi (mnogi šamponi imaju sulfate koji mogu isušiti kosu).

Na tržištu proizvoda za negu kose postoji trend izbegavanja jakih šampona i šampona sa sulfatima, pa su iz Kerastase očito rešili da izađu u susret novim potrebama i željama potrošača. Pored toga, postoji trend "pranja" kose regeneratorom (na Zapadu značajno više rasprostranjen nego kod nas) što je takođe poslužilo kreatorima ove linije kao inspiracija - oni proizvod za čišćenje ne predstavljaju kao šampon nego kao "cleansing balm".

Nova Kerastase Chroma Sensitive linija ima simpatičnu ambalažu roze boje i sastoji se od tri proizvoda.

Chroma Sensitive Cleansing Balm - Ima sastojke koji blago pene i nežno čiste, na sajtu piše da 3/4 proizvoda čine kondicionirajući sastojci. Sadrži vitamin E i specijalnu tehnologiju koja smanjuje ispiranje boje. Na zvaničnom sajtu ipak naglašavaju da se uz korišćenje ovog šampona preporučuje povremeno korišćenje "običnih" šampona (oni naravno preporučuju svoju klasičnu Reflection liniju) radi boljeg efekta čišćenja. Vrlo je interesantno da kažu da posle upotrebe ovog sredstva za čišćenje, s obzirom na njegov sastav (3/4 kondicionera), nije potrebno korišćenje maske za kosu. Predlažu da posle farbanja tri puta operete kosu ovim sredstvom a da ga potom kombinujete sa šamponom koji inače koristite. Potrebno je da na kosi odstoji 2 do 3 minuta. Skuplji je za par eura od standardnih Kerastase šampona što znači da će kod nas koštati oko 20-tak eura.




Drugi novi proizvod iz ove linije je Chroma Cristal - Shine Perfecting Mist - Dvofazni lagani sprej za sjaj kose, takođe formulisan sa vitaminom E.



Tu je i Sensitive Laque Fixant - Lak za kosu koji štiti kosu od UV zraka, obnavlja dlaku pomoću ceramida i štiti od slobodnih radikala pomoću vitamina E.




4 comments:

  1. Gde kod nas mogu da se kupe njihovi preparati? :-)

    ReplyDelete
  2. TC Usce, poslednji sprat :)

    ReplyDelete
  3. Gdje se ovi proizvodi mogu naću u Crnoj Gori

    ReplyDelete
  4. U Crnoj Gori,parfimerija Dzavid,u Pejtonu.

    ReplyDelete