Trajno ispravljanje šiški - kućna varijanta, pokušaj :)






Kako izgledaju šiške koje se godinama svakog dana feniraju i peglaju? Pa upravo kao na necenzurisanoj slici gore, bez photoshop-a i korekcija :D Moja je kosa prirodno kovrdžava i to je razlog zašto moram stalno da ih ispravljam. Međutim, nekada se desi da i pored svog truda pod uticajem vlage izgube oblik i to onda izgleda strašno (koliko približno strašno izgleda možete zaključiti na osnovu slike :)). Malo je reći da to negativno utiče na raspoloženje.

Velika sam kukavica kada su u pitanju procedure poput trajnog ispravljanja pa sam išla na najbezbedniju moguću varijantu - naručila sam komplet za ispravljanje za kosu koja je slaba i hemijski tretirana (mada moja nije!). Takođe sam držala preparat na kosi tek nekih 12-tak minuta (minimalno se drži deset minuta a maksimalno dvadeset do trideset minuta). Šta je posledica svega toga? Pa, šiške su mi ostale bukvalno iste. Nisu se oštetile ali nisu se ni ispravile. Osnovna greška je što je ipak trebalo da uzmem ispravljač za normalnu kosu i trebalo je da stoji na kosi duže.

Preparat je marke Fama i zove se "Attitute Perfect Liss", košta 900 dinara, to je jedini preparat tog tipa koji sam našla na domaćim sajtovima koji prodaju frizersku opremu pa i nisam imala puno izbora. Sastoji se od baze, aktivatora i stabilizatora. Baza i aktivator se mešaju i miris je prilično neprijatan. Takođe su vam potrebne rukavice koje ne dolaze u samom pakovanju. Uputstvo nije najsrećnije napisano ali sam tek nedavno našla uputstvo u pdf formatu koje je na srpskom i mnogo je bolja objašnjena procedura - da biste ga pogledali kliknite ovde.

Mislim da je ovakve tretmane ipak bolje prepustiti stručnom licu (pa i tad niste sigurni kakav rezultat da očekujete) ali sam ipak htela da pokušam jer su mi šiške u tom periodu izgledale baš loše i bilo mi je potrebno trajnije rešenje. Ipak, išla sam na najblažu moguću varijantu i rezultati su izostali, ako se ohrabrim možda nekad pokušam ponovo :)


4 comments:

  1. Za one koji redovnije prate blog samo da napomenem da sam ovo isprobavala PRE keratinskog tretmana. Da ne dodje do zabune :)

    ReplyDelete
  2. DALI POMAZE KERATINSKI TRETMAN ....KOD OSTECENE KOSE??SAMO DA VRATII ZIVOOT KOSII...

    ReplyDelete
  3. Gde mogu kupiti taj preparat? U Herba marketu ga trenutno nema, da li znate neko drugo distributivno mesto za ovaj proizvod? Ja sam ga koristila vec tri puta i prezadovoljna sam. Ne ostecuje kosu, cak sta vise kosa mi je bila boljeg kvaliteta nakon tretmana. Kosa mi je bila ravna godinu dana nakon tretmana. Hvala.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nemam te informacije nažalost :( Ako ga nema u Herba marketu (oni su glavni distributeri za Fama proizvode) onda ga verovatno nema uopšte. Mada možda su izbacili neku savremeniju verziju. Možete da kontaktirate i Herba market, vrlo su ljubazni, odgovaraju na pitanja

      Delete