Maska za kosu od banane

Banane su bogate vitaminima B grupe, kalijumom i vitaminom A koji reguliše lučenje sebuma kože glave. Hidriraju kosu i čine dlaku elastičnom i sjajnom tako da su odličan sastojak za maske koje možete sami napraviti kod kuće. Masku možete praviti direktno od banane ali imajte na umu da ćete je vrlo teško ujednačeno izgnječiti pomoću viljuške - tako ostaju parčići koji se prilično teško ispiraju (ovo pričam iz ličnog iskustva ;). Najbolje je da masku ujednačite u blenderu. A ako nemate blender (kao što recimo ja nemam) možete da upotrebite kašicu za bebe od banane. Kod nas u prodavnicama se jako teško nalazi kašica samo od banane, ali sasvim će biti dobra i poslužiti svrsi i kašica "breskva-banana" marke Hipp zato što sadrži 55% banane. Za masku su vam potrebni:

  • banana koju ćete samleti u blenderu ili kašica za bebe od banane
  • jedno žumance
  • pola kašike maslinovog ulja



Sva sastojke pažljivo izmešajte.


Na kraju bi trebalo da dobijete ujednačenu masu koja izgleda ovako:



Smesu nanesite na suvu kosu pre pranja. Možete kosu umotati u plastičnu foliju ili kesu i ostavite tako barem 40 minuta. Potom kosu dobro isperite šamponom koji inače koristite i stavite neki laganiji regenerator.

Moja kosa je posle upotrebe ove maske izgledala zaista dobro uz minimalno feniranje. Ako želite da ojačate svoju suvu ili oštećenu kosu, svakako probajte masku sa bananom! Nije skupa a prilično je efektivna.


18 comments:

  1. a jel ova maska pomaze da se sloze one iskidane dlake sto strce na sve strane cak i posle feniranja,posto mi u tome nijedan proizvod nije pomogao :(

    ReplyDelete
  2. Obozavam tvoj blog,redovno citam.:)Gde si kupila ovo maslinovo ulje u spreju?!Hvala.

    ReplyDelete
  3. O hvala puno :) Kupljen je u vranjskom Maxiju, oko 400 din. kosta, moguce je da ima i u drugim Maxi prodavnicama po Srbiji. Prakticno je, simpaticna ambalaza. Pozdrav :)

    ReplyDelete
  4. Ovo stvarno izgleda primamljivo, moracu da pokusam da smuckam..hvala za recept

    ReplyDelete
  5. Odlicna stvar, probala sam i uspelo je na mojoj kosi

    ReplyDelete
  6. Nije mi kosa puno oštećena, ali bih ipak probala sa ovom maskom, jesu li rezultati vidljivi i nakon prve upotrebe ?

    ReplyDelete
  7. Jesu, vidljivi su, probaj slobodno :)

    ReplyDelete
  8. Probala! Jedva sam kosu isprala!

    ReplyDelete
  9. Uh, zato je najbolje sa kasicom za bebe, tu nema problema sa ispiranjem. Jednom sam i ja gnjecila viljuskom, bilo je katastrofa za ispiranje

    ReplyDelete
  10. da li je moguce da se pre presovanja stavljaju neki preparati na kosu,a da se kosa ne osteti ili da se vrlo malo osteti?

    ReplyDelete
  11. banane je inace dr. oz preporucio kao najbolji regenerator :D probala sam slican recept i deluje,a meni je inace jako suva kosa

    ReplyDelete
  12. Fantastican savet ;)

    ReplyDelete
  13. Genijalno! Hvala Bogu da postoji neko poput kreatora ovog bloga!

    ReplyDelete
  14. sve pohvale od mene, tek sam se ukljucila u pricu

    ReplyDelete
  15. sve pohvale, tek sam se sad ukljucila u bl

    ReplyDelete
  16. probala i jedva isprala kosu !!!

    ReplyDelete
  17. Devojke, ova maska je odlicna :) Probajte sa bananom pre nego sa kasicom za bebe, jer ima vise vitamina :) sto se tice ispiranja, mnogo je tesko naravno, ali isperite koliko mozete, a kad se budete posle cesljale, koristite neku guscu cetku, i onda ce i ostatak da izadje :) ja imam jako dugu kosu, i bila sam u soku kada sam videla koliko mi je ostalo banane u kosi, ali kada sam je iscesljala, sve se ocistilo :) Pozdrav :)

    ReplyDelete