Saveti za feniranje kod frizera

Odlazak kod frizera i savršeno uređena kosa defitivno popravljaju raspoloženje ali i to ima svoju cenu. Frizeri koriste jake fenove, feniraju vas na visokoj temperaturi a ponekad nisu naročito nežni sa kosom. Ipak, ako ste već odlučili da posetite salon, postoji par pravila koja će vam pomoći da smanjite oštećenja.

1. Očešljajte kosu kod kuće. Nemojte ići sa umršenom kosom kod frizera - oni neće imati dovoljno vremena da raspetljaju eventualne čvoriće već će samo provlačiti češalj i tako iskidati neke delove. Obavezno pažljivo raščešljajte kosu kod kuće i po mogućstvu nanesite par kapi kokosovog ili nekog drugog ulja za kosu na krajeve - ovo će takođe malo pomoći da kosa bude otpornija pri češljanju, pranju i feniranju kod frizera. Možete namazati i celu kašiku ulja na krajeve kose, skupiti je u punđu i tako otići kod frizera.

2. Ponesite masku za kosu od kuće. Regeneratori u frizerskim salonima (uglavnom) nisu naročitog kvaliteta - ako imate posebno osetljivu, suvu ili oštećenu kosu, ponesite masku ili ampule za rekonstrukciju od kuće! Potrebno je da nabavite one brzodelujuće - frizeri neće imati vremena da čekaju da maska počne da deluje već će je u većini slučajeva odmah isprati sa kose.

3. Ponesite sredstvo za zaštitu kose od toplote ili leave-in regenerator. Zamolite frizerku da vam utrlja u kosu sredstvo za zaštitu kose od toplote pre feniranja.

4. Pričajte sa svojim frizerom! :) Što bolji međusobni odnos imate, manje će problema biti. U idealnom scenariju, mogli biste da zamolite frizera da vas recimo fenira na nižoj temperaturi. Međutim, to produžava proces tako da im se verovatno taj predlog neće dopasti ali idealno bi bilo da nađete nekoga ko bi mogao da ispoštuje ovakve želje.


3 comments:

  1. Trebali i fen i cetku od kuce ponijeti ,hahahah

    ReplyDelete
  2. Moja kosa je blago talasasta, vise cupava i naduvana posle susenja, medjutim frizerka kad mi osusi kosu samo na kraju jos malo prodje cetkom i izgleda kao isfenirana :) Tu varijantu sam tek nedavno skontala, tako da eto, mozda je jos nekome dovoljno tako da ispravi kosu, krace traje proces, manje ostecuje kosu i 3x je jeftinije, posto se naplacuje samo kao pranje :)

    ReplyDelete
  3. Pa ja bas i idem kod frizera na feniranje zato sto u salonu imaju neuporedivo bolje i kvalitetnije preparate za oporavak i zastitu kose od onih koje prosecna zena moze sebi da nabavi za kucnu upotrebu! :D Kad bi stvarno vecina frizera bila ovakva verovatno im nikad niko ne bi dolazio:) hahah

    ReplyDelete