Nega kose i hladni, zimski dani

Za početak ovog teksta, imam jedno priznanje: danas je ravno sedmi dan kako nisam oprala kosu :D Pokušavam da uvedem pravilo da što ređe perem kosu mada mi to ne uspeva uvek. Sada je više faktora koji mi idu na ruku - napolju je ledeno, više vremena provodim kod kuće no obično, dugo vremena sam bila bolesna i zaista ne smem da rizikujem, na poslu je haos, radi se produženo, imamo jezivo mnogo obaveza itd. Naravno uz sve to ide i činjenica da ne izgledam naročito sjajno ovih dana :) ali barem na neko vreme "odmaram" kosu. Evo par ideja kako da "iskoristite" ovaj period i da očuvate ili poboljšate lepotu svoje kose:

1. Nemojte prati kosu dan ili dva duže - Pranje kose i potom izlazak napolje mogu biti jako opasni u smislu zdravstvenog rizika (to sam ove zime iskusila po prvi put i nije nimalo naivno). Zato, slobodno odložite pranje kose. Ovih dana smo i malo više u kući a manje napolju zbog niskih temperatura tako da nema kose da vam kosa i frizura budu perfektne - opustite se, dajte sebi oduška a i kosa će vam biti zahvalna na tome jer je nećete isušivati pranjem šamponom.

2. Uradite dubinski tretman za oporavak - nabavite sebi neku lepu masku ili tretman - vetar isušuje kosu, baš kao i grejanje i zato joj je potrebna dodatna nega. Naravno, tu je i staro dobro kokosovo ulje o kome smo već pisali mnogo puta na blogu.

3. Koristite leave-in regenerator - Čak i oni jeftiniji iz supermarketa dobro odrađuju posao. Regeneratori koji se ne ispiru su naročito važni kada su u pitanju suva, jako suva i oštećena kosa.

4. Manje se fenirajte - Kape ionako prilično uništavaju frizuru tako da - nemojte gubiti vreme, izaberite neku opušteniju frizuru koja nije "high maintenance" i tako čuvajte svoju kosu.

I još jedan savet koji se ne tiče nege kose ali svakako je važan - Ne izlazite napolje neposredno posle pranja kose! Najbolje je da kosu perete uveče pre spavanja. Zdravlje na prvom mestu a brigu o frizuri ostavite za malo lepše vreme ;)


1 comment: