Kerastase Fibre Architecte serum - recenzija


I evo recenzije jednog od trenutno najinteresantnijih proizvoda iz Kerastase linije za osobe sa oštećenom kosom. S obzirom da se većina ljudi danas farba, fenira, pegla ili sprovodi slične eksperimente sa kosom - problem oštećene kose je čest. Kerastase promoviše Fibre Architecte serum kao prvi dvofazni serum za obnavljanje veoma oštećene kose, pa čak i rascvetanih krajeva. Sve to, uz minimalno do nikakvo otežavanje kose. Sva ova obećanja idu naravno uz adekvatnu cenu ;p oko 35 evra za 30 ml pa se može reći da ovaj serum spada među skuplje Kerastase proizvode.

Promoviše se kao dopuna već čuvenom Ciment Thermique tretmanu za kosu. U Kerastase ih nazivaju "Power Duo", zajedno se koriste i međusobno dopunjuju. Preporučena upotreba izgleda ovako: Ciment Thermique se nanosi na peškirom prosušenu kosu, potom sledi feniranje. Zatim se Fibre Architecte nanosi na dužinu i krajeve kose i onda je potrebno to preći peglom, figarom ili profenirati kako bi toplota aktivirala obnavljajuće sastojke u serumu.

I kod ove priče dolazimo do jedinog ozbiljnog minusa kada su u pitanju ovi proizvodi - ako govorimo o konceptu potpuno pravilne nege i održavanja zdravlja kose - onda vam ovi proizvodi uopšte neće biti potrebni jer nećete ni koristiti fen ili peglu (ili će ta upotreba biti svedena na minimum). Dakle, problem je što su ovi proizvodi većim delom heat-activated.

ALI, ako već ne možete bez feniranja i peglanja onda zaista preporučujem upotrebu ovih proizvoda. Recimo, ja uvek nosim Ciment Thermique kad idem kod frizera i ona mi stavi to na kosu pre feniranja. U početku se frizerki to nije dopalo jer ona ima svoju ustaljenu rutinu kod feniranja koju ne voli da menja - a posle me je pitala gde to može da se kupi ;) i stavlja mi puno više nego ranije jer ne masti kosu.

No da se vratimo na Fibre Architecte. Ima dvostruku pumpicu - izlaze dve vrste tj. faze seruma - jedan zelene a jedan bele boje. Miris je osvežavajući i neće vam smetati. Nije fraza - mala količina seruma je zaista dovoljna, lepo se rasporedi u kosi i nekako "utopi". Zaista ne masti kosu, ono što stavite se upije. Ipak, ja sam ovaj serum potrošila za svega 2-3 meseca! Ali treba imati na umu da ja zaista nisam štedljiva kada su proizvodi za kosu u pitanju a kosa mi upija gotovo sve :-/ Ali sledeći put kad kupujem Fibre Architecte serum ću svakako više povesti računa o količini koju stavljam.

Kod mene su pravi rezultati nastupili tek posle dve - tri nedelje korišćenja. U početku sam čak bila jako razočarana i nisu mi bile jasne pozitivne recenzije na Internetu. A onda je kosa počela da mi izgleda drastično bolje - bilo je izuzetno lako napraviti frizuru i ispraviti kosu, prvo i nisam bila sigurna otkud ta promena. I ono što me je oduševilo kod ovog proizvoda - hidratacija - nikad nisam imala sa drugim proizvodom takav osećaj glatkih, "ispunjenih" vlasti (izraz na engleskom kojim bih opisala tu situaciju bio bi - "plumped out", ne znam kako drugačije da slikovito opišem :). Kosa stvarno poprima neke drugačije karakteristike i postaje jako lepa. Rascvetane krajeve nemam tako da to nisam mogla da testiram ali se suvoća kose dramatično smanjuje i oštećene vlasi poprimaju performanse normalnih. Za jako oštećenu kosu ovo je zaista spas.

Ovaj proizvod namenjen je jako oštećenoj kosi - po Kerastase skali stepen "erozije" dlake 3 i 4. Cena je zaista visoka, naročito imajući u vidu količinu. U mom slučaju, ovaj proizvod daje rezultate tek kad je heat activated tj. uz upotrebu toplote i to bih uzela kao jedini ozbiljan minus. Mada, na nekim forumima pišu da im je dobar i bez upotrebe pegle tako da je to možda individualno.

Sve u svemu, zbog cene i zbog toga što je "heat activated":

Ocena: 9/10


3 comments:

 1. Koristim ovaj proizvod već skoro godinu dana (otkad se pojavio), imam dugu suvu kosu i feniram se dva puta nedeljno. Cena jeste velika ali efekat je stvarno neverovatan - posle nekoliko meseci korišćenja kosa stvarno izgleda mnogo, mnogo bolje. Moj frizer zapanjeno konstatuje poslednjih nekoliko farbanja da mi šišanje nije ni potrebno jer je kosa zdrava i nema rascvetalih krajeva. Fantastično. A možda treba dodati da se u Kerastase salonima u Beogradu ovaj proizvod rasproda za pola dana kada stigne (na svojoj koži sam to iskusila :-( ). Toplo preporučujem.

  ReplyDelete
 2. Kako mogu poruciti ?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moze se kupiti na feelunique.com sajtu, u Cvrle hair shop-u, kao i na jos par web sajtova (kucajte u Google Kerastase Fibre Architecte worldwide shipping :) Mada imajte u vidu da ce vam, ako narucujete preko internet, verovatno naplatiti carinu + pdv

   Delete