Macadamia Deep Repair maska - recenzija

 
 
        Kao što sam pominjala u postu o Macadamia ulju, mene je čitav trend korišćenja Macadamia linije duže vreme zaobilazio. Sada, posle par meseci eksperimentisanja sa ovim proizvodima evo i recenzije o Deep Repair maski. Macadamia Deep Repair maska je "kombinacija macadamia ulja, arganovog ulja, ulja čajnog drveta, ulja kamilice, aloe vere i esktrakta algi koji podmlađuju i obnavljaju kosu i čine je dubinski nahranjenom za poboljšanu elastičnost i sjaj sa dugotrajnim efektom nege." Još se napominje da je to dubinski, revitalizujući tretman za kosu koji, za najbolje rezultate, ne treba koristiti češće od dva puta nedeljno (što proizvođači navode kao pravilo kod gotovo svih maski koje služe za rekonstrukciju).
 
Maska ima donekle specifičnu teksturu za ove proizvode, prilično je gusta, kao neka pasta. Napravljena je tako da i po teksturi izgleda "prirodno" (bež boje) i da se uklapa u imidž koji proizvođači generalno pokušavaju da prezentiraju kada je Macadamia u pitanju. Miris mi se izuzetno dopao - nešto između slatkastog i osvežavajućeg. Maska se lepo raspoređuje na kosi, izgleda kao pasta kao što rekoh, i moja kosa je gotovo potpuno upije. S obzirom da je ova maska skupa, poželjno je da ne preterujete sa količinom ;) Preporučeno vreme držanja maske je 7 minuta, ja sam je kad sam imala vremena držala i po pola sata.
 
Kada se maska ispere, kosa je svilenkasta i izgleda jače - meni Macadamia Deep repair daje i efekat hidriranja i efekat dubinske rekonstruktivne nege, jednostavno dlaka se i lepo "složi" i bude sjajna. Ne mogu da kažem da je čudotvorna i da ćete od spržene kose dobiti savršenu, ali da je ovo stvarno jako dobra maska - jeste. Lepo miriše, dovoljna je i manja količina a efekat je zaista vidljiv. Rezultati kod mene se nisu menjali sa korišćenjem maske (kod nekih maski sa dužim korišćenjem efekat slabi) već su otprilike bili slični svaki put. Maska jeste skupa ali mislim da dobijate "value for money", kao što rekoh - rezultati su vidljivi, što znači da je ovaj proizvod siguran "igrač" ;p za sve one specijalne prilike i događaje kada želite da izgledate lepo.
 
Takođe, za bolji efekat postoji i mogućnost da se maska pomeša sa malo Macadamia ulja (nisam probala, i ovako mi je efekat sasvim dobar, mada sigurno da ne bi škodilo).
 
Za one kojima je to važno, maska ne sadrži parabene.
 
Sadrži silikone. Trimethylsiloxyamodimethicone je poslednji na listi sastojaka tako da ga nema mnogo. Amodimethicone je silikon koji je prilično rastvorljiv u vodi i kao takav ne bi trebalo da stvara probleme koji se ponekad dešavaju sa težim silikonima (i istraživanja i praksa su pokazali da amodimethicone nema tendenciju da stvara "build up" na kosi).
 
Drugi na listi sastojaka, posle vode je Cetearyl Alcohol koji spada u grupu "dobrih", masnih alkohola koji zapravo neguju kosu. Ulje makadamije je četrnaesto na listi sastojaka, dok je arganovo ulje petnaesto. Od svih ulja, u ovoj maski zapravo ima najviše ricinusovog. Glicerin je humektant koji privlači vlažnost iz okruženja (generalno pravilo), Tocopheryl Acetate je vitamin E koji ima antioksidativni efekat, a može da služi i kao konzervans.
 


 

Kompanija koja proizvodi Macadamia liniju ne vrši testiranja na životinjama.

Pakovanje od 100 ml košta 950 dinara a pakovanje od 250 ml 2000 dinara

Kratka recenzija ovog proizvoda bi glasila: da, kupiću ovu masku ponovo :)). Sjajna maska koja pruža rekonstrukciju a da kosa opet bude nekako lagana i sjajna. Postoji i malo pakovanje testera koje može da se kupi pa je možda bolje da prvo kupite njega pre nego što se odlučite za full-size proizvod.

Ocena: 9/10

 
ps - U toku je Stevan Still nagradna igra koja traje do ponedeljka, drugog septembra, bacite pogled ovde
 

30 comments:

  1. Odlicna je, cela kolekcija!

    ReplyDelete
  2. Odlicna recenzija! Ja je koristim vec neko vreme ali ne razumem se u sastojke i tek sad vidim sta sve ima u njoj :))

    ReplyDelete
  3. I mene je zaobilazio taj macadamia trend ali sad ću prvo ulje da isprobam pa onda dalje :D

    ReplyDelete
  4. Probala sam masku, meni je pomogla, super je. Svima je preporucujem, koji imaju problem sa suvom kosom. :)

    ReplyDelete
  5. Gde moze da se kupi ova maska?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alexandar cosmetics radnje ili sajt, feelunique.com, lookfantastic.com, beautybay.com

      Delete
  6. E kako ti se svidja onaj Mizani regenerator?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Odličan regenerator, kremast i lepo miriše a kosa bude nahranjena i sjajna. Planiram da isprobam još neke Mizani proizvode. Mada prepostavljam da su više za osobe sa baš suvom/oštećenom kosom.

      Delete
  7. pakovanje je savrseno, mada najbolji efekat sam imala posle prvog pranja, ali vredi svakog dinara, jer se malo stavi, dugo traje a kosa bude predivna

    ReplyDelete
  8. Bas mi je drago da ti se dopala. I meni je odlicna i cim potrosim uzecu je ponovo. Preporucujem i sampon iz iste linije. Blag je i bas me je prijatno iznenadio. Dobila sam i pre styler ali nikako da probam. Jel planiras da probas Flawless?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sampon imam i nisam ga ni probala jer pretpostavljam da cim je blag nece dovoljno da mi opere kosu... Pre-styler koristim stalno i meni je on odličan! Flawless mi je dobar isto, da ga isprobam jos malo pa pisem recenziju.

      Delete
    2. ako koristis i pre styler i ulje kojim redosledom nanosis?

      Delete
    3. Stavljam prvo pre-styler pa onda ulje. Pre-styler je za zapetljanu kosu i lakse rascesljavanje, a ulja stavim veoma malo.

      Delete
    4. Hvala Jelena. Probala sam za sad samo prestyler bez ulja i onako ok mi je nisam nesto odusevljena bog zna kako.

      Delete
  9. Prvo da te puno pozdravim! Tvoj blog pratim više od dve godine i jedini je koji na fejsu pratim pod svojim pravim imenom. Mnogo mi je pomogao kada sam oštetila kosu i od tad te redovno čitam. Macadamia masku baš ovih dana i sama razmišljam da probam, posle tvoje recenzije ću je sigurno kupiti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mrs Fox, hvala na komentaru, mnogo mi znaci :)

      Delete
  10. definitivno najbolja maska. Jako vidljiva promena kada se ispere. Kosa se savsreno fenira posle nje. Definitivno preporucujem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slažem se skroz. Šteta što je jedino malo skupa.

      Delete
  11. Da li bi mogla da mi preporucis sampon i masku? Moja kosa je tanka, brzo se masti i nije farbana. Prosto vise ne znam sta da koristim. Vecina maski mi dodatno maste kosu, a od nekih sampona ili dobijem perut ili mi osuse krajeve (Afroditin od koprive npr.). Hvala :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zdravo, moje mišljenje je sledeće: Šampon bilo koji koji ne isušuje ti kosu (nije agresivan), ne moraš da obraćaš pažnju na brendove... Npr. Gliss šamponi obično jako maste kosu pa ti ih ne bi preporučila. Smatram da je osnovna funkcija šampona jednostavno da ti samo opere i očisti kosu, a za negu se koristi regenerator. Ja koristim Head and Shoulders šampon ali takođe i dosta proizvoda za negu pa je meni potreban jači šampon. Što se tiče regeneratora, biraj one koji su za normalnu kosu i za volumen (npr. Kerastase ima za volumen). Tigi ima sredstvo za feniranje koje daje volumen. Pošto ti je kosa masna nemoj da uzimaš šampon koji ima negujuće dodatke itd (kao pomenuti Gliss, takvi šamponi će ti samo umastiti kosu). Možeš i da isprobaš šampone za suvo pranje, mislim da su vrlo korisni, pogotovo za one koji imaju masnu kosu.

      Delete
    2. Hvala na savetu :-) Samo mi jos reci koje su maske pogodne za moj tip kose?

      Delete
    3. Pretpostavljam da ti kosa nije oštećena? U tom slučaju maske za normalnu ili masnu kosu, laganije, i isključivo na krajeve :)

      Delete
  12. Ja nikako nemogu da saznam stigla mi je maska ali sam mislila da je bež boje i gušca,dok je moja bela i normalne gustine?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Molim vas da mi neko odgovori dali je to to,strah me da nije kopija?

      Delete
    2. Cao, sta tacno pise na kutiji posto su izbacili i novu professional verziju mozda ti imas tu? Inace jeste maska je gusta bez boje.

      Delete
  13. Pakovanje je od 100ml,stigla je zapakovana u tubici samo i kutiji u koju je poslaó distributer,ali me brine boja a detaljno sam išcitala sve o njoj ?hvala ti puno što si odgovorila

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  14. Piše isto kao na slikama tj,ne piše da je za profesionalnu upotrebu.baš sam zbunjena a poručila sam je na sajtu koji inače prodaje te proizvode,da ne pominjem

    ReplyDelete