Aveda Smooth Infusion Naturally Straight - proizvod za privremeno ispravljanje kose - recenzija



Aveda Smooth Infusion Naturally Straight proizvod za privremeno ispravljanje kose pojavio se u prodaji prvog juna 2014. godine i prilično je pompezno najavljen. Veliki deo reklamiranja ovog proizvoda odvijao se upravo online - Avedin marketinški tim je uveo hash tag #AvedaNaturallyStraight koji su kupci koristili za objavljivanje svojih slika posle upotrebe ovog proizvoda. Neke prelepe fotografije objavljene u okviru te kampanje bile su sasvim dovoljne da pohitam da poručim ovaj proizvod.

Veći broj stranih blogerki dobio je na probu Aveda Naturally Straight proizvod i sve odreda su bile oduševljene, ali - kao što rekoh, sve su dobile ovaj proizvod na isprobavanje i čini mi se da ceo taj "hype" koji se digao oko ovog proizvoda nije baš objektivan i da tek sada polako ljudi počinju da objavljuju one prave recenzije. 

Ovaj proizvod deo je Smooth infusion linije koja postoji duže vreme i koja je namenjena olakšavanju ispravljanja kose. Naturally Straight najavljivan je kao revolucionarni proizvod koji omogućava progresivno ispravljanje kose kroz pet korišćenja a efekat bi potom trebalo da postepeno nestaje kroz tri pranja. Zaista, sama ideja zvuči više nego dobro - proizvod teoretski daje mogućnost da dobijete pravu kosu postupnim korišćenjem i da se potom, kada to poželite, vratite na svoju staru frizuru (i očuvate kovrdže).

Miris: Miris nije naročito lep, pomalo se oseti nešto citrusno i osvežavajuće ali je sve vreme prisutan miris nekih hemikalija. Recimo da je podnošljivo ali daleko od lepog.

Šta piše na ambalaži? "Progresivno umanjuje kovrdžavost tako da kosa postaje ravnija sa svakom sledećom upotrebom. Vlakna dobijena iz biljaka se prilepljuju uz kosu, omogućavaju bolje držanje ravnih frizura i bore se protiv frizz efekta iz dana u dan. Ravne frizure se prave brže i lakše."

Tekstura: Prilično retka krema.

Cena: 23 EUR za 150 ml. 

Način upotrebe: "Ravnomerno nanesite kremu po sekcijama na prosušenu kosu. Isfenirati. Ispeglati ako je potrebno. Proizvod je bezbedan za korišćenje za farbanu i za kosu koja je trajno ispravljana."

Gde kupiti? U Srbiji Avede još uvek nema tako da je jedina opcija poručivanje sa Interneta. Ja sam moj kupila na sajtu FeelUnique.com (o mojim iskustvima sa kupovinom na konkretno ovom sajtu čitajte ovde).



Moji utisci

Proizvod koristim skoro četiri meseca, sa manjim prekidima. Pri prvom korišćenju sam primetila da mi je mnoogo lakše da ispravim kosu. Već kroz 3-4 korišćenja kosa delom postaje prava. Da li će kosa biti skroz ravna kao da ste je peglali? Definitivno ne. Pravljanje ravnih frizura će biti olakšano. Međutim, moj je utisak da ovaj proizvod na neki čudan način takođe isušuje kosu. Moja kosa (usled nege) nije sklona mršenju, pravljenju čvorića itd. a dok sam koristila ovaj proizvod redovno sam imala delove kose koje nisam mogla da očešljam (što mi se nije desilo godinama). 

Neko je na jednom sajtu napisao da je efekat ovoga "amateur blowout" ("amatersko feniranje") i  slažem se sa tom izjavom. Aveda Naturally Straight jednostavno daje čudnu teksturu kosi tako da ne izgleda baš zdravo (iako je više prava nego ranije).




Na slici je moja kosa posle korišćenja preparata, sušena fenom i malo četkom. Moja kosa je inače kovrdžava. Frizerka kod koje redovno idem je takođe primetila da mi je kosa mnogo manje kovrdžava nego ranije. Kao što sam napomenula, problem je što je kosa nekako suva i ne izgleda zdravo dok se koristi ovaj preparat (urpkos tome što sam nastavila da koristim dobre maske itd). Ravnija - da, zaista dolazi do ispravljanja ali u paketu sa čudnom teksturom kose.
 

Ocena: 6,5/10

Da li bih ponovo kupila ovaj proizvod? Mislim da će bi mi ova tuba potrajajala sigurno godinu dana (čak i kada bih je redovno koristila), jako se sporo troši tako da ga sigurno neću kupovati u skorije vreme. 

Sastav: Aqua/Eau, Dimethicone, Cetyl Dimethicone, Cetearyl Alcohol, Dimethicone/PEG-10/15 Crosspolymer, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Calophyllum Inophyllum (Tamanu) Seed Oil, Caprylyl Glycol, Hydroxypropyltrimonium Hydrolyzed Corn Starch, Hydrolyzed Wheat Protein PG-Propyl Silanetriol, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Stearyl Alcohol, Tapioca Starch, Hydroxypropyl Methylcellulose, Babassuamidopropyltrimonium Methosulfate, Behenamidopropyltrimonium Methosulfate, Behentrimonium Methosulfate, Polyquaternium-10, Sodium Chloride, Maltodextrin, Fragrance (Parfum),*Linalool, Citronellol, Citral, Limonene, Benzyl Benzoate, Geraniol, Sodium Citrate, Phenoxyethanol

8 comments:

  1. Meni tvoja kosa izgleda sjajno i zdravo,dali se farbas i koja je farba?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nije u baš dobrom stanju, zbog feniranja. Ne farbam se :)

      Delete
  2. Da li ima nekih nus pojava posto kapiramo da sadrzi ipak hemiju da bi ispravio kosu?
    http://lamiastoria018.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. U mom slučaju ima - ne dobijem skroz pravu kosu a kosa je suvlja.

    Takođe, videćemo da li će se u potpunosti isprati i da li će mi se kosa (i koliko brzo) vratiti na staro.

    ReplyDelete
  4. Eh, čini mi se puno para - malo muzike. :D Nisam zainteresirana stoga zahvaljujem na ovoj recenziji. :D Aveda me inače jako privlači ali ne znam što isprobati i odakle krenuti.
    Jesi li probala možda ovaj tretman? Gledala sam na Youtubeu kako ga koriste i jako mi se svidio rezultat!
    http://www.feelunique.com/p/Organix-Brazilian-Keratin-Therapy-30-Day-Treatment-Kit-100ml

    ReplyDelete
    Replies
    1. Verujem da Aveda ima puno boljih proizvoda, ovaj je ambiciozno zamisljen ali realizacija osrednja :-/ Stvarno ima efekat ispravljanja ali kosa je čudna.

      Sad si me navukla moram i ja da gledam na YT to :)) Videla sam taj proizvod na Amazonu ali je imao osrednje recenzije. Međutim nisam znala da ga ima na FeelUnique.

      Delete
    2. Koja će onda prva probati? Hahaha :D Sreća pa nije niti toliko skupo.

      Delete
    3. Ja očajnički želim ovo, ali ne isporučuju u Srbiju :( http://www.amazon.co.uk/Brazilian-Straightening-Blow-Dry-Keratin-Treatment/dp/B003YUEF7C

      Delete