Amika Nourishing maska za kosu - recenzija


Amika liniju najćešće pamtimo po veseloj i primamljivoj ambalaži. Probala sam više proizvoda iz ove linije i neke od njih jako volim (recimo, sprej za suvo pranje) a danas pišem recenziju o Amika Nourishing mask.

Kao i cela linija Amika proizvoda, i ova maska sadrži ulje Obliphice koje ima regenerativna svojstva. Maska je namenjena svim tipovima kose i na tubi piše da dubinski hrani i obnavlja kosu. Sadrži jojobino ulje, pantenol i silikone, a proizvođač obećava negu bez otežavajućeg efekta i slepljene kose.



Pakovanje od 250 ml proizvoda košta 1790 dinara a ovo od 60 ml koje ja imam košta 650 dinara.

Tekstura je kao gušća krema bele boje a miris je prijatan i vrlo u stilu ostalih Amika proizvoda.



S obzirom na cenu, od ove maske sam očekivala mnogo. Omekšava i hrani kosu ali po mom mišljenju efekat je vrlo prosečan (naročito kada se uzme u obzir pomenuti faktor cene). Volim Amika ulje, sprej za suvo pranje i sprej za feniranje ali od svih Amika proizvoda koje sam probala ovaj je na mene ostavio najslabiji utisak. Moja kosa je vrlo suva i sklona oštećenjima i po meni ovo nije dobra maska za taj tip kose.

Ako vam je kosa prirodna, netretirana i ne previše zahtevna Amika maska bi mogla biti ok. Ali ako tražite proizvod koji će vam dati efekat rekonstrukcije, izgladiti oštećene delove vlasi i slično, onda je bolje da potražite neki drugi proizvod. Verujem da bi meni ipak više odgovarala Triple RX maska iz ove linije.


Ako želite da probate ovu masku moj savet bi bio da se ne zalećete sa kupovinom full-size proizvoda. Mogu se kupiti takođe i manja probna pakovanja, 20 ml maske košta 180 dinara a tester pakovanje od 6 ml je 60 dinara.  Maska u sličnom cenovnom rangu ali koja je po meni mnogo bolja je Macadamia Deep Repair.

2 comments:

  1. U potpunosti se slažem sa tobom, i meni je mnogo bolja Macadamia maska :)

    ReplyDelete