Kerastase Ciment Thermique - recenzija


Ovo je jedan od najbolje ocenjenih Kerastasovih proizvoda koji se pojavio u poslednje vreme. Ciment Thermique je neka vrsta leave-in regeneratora, ne ispire se i osnovna funkcija mu je zastita kose od toplote. Ima veoma prijatan, osvezavajuci, citrusni miris i ne otezava kosu cak i ako ga stavite malo vise.

Ovaj proizvod izazvao je veliku paznju zenske populacije na internetu i to ne bez razloga. Mediji vec duze vreme diktiraju trend ravne kose i ogroman broj zena ispravlja svoju kosu uz pomoc fena i pegle. Imajuci to u vidu, ovaj proizvod itekako dobro odgovara zahtevima rastuceg trzista zena sa sprzenim kosama ;). Ostecenja koja izaziva primena toplote u oblikovanju kose nikako nisu zanemarljiva. Ciment thermique od Kerastase je jedan od retkih proizvoda koji donosi brzu i veoma vidljivu promenu u izgledu kose vec pri prvom koriscenju. Ispravljanje je znatno lakse, cak i osobe koje nisu narocito veste u feniranju dobijaju bolji rezultat nego obicno.

Pakovanje: Proizvod ima lepu kutiju upakovanu u celofan i lepo napisano, detaljno uputstvo (što i nije tako često kad su proizvodi za kosu u pitanju)


Evo kratke analize sastojaka ovog proizvoda:

Voda

cyclopentasiloxane - ima emolijentno dejstvo (sto znaci da 'omeksava' kosu), derivat silikona male molekulske tezine (sto znaci da spada u grupu laksih 'silikona')

propylene glycol - cest sastojak u proizvodima za zastitu kose od toplote, ima sposobnost smanjivanja isparavanja vode (cime se smanjuju isušivanje i oštećenja)

dimethiconol - ima funkciju "podmazivanja" vlasi, nemastan je, daje sjaj kosi

triethanolamine - koristi se za podešavanje pH vrednosti proizvoda

peg/ppg-17/18 dimethicone - silikon rastvorljiv u vodi (ne ostavlja naslage na kosi)

phenoxyethanol - konzervans

carbomer - dodatak koji daje gustinu

behentrimonium chloride - prodire u dlaku i ojacava je

polyquaternium-4 - pozitivno naelektrisan polimer koji neutralise negativno naelektrisanje koje nastaje kao posledica upotrebe šampona te tako pomaže da se dlaka lepo "složi" i da bude glatka

potato starch modified - podešava gustinu proizvoda


Cena: oko 20 evra

Ocena: 10/10