Dikson Structur Fort ampule - recenzija

Dikson Structur Fort ampule namenjene su oporavku izuzetno oštećene kose. Primarno su namenjene situacijama kada je ugrožena struktura vlasi - kada je kosa lomljiva, gruba, ima rupice i neravnine ili se kida. Proizvođači su ampulu dizajnirali kao sredstvo za zaštitu tokom hemijskih tretmana kao što su minival, trajno ispravljanje i farbanje. Međutim, mogu se koristiti i kao povremeni tretman za prevenciju od svakodnevnih mehaničkih oštećenja (četkanje, češljanje itd). Na kutiji piše da su namenjene za profesionalnu upotrebu, ali nema nekih velikih razloga zbog kojih stavljanje ne biste mogli da obavite sami sebi kod kuće.

Što vam je kosa poroznija, efekat će biti uočljiviji. Jedna od glavnih karakteristika je da će feniranje biti izrazito olakšano posle upotrebe ampule. Dovoljno je koristiti ih jednom mesečno pošto spadaju u grupu "tretmana" a ne proizvoda koji se stalno koriste. Ne otežavaju i ne maste kosu.

Upotreba: Ampula se nanosi posle pranja kose, na mokru kosu, a ako želite bolji efekat prvo upotrebite neki od šampona za dubinsko pranje. Kosu izdelite na sekcije radi preciznijeg nanošenja (šnalom možete pričvrstiti gornje slojeve kose). Ampula miriše prilično čudno, na malo teže hemikalije, ali neka vas to ne uplaši :). Tokom stavljanja će se stvoriti malo bele pene. Pažljivo nanesite na celu kosu i ostavite da deluje 5 do 25 minuta, u zavisnosti od stepena oštećenja kose. Potom isperite vodom a onda možete (i ne morate) da stavite masku koju uobičajeno koristite.

Jedna ampula ima 12 ml. Ampule se mogu kupovati pojedinačno ili u pakovanju od 10 komada (ta količina bi vam otprilike bila dovoljna za celu godinu). Dobra ideja je da ih kupujete na Sajmu kozmetike pošto su cene povoljnije.

Najkraće, ovaj proizvod bih mogla da opišem kao - "puno muzike za malo para" :). Ako imate ozbiljno oštećenu kosu, toplo preporučujem da isprobate ove ampule.

Cena: 120 dinara po ampuli

Ocena: 10/10

35 comments:

  1. Ovaj blog postaje sve bolji i bolji

    ReplyDelete
  2. koristila sam ih al da su nešto -spektakularno-nisu! cena je ok. ali takav je i kvalitet ok. i to je to....

    ReplyDelete
  3. Ove ampule imaju vrlo slab efekat ako je kosa zdrava ili relativno zdrava... Ali za ozbiljno ostecenu kosu (poroznu, sklonu lomljenu, sa rupicama i neravninama) mislim da su odlicne.

    ReplyDelete
  4. gde u Nisu mogu da kupim Dikson preparate za negu kose? na svakom forumu sve same reci hvale, a niko ne zna gde ima u Nisu, ja imam bas ostecenu kosu od feniranja, peglanja, farbanja... molim vas ako znate javite mi, nema sta nisam probala i nista mi nije pomoglo...dajana...unapred hvala

    ReplyDelete
  5. dajanajana@hotmail.com

    ReplyDelete
  6. meni par stvari nije jasno. kupila sam te ampule i devojka u radnji u BG je rekla da se koriste - 1 do 2 puta nedeljno! da li je moguce da je mogla tako nesto da kaze, ako se koriste 1 mesecno? :o a druga stvar, da li se razmute u vodi, pa tako nanesu na kosu ili...? meni stvarno zvuci nemoguce da 5-10ml ili koliko vec, rasporedim po celoj duzini kose. mislim, stvarno mi to zvuci nelogicno...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ampule se koriste 1 do 2 puta nedeljno ako imas problema sa opadanjem kose , mozes ih koristiti i redje, devojka ti je lepo rekla i objasnila, ne mute se sa vodom jer voda ublazava dejstvo preparata a kolicina koju ces staviti zavisi od duzine, gustine kose i koliko si u tome vicna,pozz

      Delete
  7. Gde da kupim ovo, svi hvale, a niko ne može da mi kaže? Mooooooliiiim vas?!

    ReplyDelete
  8. Ampule mozes da kupis u Beogradu u Balkanskoj ulici, radnjica na pocetku ulice, u kojoj se prodaju neke carape i frizerska oprema.

    Ove ampule mogu i cesce da se koriste od 1 mesecno mada mislim da za tim nema potrebe. Ne razmucuju se u vodi, moguce je sasvim rasporediti ampulu - naneses i prodjes cesljem :)

    ReplyDelete
  9. na mojoj kosi su ove ampule katastrofa..mnogo sam se uzdala u njih, i koristila neko vreme da im dam sansu, ali mi bas nikako nisu pomogle..

    ReplyDelete
  10. Milena kakvu inace imas? :) Suvu, ostecenu...?

    ReplyDelete
  11. jel moze nekako da se poruce dikson structur fort ampule preko interneta i gde ? hitno

    ReplyDelete
  12. Nema toga, koliko ja znam :(

    ReplyDelete
  13. Те ампуле се и користе двапут недељно, тачније свака четири дана. То помаже да се чисти кожа главе и ослобађа од масти како на темену тако и око власи косе. Тиме се омогућује да се крема која се након тога утрљава лакше дође до корена косе. Једна ампула иде на једну употребу и утрљава се , тј. масира се теме минимум петнаест минута. Третман траје минимум три месеца а пожељно је шест месеци након кога се третман прекида и прави пауза од минимум месец дана.

    ReplyDelete
  14. Hmm nisam znala da pomažu kod odmašćivanja, ako možete malo da pojasnite..? I koja krema se nanosi posle ovih ampula? Hvala na odgovoru unapred! :)

    ReplyDelete
  15. ja sam ih nasla u Nisu po ceni od 185,00 dinara

    ReplyDelete
    Replies
    1. U Nisu ih imate u parfimeriji Avon koja se nalazi u Zoni III. Cena je 185dinara.

      Delete
    2. U Nisu ih imate u parfimeriji Avon koja se nalazi u Zoni III. Cena je 185dinara.

      Delete
  16. Dali pomagaat i pri opaganje na kosata?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pomazu kod opadanja kose, jer njihova funkcija je da ojacaju koren a samim tim se i sprecava opadanje,pozz

      Delete
  17. Ne, ovo nije ta vrsta ampula. Jedino ako je opadanje uzrokovano lomljenjem kose jer je previse ostecena (sto je ipak retko). Pozdrav za Makedoniju :*

    ReplyDelete
  18. U Nisu ih imate u parfimeriji Avon koja se nalazi u Zoni III. Cena je 185dinara.

    ReplyDelete
  19. gde u ns mogu da kupe ampule??

    ReplyDelete
  20. Odlicne ampule za ostecenu kosu koja opada, redovnom upotrebom stvarno sprecavaju opadanje kose i kosa deluje zdravije i jace, pogotovo je odlicna za kosu koja se krza, pomaze kod regulisanja lucenja masnoce i peruti ali samo ako se redovno primenjuje i to dva puta nedeljno.

    ReplyDelete
  21. Ja sam ih kupila po ceni 210 din u Beogradu u Beogradskoj u salonu -Cvrle/
    Mada nisam dobila instruktazu potpunu -Da li se stavlja samo sadrzaj na korenu ili i celom duzinom kose?
    Hvala

    ReplyDelete
  22. Ja sam ih kupila po ceni 210 din u Beogradu u Beogradskoj u salonu -Cvrle/
    Mada nisam dobila instruktazu potpunu -Da li se stavlja samo sadrzaj na korenu ili i celom duzinom kose?
    Hvala

    ReplyDelete
  23. Da li neko zna gde imaju u Novom Sadu da se kupe? :)

    ReplyDelete
  24. ima ih u jednoj parfimeriji u Hadzi Ruvimovoj

    ReplyDelete
  25. Malo je reći da su fenomenalne. Ne koristim ih dugo da bih govorila da li stvarno jačaju dlaku i koren kako piše, ali trenutni efekat je neverovatan. Kosa je nestvarno mekana i svilenkasta, kao što je nakon Diksonovih preparata inače. Najbolje što sam ikada probala.

    ReplyDelete
  26. Meni su ove ampule super. Kosa mi je relativno zdrava (imam samo ispucale krajeve) a poboljšanje je bilo vidno posle prve upotrebe.

    ReplyDelete
  27. Vo Makedonija ovie ampuli cinat 85,00 denari. Gi ima vo site pogolemi parfimerii. Pozdrav

    ReplyDelete
  28. Vo Makedonija ovie ampuli cinat 85,00 denari. Gi ima vo site pogolemi parfimerii. Jas gi koristam i se odlicni. Pozdrav

    ReplyDelete