Dove tamnoplava maska za kosu - recenzija

Dove maska za intenzivnu hidrataciju dolazi u tamnoplavom pakovanju i namenjena je osobama sa oštećenom ili suvom kosom. Primarno sadrži hidrantne sastojke, zatim laganije silikone kao i aminokiseline svile. Svaka vlas kose sadrži 10-15% vode i ukoliko se taj nivo poremeti može doći do ozbiljnijih oštećenja kose. Zato je važno da kosu redovno hidrirate (naročito u zimskim uslovima - zbog vetra, grejanja itd). Za razliku od nekih drugih maski i pakovanja, Dove maske se mogu kupiti gotovo svuda, tako da je dostupnost dodatni plus.


Imam oštećenu i suvu dugu kosu i posle upotrebe ove maske uvek vidim napredak - kosa je osetno mekša, lakše se češlja i hidrirana je. U kombinaciji sa proteinskim rekonstruktorom može da bude značajan saveznik u rešavanju problema jako oštećene kose.


Ova maska nije preporučljiva za masnu i normalnu kosu sem kao povremeni tretman. Ako vam kosa nije jako suva nemojte je stavljati pri korenu. Na pakovanju piše da treba da odstoji tri minuta, poželjno je da je ostavite i duže, u zavisnosti od toga koliko vremena na raspolaganju imate.


Maska ima prijatan, tipični "Dove" miris. Miriše na čisto i sveže. Za 250 ml treba izdvojiti oko 450 dinara. Maska je dobrog kvaliteta ali ipak mislimo da je cena mogla biti i niža. Međutim, ako poredimo proizvode za hidrataciju koji se prodaju u supermarketima i lokalnim prodavnicama, ovo je svakako jako dobar izbor.


Detaljniji tekst o tome kako da izaberete dobar hidrantni proizvod za svoju kosu i zašto je hidratacija važna, možete pogledati ovde.


Ocena: 9/10

3 comments:

  1. Da li si skoro viđala da ima negde da se kupi ova maska? Nigde je nema...

    ReplyDelete
  2. Volila bi i ja tu masku ali je ne mogu naci,nigdje je nema....

    ReplyDelete
  3. Da, i ja mislim da je više uopšte nema

    ReplyDelete