Proizvodi za oporavak oštećene kose i rekonstrukciju dlake




Ako vam je kosa ozbiljnije oštećena može se desiti da vaša omiljena roze L'oreal maska jednostavno više ne bude dovoljna. Umesto da budete frustrirani što nijedan regenerator iz supermarketa ne ublažava problem koji imate, razmislite o proizvodima koji će kosi pružiti dubinsku negu. Maske koje služe za rekonstrukciju dlake su po pravilu proteinske i ne treba ih stalno koristiti jer će imati kontra-efekat.

Ako vam je kosa zdrava, a vlas nije krta i porozna, ovakve maske će biti suvišne. U daljem tekstu ćemo opisati neke od proizvoda koji mogu pomoći u oporavku oštećene kose. Šta ćete odabrati zavisi ne samo od dubine džepa već i od vrste oštećenja. Ono što je zajedničko za ove proizvode je da su rezultati brzi, što je važno jer ćete se odmah osećati bolje i imaćete dodatni elan u borbi protiv ovog problema :).

Goldwell Kerasilk Ultra Rich Treatment


Posle korišćenja ovog tretmana uočićete da je vlas vidno obnovljena. Ova maska je istovremeno proteinska i hidrantna i daje priličan sjaj kosi (gotovo kao da vlasi presvuče nekim tankim plastičnim filmom). Kosa je jača i lakše se češlja, a po jačini ovaj tretman među proteinskim možemo svrstati u grupu srednje jakih. Između ostalog, sadrži jojobino ulje. Ima odličan odnos cene i kvaliteta. Kerasilk tretman se prodaje u dve verzije - rich (sivi čep) i ultra rich (crveni čep, na slici), mi vam predlažemo ovu drugu varijantu . Ima 150 ml. Cena: oko 7 evra.

Davines hairbulding pak



Ako odlučite da kupite ovu masku, mislim da svakako nećete pogrešiti. Odlična je za poroznu dlaku i za ispunjavanje sitnih rupica i neravnina. Davines promoviše koncept "održive lepote", pa ako volite da se igrate farbama i peglom ;) i pri tom želite da imate kosu makar prihvatljivog kvaliteta, ova maska bi mogla biti dobar saveznik na tom putu :>. Sadrži propolis, silikone, proteine kao i male aminokiseline koje obnavljaju unutrašnjost dlake. Po jačini je možemo svrstati u grupu srednjih rekonstruktora. Amabalaža je većim delom biorazgradljiva, proizvod se nalazi u kutiji od 200 ml koja se potom pakuje u simpatičnu kartonsku amabalažu. Pored vrlo zanimljivog dizajna, Davines je poznat i po tome što koristi samo obnovljive izvore energije i ne testira na životinjama. Cena: 0ko 17-18 evra.

Redken Extreme Deep Fuel


Ovo je proteinski tretman iz Extreme linije, dolazi u simpatičnom pakovanju sa 5 kesica. Ukoliko vam kosa nije mnogo duga i gusta, predlažemo da koristite po pola kesice a ne celu. Posle ovog pakovanja preporučljivo je da stavite hidrantni regenerator. Kosa izgleda jače i svilenkasto, lakše se fenira. Na mojoj kosi rezultati su bili vrlo slični kao sa Goldwell Kerasilk Ultra Rich tako da nisam sigurna da se ovaj proizvod isplati s obzirom na efekat koji dobijate. Cena: 23-25 evra.

Dikson Structur Fort



Odlična ampula za kosu sa ozbiljnim problemima. Dopašće vam se ako vam je dlaka po prirodi porozna ili ako je izmučena i oslabljena usled hemijskih tretmana. Ove ampule se koriste u salonima pre trajnog ispravljanja, farbanja i minivala. Prvi put u životu sam uspela da se isfeniram a da to zapravo liči na nešto baš kad sam koristila ovu ampulu. Dlake se lepo slože, i feniranje je neuporedivo lakše nego inače. Ne mirišu naročito prijatno ali mislim da vredi istrpeti :) I, još jedan važna prednost za ovu ampulu - cena ;) svega 120 dinara po ampuli.

Dikson B82


Još jedan proizvod za rekonstrukciju dlake koji proizvodi italijanska firma Dikson. I ovaj proizvod, kao i Structur Fort ampula, namenjen je profesionalnoj upotrebi (teoretski ;). Maska je zelenkaste boje, prodaje se u kutijama od po jedan kilogram i vrlo je ekonomična. Ne koristi se stalno, već dok ne rešite ili ublažite problem. Jedan kilogram košta oko 10 evra, dobra ideja je da trošak (i masku) podelite sa drugaricom jer je količina prilično velika.

Joico K-Pak deep penetrating reconstructor


K-Pak je "klasik" firme Joico koji se koristi za oporavak oštećene kose a po jačini se svrstava u grupu srednjih rekontstruktora. Proizvod se dosta koristi u USA, tako da o njemu možete naći puno informacija na internetu. Ukoliko vam kosa nije oštećena, svakako preskočite ovo, doneće više štete nego koristi. Ima miris prezrelih banana. Ima jako dobre recenzije na internetu i puno zadovoljnih korisnika. Ista firma (Joico) proizvodi i hidrantni tremtan pod nazivom K-Pak Intense Hydrator koji je dobra dopuna koja se može koristiti posle originalnog K-Pak ili samostalno. K-Pak je dobar za povratak u život oštećene kose, a 150 ml proizvoda košta oko 15 evra.

Nexxus Emergencee Strenghtening Polymeric Reconstructor


Na kutiji piše: "Neprevaziđen u obnavljanju i jačanju beznadežno oštećene kose". Spada u grupu jačih proizvoda za oporavak kose. Nanosi se posle pranja. Posle 5-10 minuta se ispire hidrantnim šamponom i onda se nanosi hidrantni regenerator ili maska. Kosa je posle korišćenja vidno oporavljena i "poslušnija" pri pravljenju frizure. Ovaj proizvod se koristi u tretmanima za dubinski oporavak kose u Beogradu. Malo se teže nalazi ukoliko želite da ga kupite, a za one upornije tu je i opcija poručivanja sa interneta. O ovom proizvodu uskoro očekujte detaljnu recenziju jer je zanimljiv primer toga kako proteinski rekonstruktori funkcionišu. Cena za 100 ml: oko 15 evra.



26 comments:

  1. moja preporuka:

    Farouk CHI Infra Treatment

    fenomenalan proizvod, mislim da kod nas nema da se kupi:(
    kao i:

    Redken All Soft Heavy Cream Treatment

    pakovanje je na bazi avokada i maslinovog ulja.

    ReplyDelete
  2. Hvala na preporukama! I ja mislim da CHI ne moze da se kupi kod nas :( Ali zato merkam vec duze vreme taj Redkenov tretman :)

    ReplyDelete
  3. glasam za JOICO.
    taj rekonstruktor dobija nagradu za nagradom u Americi vec dugi niz godina.

    ReplyDelete
  4. odusevljena sam ovim sajtom! retkost da neko profesionalno odrzava i azurira internet sajtove na nasim prostorima! pogotovo sto cete naci i neke savete koje mnogi frizeri ne znaju ili ne zele da podele sa klijentima.... stvarno svaka cast!!!!

    ReplyDelete
  5. gde mogu da se kupe ovi proizvodi?

    ReplyDelete
  6. Koja maska je najbolja za ostecenu kosu?

    ReplyDelete
  7. pozdrav,super tema!gde ima u podgorici nesto tako mocno za oporavak ostecene kose?

    ReplyDelete
  8. Zna li neko gdje ima diksonovih ampula u podgorici,kosa mi je jako suva.hvala.

    ReplyDelete
  9. gde mozemo da kupimo ove proizvode u Beogradu, ako nije tajna? :)

    ReplyDelete
  10. Kako da nadjemo ove proizvode u Nisu?

    ReplyDelete
  11. macadamia deep repair mask

    ReplyDelete
    Replies
    1. jel moze neko da mi kaze da li se moze prespavati sa ovim dikson ampulama jer imam veoma ostecenu kosu a nisam uocila nikakvo poboljsanje nakon drzanja od 20 min(zagrevala sam fenom),a korisila sam nekoliko puta?hvala.

      Delete
  12. Mislim da nema potrebe da spavas sa njima, ne verujem da bi dejstvo bilo bolje :( Meni se toliko ne vide efekti kad kosu prirodno osusim ali kad je isfeniram posle tih ampula bas se vidi razlika u izgledu kose, dlaka je glatka, sjajna, puno bolje izgleda. Ako ti ampule ne odgovaraju, mozda da probas neki drugi proizvod za rekonstrukciju? Po mom iskustvu ampule daju 'punocu' dlake u smislu da popunjavaju rupice i neravnine ali ne hidriraju/kondicioniraju toliko, mozda treba nesto hmm 'kremastije'. Ja bih ti preporucila da probas i neki drugi proizvod za rekonstrukciju.

    ReplyDelete
  13. Sto se tice Bg ove proizvode mozete kupiti u Balkanskoj, tacnije iza hotela " Moskva". Nije da reklamiram, ali tamo uglavnom sve ima sto je potrebno za frizeraj. :) Cene su kao sto je navedeno u clanku, znaci nije povoljno, ali nadajmo se da pomaze. :) Pozdrav...

    ReplyDelete
    Replies
    1. da li neko zna nesto za oporavak i zagladjivanje kose posto mi je nakon brazilskog feniranja kosa skoroz unistena. osisala sam sve procvetele krajeve ali mi je kosa skroz iskidana i strci na sve strane,a probala sam vecinu ovih proizvoda. help...

      Delete
  14. Da li neko zna kako se tacno koristi Goldwell Kerasilk Ultra Rich Treatment?
    Uputsto je na francuskom, pa ne mogu da razumem tacno, pise o nekom zagrevanju za jaci efekat...

    ReplyDelete
  15. ja kupih danas devine...i shampon i pakovanje javljam kako je ....za sad malo skupo....:-)

    ReplyDelete
  16. Gde ima da se kupi u Novom Sadu ako zna neko?

    ReplyDelete
  17. gde ima U SVILAJNAC

    ReplyDelete
  18. dali mi možete preporučiti nešto za oporavak kose jer sam je uništila suva je jako i oštećena i gde bi mogla da kupim preparate za kosu u Beogradu ? Hvala.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imate u Balkanskoj 3, probaj bambus kremu odlicna je,pozz

      Delete
  19. dali mi možete preporučiti nešto za oporavak kose jer sam je uništila suva je jako i oštećena i gde bi mogla da kupim preparate za kosu u Beogradu ? Hvala.

    ReplyDelete
  20. Redken extreme cat protein treatmen u kombinaciji as kerastase masqueintense je najbolja kombinacija za veoma ostecenu kosu.

    ReplyDelete
  21. Frizerka mi je preporucila selective ampule i stvarno sam zadovoljna njima. Iako na pakovanju pise da se drze na kosi par minuta,mada ja kada operem kosu stavim ampulu,zakacim kosu,pa kesa i peskir i tako drzim sat vremena. preporucujem svima kad pomaze mojoj dosta dugoj kosi pomoci
    ce i vama verovatno.

    ReplyDelete
  22. Da li neko zna gde u Srbiji moze da se kupi NEXXUS Emergency Repair? Najbolja stvar za kosu ikada!

    ReplyDelete