Kerastasovi stručnjaci daju savete za feniranje

Sajtovi proizvođača kozmetike uglavnom upućuju marketinški osmišljene hvalospeve sopstvenom brendu (što je i logično i skroz ok iz ugla tržišne ekonomije ;) dok suštinski korisnih informacija za potrošača ima puno manje. Zvanični Kerastase sajt za američko tržište u odeljku Thermo-Style daje zanimljive savete koje se tiču stilizovanja. Na sajtu su postavljena (doduše relativno površna) objašnjenja za pravljenje tri različite frizure. Tu su i vrlo zanimljivi intervjui sa tri frizera (iz Tokija, Londona i Milana) u kojima oni objašnjavaju kakvi su trendovi u njihovim zemljama, šta odlikuje njihovu ličnu tehniku feniranja i, kako da mi sami kod kuće postignemo profesionalne rezultate. Da biste pogledali sve ovo, potrebna vam je brza konekcija i solidno znanje engleskog, a link je sledeći: http://www.kerastase-usa.com/_en/_us/conso/thermostyle/index.aspx?

Thermo Style odeljak sajta je vizuelno vrlo lep (a od Kerastase manje nismo ni očekivali) i dobro osmišljen.

Ovom prilikom vam prenosimo odgovore trojice Kerastasovih stilista na pitanje - "Kako da postignem profesionalne rezultate feniranja u kućnim uslovima?"


Takahisa Okamura iz Tokija (vlasnik lanca frizerskih salona u elitnom delu Tokija):" Žene imaju tendenciju da koriste fen samo na krajevima kose. Ali, najvažnije mesto za kreiranje pravca frizure je vrh kose tj. koren - koristeći toplotu na ovom mestu dobija se frizura. Ključna tehnika za dobro feniranje je da pri korenu koristite fen i da pomeranjem prstiju date kosi lepršavost (na video snimku možete videti ovaj pokret prstima, prim. prev ;). Ako želite lepe kovrdže tokom dana koristite figaro. Ako je to potrebno, upotrebite i dobro sredstvo za stajling."


Paul Edmonds iz Londona (osam puta nominovan za frizera godine u UK) :"Ako želite profesionalne rezultate kod kuće, za početak je važno da koristite pravi proizvod zato što će vam to puno pomoći. Treba vam nešto što će kontrolisati kosu i držati je u odgovarajućeom položaju. Potrebno je da imate dobru opremu, nabavite dobru četku - ja preferiram okrugle četke - i kada se fenirate, krećite se od korena ka vrhovima. Tako ravnate površinu dlake i kosa će biti sjajnija."


Luigi Buratti iz Milana (radi za Moschino, Max Mara, Cavalli itd.): "Naravno da feniranje može da se obavi kod kuće bez ikakvih poteškoća. Prosušte kosu peškirom i stavite dobre proizvode - mi koristimo Ciment thermique koji tretira centralni deo dlake. Ovaj proizvod omogućava da dobijete ravnu i meku kosu, što se savršeno slaže sa aktuelnim trendovima. Kao što sam rekao, prosušite kosu i stavite velike viklere da biste dobili dobar oblik. "

No comments:

Post a Comment