Aleksandar Kapriš daje u "Blicu" savete za jesenju negu kose

Poznati beogradski frizer Aleksandar Kapriš nedavno je čitateljkama u "Blicu" dao intervju koji se tiče jesenje nege kose. Intervju je sasvim ok i korektan, ima korisnih informacija, i možete ga pročitati ovde. Ovo je ujedno dobra prilika da se osvrnemo na savete koje domaći frizeri često daju po časopisima.

Frizeri jesu eksperti za stilizovanje kose ali je njihovo znanje kada su proizvodi za kosu u pitanju često diskutabilno ili pod jakim uticajem brenda koji promovišu i prodaju u svom salonu. Tako je jedan drugi frizer svojevremeno u Blicu objašnjavao kako su sva domaća pakovanja za kosu od maslinovog ulja i jaja beskorisna, pa čak i štetna, dok su po njemu dobri brendirani, salonski proizvodi. Motivacija koja se krije iza ovakvih "saveta" prilično je jasna ;) ali nemojmo zaboraviti da ljudi često bezrezervno veruju svom frizeru i prihvataju savete i predloge koji deluju neracionalno ili čudno. Zato je važno imati što više nezavisnih, objektivnih informacija prilikom donošenja odluke kome ćete i zašto dati svoj novac.

Iz tog ugla, Kaprišev intervju u Blicu je prilično korektan (ako izuzmemo blagi, indirektni pokušaj promovisanja određenog brenda ;). Za jesenje dane predlaže tretman za revitalizaciju kose i navodi da ga možete uraditi i kod kuće, što je sasvim fer, jer ima salona čija je politika da vam ove tretmane prodaju kao high-tech uslugu po nerealno visokim cenama. Evo tog citata:

"Da biste tokom hladnijeg perioda kosu održali zdravom, mekanom, svilenkastom i sjajnom treba povremeno da uradite tretman za revitalizaciju kose. Možete ga kupiti u nekoj od parfimerija ili ga uraditi u frizerskom salonu. Ukoliko ga radite kod kuće, pratite uputstvo koje postoji na pakovanju. Posle toga ćete veoma lako odgovarajućim preparatima održavati kosu zdravom u kućnoj varijanti. Kosa će vam zaista biti negovana, a frizura postojanija i lakša za oblikovanje. "

Kompletan tekst intervjua pročitajte ovde.

No comments:

Post a Comment