Gost bloger: Tamara Kalinić - Glam and Glitter 4Ever


Jedan od trenutno najpopularnijih blogova je svakako onaj na adresi www.theglamandglitter.com. Tamara je jako lepa devojka a nas je zanimalo, naravno, kako neguje kosu :) Tamarina kosa je vrlo gusta i, ako niste znali - kovrdžava.

- Koja ti je motivacija za pisanje bloga?

- Generalno sam kreativna osoba i uvek volim da pravim neke stvarčice, da pišem i da delim mišljenje sa drugim ljudima. Komentari i verni čitaoci me uvek motivišu da želim da pišem više i bolje.

- Koliko ti je vremena potrebno za sređivanje kose posle pranja?

Imam prirodno kovrdžavu kosu, pa ukoliko želim da imam ravnu ili isfeniranu kosu, potrebno mi je bar dva sata da sve bude kako ja želim. Kosa mi je izuzetno gusta i to sve otežava proces. Leti je to znatno lakše, kada samo izađem napolje i čekam da se loknice same naprave.

- Koliko često pereš kosu?

Kovrdžava kosa je po prirodi suvlja i zato se ne masti. Perem kosu oko 2 puta nedeljno i mislim da ni za toliko nemam potrebu.

- Koliko cesto koristiš peglu za kosu? Da li brineš zbog oštećenja?

Trudim se da izbegavam korisćenje pegle i figara što više mogu, ali nekada se to cini nemoguće. Kada mi je potrebna frizura "na brzinu" i nemam vremena da se feniram, friziram onda uvek pribegnem pegli. Dosta sam zabrinuta oko oštećenja kose, i trudim se da koristim zaštitni sprej. Nisam sigurna da li radi, ali mislim da je jako bitna tehnika peglanja da bi oštecenje bilo što manje.

- Koji su ti najdraži proizvodi za negu kose?

L'oreal je zaista odličan i ima sjajne proizvode za redovno pranje i održavanje kose. Takođe su Kerastase proizvodi fenomenalni.

- Ako bi morala da izdvojiš samo jedan proizvod za negu kose, koji bi to bio? 

Shu Uemura Ulje za kosu, ili bilo koje drugo silikonsko ili prirodno ulje, ma čak i maslinovo moze da prodje! Bilo šta što će moju kosu uciniti manje suvom.

- Šta je najvažnije što si do sada naučila o nezi kose?

Posmatrajte svoju kosu i pružite joj ono što joj odgovara, ne postoji pravilo ili preparat koji će odgovarati svakoj kosi. Nešto sto oštecuje tuđu, možda hrani vašu kosu. Slušajte šta vam kosa govori i uvek će izgledati prelepo.

- Poruka čitateljkama kosa.rs?

Nastavite da čitate kosa.rs jer je ova stranica prepuna izvrsnih informacija o nezi kose. Jako mi se dopada informisanost i kreativnost mladih ljudi koje vode ovaj internet prostor o kosi.


-  Da li bi uradila keratinski tretman i sta mislis o formaldehidu u ovim tretmanima?

Zbog poteškoća u održavanju kose odlučila sam se na keratinski tretman pre godinu i po dana. Kosa mi je posle toga bila fenomenalna i znam da su mišljenja podeljena, ali mi je kosa bila svilenkasta i mnogo lakša za odrzavanje.  U Velikoj Britaniji, gde ja živim, je formaldehid zabranjen u većoj kolicini od 3% u svim kozmetickim proizvodima.To govori o tome koliko je loš i trebao bi da se zabrani u većim količinama svugde u svetu.


Tamara je izuzetno brzo odgovorila na pitanja pa joj se ovom prilikom zahvaljujemo :)

1 comment:

  1. ХОЋЕМО ДА ВИДИМО ИНТЕРВЈУ СА ВЛАСНИЦОМ ОВОГ БЛОГА. ПА РЕД БИ БИО :)

    ReplyDelete