Pripremite kosu za proleće


Proleće uskoro dolazi i zvanično kalendarski, a tokom zimskog perioda kosa se uglavnom prilično isuši. Još ako na to dodamo feniranje i peglanje za sve žurke i proslave tokom zime, onda prolećno izdanje vaše kose možda i nije naročito sjajno. Da bi vam kosa bila lepša potrebno je da uložite i izvestan trud i da budete strpljivi. Evo naših predloga kako da oporavite kosu za proleće:


- Da bi vam kosa bila zdravija i lepša za proleće i period koji dolazi, pokušajte da proredite pranje kose. Znamo da ne izgleda naročito lepo ali dosta pomaže oporavku kose koja je suva i oštećena. Za one sa jako suvom kosom, ovo je odličan savet. Pokušajte da proredite šamponiranje i da izdržite 5-7 (ili više) dana bez pranja kose. Nemojte je dodirivari rukama i pravite pletenice kako biste lakše izdržali.
 
- Počnite da koristite neki od suplemenata (dodataka ishrani). Postoje različiti dodaci ishrani koji potpomažu oporavak organizma pa i kose. Ovo je dobar period da počnete sa uzimanjem nekih od njih tako da vam do leta kosa bude zdravija.
 
- Radite dubinske tretmane - prespavajte sa kokosovim uljem povremeno ili stavite masku za kosu koju inače koristite da odstoji 2-3 sata (preko toga stavite plastičnu kapicu ili običnu kesu).
 
- Svedite upotrebu fena na minimum ili ga izbacite potpuno. Zadajte sebi neki 'challenge' - npr. mesec dana bez feniranja kose. Ako mislite da vam kosa nije lepa kad nije isfenirana, onda pravite pletenice ili riblju kost (više o tome u ovom tekstu - "Frizure koje štite kosu tzv. protective hairstyles").

- Volite svoju kosu onakvu kakva jeste i ne maltretirajte je mnogo! :)
 
 

1 comment:

  1. Drago mi je sto si objavila ovaj post i podsetila me da uradim neki dubinski tretman i iskoristim Structur Forte :)
    Ove zime mi je bas propala kosa, valjda zato sto su slabo grejali pa sam morala brzo da je susim :(

    ReplyDelete