"Curl formers " - 'no heat' styling za 300 dinara kod Kineza :)



Takozvani "Curl formers" su plastične spirale koje se koriste slično kao vikleri. U pakovanju uz spirale dobijate dva plastična štapića koji služe da njima provučete kosu kroz ovu posebnu vrstu viklera. O gornji deo štapića se obmota pramen kose, i onda se provuće kroz plastičnu spiralu. Meni ovo iskreno u početku nije bilo najjasnije, za slučaj da imate isti problem, pogledajte neko od brojnih uputstava sa Youtube (jedan od tih tutorijala možete pogledati na kraju ovog teksta).
 
 
"Curl formers" sam isprobala kada je jedna od čitateljki ostavila na FB fan stranici kosa.rs svoju sliku jer mi se jako dopao efekat. Inače, ja sam moje kupila još pre dve godine u kineskoj radnji, platila sam ih 300 dinara (sada su verovatno malo skuplji) i dugo nisam znala kako se koriste. Isprobala sam ih do sad dva puta, stavila sam tek par komada ali mi se rezultat jako dopao (naročito činjenica se dobija frizura bez oštećenja).
 
U video klipu koji sledi devojka kaže da je za njenu kosu potrebno 48 komada što znači da ću morati da kupim barem još jednu kutiju da bih zaista imala frizuru.
 
Youtube je preplavljen klipovima u kojima se objašnjava kako se ovi "vikleri" koriste (u search kucajte 'curl formers'). Stavljaju se na mokru kosu i sa njima postižete efekat slično kao sa figarom s tom razlikom što se kosa ne oštećuje usled toplote. Ovo čini "curl formers" idealnim saveznikom ako pokušavate da oporavite svoju kosu. Stavite ih na mokru kosu i čekajte se prirodno osuši, a ako ste u gužvi, onda sa izvesne razdaljine malo prosušite fenom kako bi ubrzali proces.
 
Eksperimentišite - ako vam ispadne nešto lepo, pošaljite nam sličicu! :)
 
 


 

8 comments:

  1. problem je samo sto su previse kratki tako da devojke sa duzom kosom ne mogu da dobiju dobar efekat :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. moze i vise viklera na jedan pramen, npr. jedan duzi i jedan kraci

      Delete
  2. Dali moze da se spava sa njima,i koliko ti traju lokne?

    ReplyDelete
  3. Uh ovo cu morati da probam!!!! Nadam se da funkcionisu i na dugu kosu!!;)

    ReplyDelete
  4. Ja ih koristim takođe,jako su dobri. :D

    ReplyDelete
  5. gdje još mogu da se kupe jer kod naših kineza nemaa :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. na internetu.. potrazite kao "magic leverag". npr. na kupindu ima dosta ponuda

      Delete