Macadamia Healing Oil Treatment - recenzija


Posle par meseci korišćenja, evo napokon i mojih utisaka o ovom ulju. O Macadamia ulju se mnogo pisalo pre koju godinu, kada je interesovanje bilo na vrhuncu. Mene je ceo ovaj "hype" stigao tek skoro jer sam u međuvremenu uradila dva keratinska tretmana i tih par meseci i nisam morala/mogla da puno negujem kosu. Sada, pošto mi je kosa ponovo u starom stanju, došla je na red i Macadamia. Prvo sam kupila bočicu od 30 ml a posle nje i veću od 125 ml. Macadamia može da se koristi na različite načine:

  • Kao tretman koji se stavlja na suvu kosu pre pranja
  • Par kapi posle pranja (a pre feniranja)
  • Može da se doda u masku za kosu da bi poboljšalo njeno dejstvo
  • Može da se doda u farbu za kosu
  • Kao proizvod za finiš
Sadrži prirodnu zaštitu od UV zraka, a na zvaničnom sajtu navode da je ovo proizvod koji je posebno dobar za kosu koja je suva, oštećena, ima suvišan volumen, teško se češlja, oštećena farbanjem, hemijskim tretmanima ili ispravljanjem.
 
Ovo ulje koristim tako što ga stavljam na suvu kosu pre pranja i ostavim da odstoji par sati, ili prespavam sa njim (dakle, na sličan način kao što koristim kokosovo ulje). Ono što bi verovatno trebalo naglasiti jeste da, uprkos marketinškoj strategiji koja pokušava da proizvod prikaže kao veoma prirodan, ovo ulje prevashodno sadrži silikone, koji su i glavni aktivni sastojak i tajna učinka koje ovo ulje ima. O tome smo detaljno pisali u ovom tekstu. Iz ovog razloga, Macadamia je na Internetu stekla i izvestan ne-tako-pozitivan publicitet.
 
O Macadamia ulju se dakle priča i ovo i ono, ali, kod mene se pokazalo kao jako dobro. Osnovni efekat je da mi kosa bude mekša, izgleda urednije i smireno. Bitna stvar je i da se zaista brže osuši, što je jako dobro jer se tako ujedno smanjuju i oštećenja uzrokovana fenom (pod uslovom da uopšte sušite kosu fenom, naravno). Kod mene ovo ulje ima stvarno vidan efekat. Stalno isprobavam nove proizvode ali ovo ulje poslednjih nekoliko meseci koristim konstantno. Sem što ga koristim kao tretman pre pranja, stavim i par kapi posle pranja kako bih dodatno zaštitila kosu. Bez obzira što se priča da je prepuno silikona itd. (a protiv silikona nemam ništa by the way ;) meni se pokazalo kao pouzdan i dobar proizvod za negu kose.
 
Ulje je gusto ali se dobro apsorbuje. Mnogi kažu da mirisom podseća na Thierry Mugler parfem Angel, mene baš i ne ali miris mi je skroz ok. Pakovanje od 125 ml ima pumpicu i praktično je. Bočice izlegaju kao da su "keramičke", nisu plastične i po mom mišljenju su zaiste lepe, deluju malo "luksuznije". Nosila sam ga par puta i kod frizerke da mi stavi pre feniranja i dobro se pokazalo, u manjim količinama ne umasti kosu a smiri je. Ipak, ovo ulje je (meni) teže nego klasični silikonski proizvodi koji se koriste za finiš pa treba biti obazriv.
 
Cene su sledeće:
 
  • Macadamia ulje 10  ml  - 340 dinara ~ 3 evra
  • Macadamia ulje 30 ml   - 760 dinara ~ 7 evra
  • Macadamia ulje 125 ml - 1.902 dinara ~ 17 evra
 
Postoji i ovaj promotivni set koji košta oko 200 dinara a sadrži 3ml ulja, 15 ml maske (koja mi je inače jako dobra, ali o tome u odvojenom postu), i 10 ml šampona bez sulfata.

 
 
Macadamia se može naručiti od domaćeg distributera ili sa stranih sajtova (ja sam igrom slučaja ulovila dobar a povoljan set na BeautyBay.com). Ipak, preporučujem da za početak za probu nabavite neko manje pakovanje. Za one koji imaju manje suvu kosu postoji i laganija verzija ovog proizvoda u spreju.
 

Ocena: 9/10

 
Svoje utiske o Macadamia ulju možete podeliti sa drugim čitaocima na forumu: http://www.kosa.rs/forum/viewtopic.php?f=8&t=29577

Obaveštenja o novim tekstovima i savete za negu kose možete dobijati na Twitteru: www.twitter.com/negakose
 
Povezani tekstovi:
 
 

15 comments:

  1. Ako nije problem da mi kazete gde mogu kupiti manja pakovanja po toj ceni ? Trazila sam po prodavnicama specijalizovanim za preprate za kosu ali oni su imali samo to veliko pakovanje. Pozdrav !

    ReplyDelete
  2. Ima u Kiwi sun preko puta Prve Ekonomske 29. Novembra.

    ReplyDelete
  3. Ulje je i meni sjajno, mesecima ga koristim i obozavam ga jer zaista radi sve sto obecavaju.

    ReplyDelete
  4. Jeste podseca na Angel parfem i to dosta. Meni ne smanjuje vreme feniranja uopste na zalost. Jesi li probala mozda sampon iz ove linije?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imam ga, ali nikako da stigne na red :( jer imam i Flawless i Kerastase bez sulfata pa bih prvo njih da istestiram i isprobam.. nema bas dobre recenzije, kazu da ne ocisti kosu bas dobro. A ja koristim puno preparata pa mi treba nesto jace tako da ne verujem da ce mi odgovarati

      Delete
    2. Ja napisah tamo na drugom postu nisam videla tvoj odgovor. Jedva cekam da cujem tvoje utiske za flawless. Ja sam u medjuvremenu uzela i sampon i zadovoljna sam. Ako koristis puno proizvoda obavezno pokusaj da dodjes do redken scrub-a to cudo je genijalno koliko ocisti dlaku i teme od svega nagomilanog.

      Delete
  5. Devojke gde ste ga kupile ovde,kako da ga nabavim? Bas mi znacio vas odgovor,kosa mi je u haosu, pa da probam. Hvala :)

    ReplyDelete
  6. Mozes li mi molim te napisati kako ti se posle keratina kosa vratila na staro? Isprao se keratin i to je to? A nike ti kksa jos gora kao sto se neki zale? :( ja bih uradila taj tretman ali se pribojavam da cu onda biti na njega osudjena zauvek a zelim da oporavim farbane delove kkse jer sada raste moja :)

    ReplyDelete
  7. Mislim da puno zavisi i od vrste keratina i od frizera koji radi tretman, pa ispada da je lutrija... Keratin se isprao, jedan pramen mi je skoro sprzen (mislim da je nestrucnost frizerke u pitanju) sem toga kosa je prilicno ok. Doduse, vazna stvar je da mi se kosa mnogo manje kovrdža, što nije dobro jer moram da je feniram inace je negde između. Ako izaberes dobrog frizera i dobar keratin mislim da ne moras da strahujes. Dva puta sam radila tretman, prvi put je bilo perfektno, drugi put nesto gore. Imas na blog tekst "Kako izgleda kosa četiri meseca posle keratinskog tremtnana". Pozdrav

    ReplyDelete
  8. Jel' mozes molim te da mi pojasnis kako kupujes preko interneta? I ja bih narucila par proizvoda za kosu, ali ne znam kako funkcionise to oko placanja? Hvala puno!

    ReplyDelete
  9. Zdravo Nataša pogledaj ovaj tekst: http://negakose.blogspot.com/2011/10/kupovina-kozmetike-preko-interneta.html
    To je malo stariji tekst i moram da naglasim jednu promenu koja se u medjuvremenu desila - sta god da narucis najverovatnije ce ti naplatiti PDV od 20% kod nas! Ali u svakom slucaju, nemoj da se plasis da probas da narucis nesto, videces da je super : > Treba ti kartica za kupovinu preko Interneta, imas u Raiffeisen banci ili Banca Intesa.

    ReplyDelete
  10. Fenomenalno ulje! Kosa je zaista sjajnija, meksa, glatka! Krajevi su smireniji! U Alexandru mozete naci uzorak tj kesicu od 3 mil ovog ulja= 70 din je. Svakako planiram da nastavim sa koriscenjem, a posebno bih preporucila devojkama sa suvom kosom.

    ReplyDelete
  11. Hej devojke imam jednu dilemu, pa bi mi jos necije misljenje pomoglo.. naime koristila sam uzorke ulja i zaista se odusevila! Zatim sam kupila vece pakovanje od 30 mil, ali mi se cini tj imam utisak da mi je kosa bolje reagovala dok sam koristila uzorke .. bila je meksa. Ono sto sam primetila je da vece pakovanje zaista nema onako intezivan miris kao kod uzoraka.. u dilemi sam da li je moguce da su uzorci jace koncentrovani ili je do moje kose...

    ReplyDelete
  12. A koliko dugo sa celim tretmanom moze kosa i posle da bude lepa ? Znaci sampon, balzam ulje za tretman..

    ReplyDelete
  13. Nesto razmisljam da ga koristim u salonu kao tretman...

    ReplyDelete