Šta sam novo kupila


U ovom postu ću predstaviti par stvarčica koje sam kupila ovih dana i koje ću isprobavati u narednom periodu. Kupila sam novi Batiste sprej za suvo pranje kose, imala sam ranije ružičasti i žuto-zeleni sad sam htela neki koji miriše što svežije pa sam uzela plavi (cena: 510 dinara). Sa Syoss brendom nemam puno iskustva pa sam rešila da isprobam ovaj balsam - privuklo me je pakovanje i to što je namenjen "izrazito oštećenoj kosi" pa me zanima koliko je delotvoran (cena: oko 300 dinara). 

U DM-u sam videla puno novih (ili prepakovanih?) Keune proizvoda a pažnju mi je privukao ovaj Repair Treatment u kesici od 20 ml koja košta oko 200 dinara, i predstavlja "najintenzivniji tretman za suvu i oštećenu kosu" (tako kaže kesica :)


Gliss ima novu liniju! Gloss Million linija obećava lakše raščešljavanje, dubinsko obnavljanje i visoki sjaj kose. U radnjama sam videla šampon, regenerator, tretman-masku i sprej. Na stranim sajtovima postoji i serum, videćemo da li će se pojaviti i kod nas. Pakovanja su tirkiznozelena i svetlucava, mogu da kažem da izgledaju jako lepo. Na regeneratoru piše: "Da li imate beživotnu kosu bez sjaja? Million Gloss balsam sa koncentrovanim eliksirom za sjaj i kompleksom tečnog keratina omogućava savršeno raščešljavanje i pruža dugotrajni sjaj zahvaljujući inovativnoj Shine-Lamination tehnologiji."


Regenerator košta 389 dinara a tretman oko 480 dinara za 150 ml (Gliss maske su obićno u većem pakovanju). Tretman je namenjen beživotnoj kosi bez sjaja. Proizvod miriše baš onako kako ja volim (uglavnom na nešto čisto).


Evo kako se upotrebljava:


Kupila sam i Aussie Frizz Miracle regenerator - po mirisu je identičan kao 3 Minute Miracle (koji obožavam ali teško dolazim do njega). Namenjen je suvoj, frizzy kosi, sadrži ekstrakt eukaliptusa ("australian blue gum leaves") koji zaglađuje i omekšava kosu. Jedva čekam da ga isprobam. Košta 6 EUR za 250 ml.



Za kraj (još jedan!) proizvod za rekonstrukciju - naručila sam nekoliko Professional by Fama proizvoda i, između ostalog, ovu kremu za rekonstrukciju. Miris me je potpuno oduševio. Pakovanje ima 150 ml i košta 700 dinara. Namenjen je rekonstrukciji i hidrataciji oštećene kose, kao i za kućno održavanje kose posle tretmana rekonstrukcije. Drži se na kosi 5 minuta i potom ispire.



Isprobavam dosta toga ali i kasnim sa recenzijama na blogu. Razlog je taj što koristim previše stvari odjednom i dosta mi je teže da ocenim koji proizvod kakav uticaj ima nego pre a ne bih da ovde pišem nešto napamet :) Tu glavni uticaj imaju ulja koja se stavljaju pre pranja a posle kojih mi je jako teško da ocenim efekat neke maske, na primer.

21 comments:

  1. Kako nabavljas Aussie proizvode?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pojavili su se na FeelUnique.com :)

      Delete
    2. ^^ kakvo to je iskustvo sa sajtom, carine?

      Delete
    3. Iskustvo sa sajtom odlično, uvek. Što se carina tiče, sad se sve carini tako da ne možeš da izbegneš baš :-/

      Delete
    4. Moram da se ubacim da kazem da feelunique vraca novac koji ste dale carini :) skenirate uplatnice i posaljete, vrate taj iznos, kao i jagodica. Jako zelim da probam ovu gliss masku.

      Delete
    5. Jao nisam znala :) Palo mi je na pamet da pitam ali mislila sam da nema sanse... Hvala ti puno na informaciji

      Delete
  2. Baš me zanima nova gliss linija, posebno tretman. :) Čekam recenzije.

    ReplyDelete
  3. Hvala ti puno nisam znala da su se Aussie proizvodi pojavili na feelunique.com
    Već dugo želim da probam čuvenu 3 min masku :) A ova nova Gliss linija mnogo privlači izgledom moram priznati :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. 3 minute miracle je odličan i nije mnogo skup (doduše nama naravno ispada više zbog carine i zbog svega). Često je Out of stock na Feelunique.com ali može da se ubaci da ti pošalju notifikaciju na e-mail kad dobiju

      Delete
  4. Gledala sam ove nove Gliss proizvode, baš me zanima tvoje mišljenje:)

    ReplyDelete
  5. Kolika je carina na 3 minute miracle,i dali mi mozes reci od cega zavisi visina carine?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zdravo, evo pogledala sam ove carinske deklaracije koje sam ja dobijala, i na svima je dodat samo pdv od 20%. A pretpostavljam da sam narucivala skuplje stvari tj. da je veci iznos porudzbine da bi onda bilo 20% + carina

      Delete
    2. Ja sam naručivala sa feelunique neke Kerastase proizvode u decembru (a stigli su u januaru), iznosi su bilo oko 20 evra i nisam platila nikakvu carinu. Inače plaćam VISA Vitruon karticom. Molila bih te da mi pojasniš da li je to nešto novo, jer planiram novu porudžbinu.
      Veliki pozdrav, sajt ti je super :)

      Delete
    3. Hvala! :)

      Sto se PDV-a i carine tice, ja sam u Srbiji (Vranju) i meni naplacuju PDV na sve mozda vec oko godinu dana (ne znam tacno kada su promenili zakon). Pre toga mi godinama nisu naplacivali nista. Ne znam, mozda si imala srece :) Ali super je ako mozes da nastavis tako. I ja koristim Visa Virtuon.

      Delete
    4. Hvala na odgovoru :)
      Zaista čudno... Ja sam u Beogradu i u toku prošle godine sam 6-7 puta naručivala sa tog sajta. Poštar mi donese ili odem u poštu, ali nikad ništa nisam dodatno platila. Možda je u pitanju iznos koji si potrošila. Ja ako naručujem više, obavezno razbijem na vrednosti do 30 evra. Ovih dana ću da naručim nešto, pa ću baš da vidim da li će mi naplatiti.
      Pozdrav :)
      PS. Izvini na gnjavaži :D

      Delete
    5. Meni carine i skroz male pošiljke, ispod 20 EUR. Nikakva gnjavaža taman posla :)

      Delete
  6. Sve mi izgleda super, posebno ta nova Gliss kolekcija. Cini mi se da se Keune samo prepakovao bar one proizvode koje vidjam u mom Liliju.

    ReplyDelete
  7. molim te nam javi za Aussie jer je stvarno tesko doci do 3 minute repair ..pa da vidimo da li ovo "radi"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zdravo, gore na slici je regenerator a ne 3 minute deep tretman. Tretman sam koristila ranije i mogu da ti kažem da je odličan pa mislim da vredi nabaviti ga

      Delete
  8. Cao devojke, evo mozda nekom pomogne, ja narucujem aussie sa chemistdirect.co.uk. Postarina je nekih 2-3 funti zavisi od tezine, ali kad vam odbiju pdv to dodje kao free shipping. Narucujem cesto odavde i nikad nisam imala problema (trebalo bi da je isto za Srbiju, jer ja narucujem iz Makedonije) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno na informaciji, nisam nikad naručivala sa tog sajta :)

      Delete