BioKap hranljivi regenerator


U poslednje vreme većina regeneratora i maski mi je nekako slična i čini mi se da ovaj BioKap regenerator odudara od toga - po dizajnu, mirisu, konceptu proizvoda... jednostavno mi je nekako različit :) Namenjen je suvoj kosi, a na kutijici piše: "Hranljiva i zaštitna svojstva BioKap balsamu daju ulje jojobe, pšenični proteini, ekstrakt hmelja, ekstrakt kore afričke šljive i lista masline."

Nalazi se u praktičnoj tubi od 125 ml. Koliko sam guglajući saznala, košta oko 1.200,00 dinara. Ima kremastu teksturu, zelene je boje i miriše "na biljke" (po tome mogu da kažem da pomalo podseća na Dikson Herbelan masku). Na pakovanju se preporučuje da se za pojačani efekat kosa umota u providnu foliju kako bi se postigao efekat zagrevanja. Ima regenerativna i zaštitna svojstva, a posebno se preporučuje za kosu sa rascvetalim krajevima.


Ovo je proteinski regenerator - pri vrhu liste sastojaka je hydrolyzed wheat protein a odmah iza je jojobino ulje, tako da ovi sastojci nisu iskorišćeni tek kao marketinški "buzz word" nego ih zaista ima u proizvodu (ne samo u nekoj simboličnoj količini, tek koliko da se pomenu). Moj utisak posle korišćenja ovog regeneratora je da zaista ispunjava obećanja data na kutijici - kosa izgleda zdravije i ima poboljšanu teksturu (kao što i treba da bude slučaj sa proteinskim maskama/regeneratorima). Iako sadrži silikone, ipak je nekako lagan pa je kosa lepršava posle korišćenja. Lepo je što BioKap na svojim proizvodima naglašava pH vrednost, a ovaj regenerator ima pH 4 - što znači da je odličan za baš oštećenu kosu (o značaju pH vrednosti više čitajte u ovom starom tekstu).


Dlaka je složenija i uredna sa ovim regeneratorom, pa mislim da je dobar kao "regenerator za specijalne prilike" - tj. da je siguran izbor onda kada želite da izgledate posebno lepo :) Takođe olakšava feniranje/peglanje u kućnim uslovima. Koristila sam ga na različite načine, interesantno je da je bio jednako efikasan i onda kada bih ga držala prilično kratko (nekoliko minuta).

Imam baš jako oštećene šiške (svakodnevno feniranje i peglanje bar jednom dnevno) i sa ovim regeneratorom izgledaju uredno i normalno (a to kod mene retko koji regenerator radi).

Ne sadrži parabene. 

Pretražujući Internet našla sam na ovom sajtu interesantnu akciju gde se mogu kupiti šampon i regenerator u setu (nije mi plaćeno da ovo napišem ili tako nešto, prosto mi se čini da je informacija korisna :> jer ovako izađe jeftinije).

Prve dve osobe koje ostave komentar dobiće tester ovog regeneratora :) Ostavite samo u komentaru e-mail kako bih mogla da vas kontaktiram. 

Napomena: Proizvod je dobijen kao PR uzorak.

5 comments:

  1. mihajlovic.draganamihajlovic.d@gmail.com Bas me zanima ovo cudo :)

    ReplyDelete
  2. katarinavpavlovic@gmail.com i mene baš zanima. :)

    ReplyDelete
  3. Hvala ti na ovoj recenziji. Nisam još ništa njihovo probala ali ovaj ću regenerator svakako isprobati jer jako patim na njegovanu kosu. :D

    ReplyDelete
  4. Čekala sam tvoju recenziju. Drago mi je što nam se mišljenja podudaraju (što nije redak slučaj, primetila sam :))

    ReplyDelete
  5. cula sam da su ovi preparati dobri...moracu da ih probam

    ReplyDelete