Gliss Million Gloss tretman za sjaj - recenzija


Ako ste u poslednjih mesec dana kročili u DM ili Lilly onda ste mogli da vidite na policama novu Gliss Million Gloss kolekciju u tirkiznoj ambalaži. Pored šampona, regeneratora i tretmana u tubici, može se kupiti i ovaj tretman u vidu maske. Pakovanje od 150 ml košta oko 400 - 450 dinara (povremeno je na sniženju u DM-u). Proizvod je marketiran tako da je na prvi pogled nejasno - da li se radi o tretmanu koji daje sjaj a koristi se tokom perioda od deset dana, ili je to tretman posle čijeg korišćenja će kosa biti sjajna deset dana. Obe ideje zvuče neobično + kada se uzme u obzir interesantno svetlucavo pakovanje, pretpostavljam da ovaj proizvod intrigira mnoge (taktikom zbunjivanja :)).

Ispod pak piše objašnjenje, da se radi o tretmanu koji će vam dati do deset dana sjaja (pod uslovom da se koristi zajedno sa šamponom). Sem što zvuči marketinški primamljivo, ja se na ovu tvrdnju ne bih naročito oslanjala, mislim da je obična igra reči bez suštinskog značenja. Potrošila sam jedno pakovanje ove maske i da - daje sjaj ali nije to sad neki mnogo poseban efekat koji nismo viđali ranije. 

Tretman-maska namenjena je beživotnoj kosi, bez sjaja. Nanosi se standardno, kao maska, posle pranja kose. Po uputstvu, dovoljno je držati je svega jedan minut i posle se ispere vodom.


Što se teksture tiče, prilično je gusta. Ima plavičastu boju i (meni) lep miris, na nešto čisto rekla bih.


Verovatno ste na Gliss proizvodima primetili oznaku "Liquid keratin complex" - ni ova maska nije izuzetak, i ona sadrži kompleks tečnog keratina pod čim se podrazumevaju dva sastojka: Cocodimonium hydroxypropyl hydrolyzed keratin i Hydrolyzed keratin. "Hidrolizovani" zapravo znači da je protein razbijen na manje delove kako bi mogao da penetrira u vlas, da je učini jačom i nadoknadi oštećenja. Ako vam Gliss proizvodi generalno odgovaraju, onda će vam i ova maska verovatno biti dobra. Tu je još i ulje koštice kajsije, pantenol i glicerin.

Maska sadrži silikone i parabene.


Vrlo interesantna stvar koju sam slučajno otkrila je da je sastav identičan sastavu "intenzivnog tretmana" u tubici. Oba se i po uputstvu koriste na isti način. Imajući ovo u vidu, jeftinije vam je da kupujete masku nego tubice.


Dakle, nema potrebe da se ova maska koristi tokom deset dana itd. jednostavno se koristi kao obična maska. Vreme delovanja je jedan minut što će se dopasti onima koji ne vole dugo da drže masku na kosi. Kao što rekoh, ovo je nešto gušća maska i na mojoj kosi daje sasvim solidan efekat za masku ovog ranga - kosa mi posle korišćenja izgleda nahranjeno i sjajno. Nije to sad neki ultra-sjaj kakav se reklamira ali sjajnija svakako jeste. Ima sastojke za hidrataciju, i tu solidno obavlja posao. Ako zanemarimo marketing i nerealna obećanja, ovo je dobra maska, naročito za kosu koja je suva. Ako vam je kosa tanka, svakako je nemojte stavljati na teme, mogla bi lako da je slepi.



Ocena: 7/10


Da li ste probali Million Gloss masku, koji su vaši utisci? :)


13 comments:

  1. Nisam probala masku, ali sam probala prskalicu iz iste linije. Pala sam na sparkling pakovanje i kupila je prvog dana kada se pojavila na policama, naravno. Obožavam jednu Gliss prskalicu i mislila sam da će me i ova oboriti s nogu. Međutim, nije. Čak imam utisak da se kosa više mrsi. Generalno volim Gliss proizvode, ali mi se čini da je ova plava linija više "za oči" nego za kosu :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja Gliss proizvode (sem bež tubice) i ne koristim, ali ova maska mi je čisto ok :)

      Delete
  2. Malo grubo, ali skoro je nikakav! Kosa je jos suvlja posle njega, nema nikakvog, kamoli obecanog sjaja. Nije uzalud stalno na rasprodajama!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nije grubo, bolje je da čujemo više mišljenja :)

      Delete
  3. Privuklo me je svetlucavo pakovanje, sva srecna sam uzela i balzam i sprej jer sam vec korisila crnu kolekciju i nije bila bas losa. Ali ovo je bilo kompletno razocarenje, svi proizvodi. Cak sam mislila da ima u njoj svetlucavih cestica i da to daje sjaj.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Marketing :( Kupila sam i ja regenerator ali nikako da dođe na red za isprobavanje.

      Delete
  4. I ja sam pala na pakovanje, i kupila prskalicu. Prilično je mali izbor povoljnih prskalica na tržištu, tako da sam do sada koristila samo nekoliko varijatni Glissovih i L'Orealovih, a prskalica iz ove linije mi je odlična, tj super je za raščešljavanje :)
    Što se Glissovih šampona tiče, mislim da su silikonske bombe, a maske čini mi se imaju više maskirnih nego hranljivih sastojaka tako da sam ostalim stvarima iz ove linije odolela. Pakovanje je stvarno predivno :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. I meni su Gliss šamponi katastrofa (što kažeš, silikonske bombe). Regeneratori su mi bili ok još na početku tek kada su se pojavili ali posle toga ne. Prskalice svi mnogo hvale na blogu ali ja ih nisam koristila, nekako nemam potrebu za tim tipom proizvoda imam utisak da je to za mene slabo

      Delete
  5. Ja sam koristila poslednjih par meseci samo njihove proizvode, ali nisam primetila da mi posebno odgovaraju. Kosa mi je jos masnija nego sto je bila i vise ne znam koji sampon/masku da koristim. Kosa mi je inace jako suva, crvena farbana, a opet je nekako jako gusta. Da li bi mi mogla preporuciti neki sampon? Mislila sam da probam cak i one litarske, npr.Afroditin ali se plasim da ce mi jos vise isusiti kosu. Kosa mi pre nije bila tako masna kao sad.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Šamponi Gliss su prilično teški, ne znam da li si njih koristila. Po mom mišljenju i ova maska može lako da umasti kosu (i meni se dešavalo da mi umasti, zato sam napisala napomenu za osobe sa tankom kosom). Ja iskreno koristim šampone kojima je jedina funkcija pranje, bez nege (za negu mi služi regenerator/maska). Iz tog ugla, možeš i da probaš neki litarski, samo da ne bude neki sa baš visokim pH koji mnogo isušuje. Po ovome što si napisala, kosa ti se sigurno umastila od Gliss proizvoda (naročito ako si koristila i šampon).

      Delete
    2. Ja ovu masku nisam koristila posle svakog pranja, već posle svakog trećeg - četvrtog otprilike.

      Delete
    3. Da, i sampone njihove sam koristila. Sad presla na Garnier ultra doux ali mi je nekako jos gore. Definitivno moram menjati sampon a i masku. Hvala ti :)

      Delete
  6. Sada planuram njihove šampone da isprobam! ❤

    ReplyDelete