Gost bloger: Martina Lolić - Dear Skin

Martina Lolić dobitnica je priznanja "Najbolja hrvatska beauty blogerica" za 2013. godinu. Martinin blog Dear Skin na adresi eyedetoxx.blogspot.com verovatno vam je dobro poznat po sjajnim kozmetičkim savetima i recenzijama. Evo i Martininih odgovora na pitanja o blogovanju i nezi kose:



Kosa.rs: Šta je za tebe najlepše u blogovanju?

- U početku bloganja, najljepši dio ovog divnog hobija je djeljenje iskustva i savjeta. Kako ja čitateljicama, tako one meni. Kasnije, sve se dodatno produbilo divnim poznanstvima koja su prerasla u prava prijateljstva kakva nisam imala prilike imati u periodu prije bloganja. Neka su nažalost još uvijek virtualna, ali ona prava i topla. Ljepota bloganja su čitateljice koje te prate, podržavaju i pomažu u svakom segmentu života.

Kosa.rs: Koliko vremena ti treba da napišeš jedan post? 

- Ovisno o tipu posta. U prosjeku 4-5 sati, ako imam posla s fotografiranjem onda i više.

Kosa.rs: Tvoje mišljenje o kvalitetu blogova u regionu?

- U Hrvatskoj je kozmetička blogosfera svakim danom sve veća i veća. Otvaraju se zaista kvalitetni blogovi. Djevojke i žene se jako trude, ulažu puno u svoj hobi i mislim da čitateljice mogu čitati zaista o kvalitetnim sadržajima. Ono što me najviše veseli i na što sam ponosna su komentari kolegica i čitateljica da sam potaknula ostale da više pišu o njezi i zdravlju, a ne samo o make upu.



 Kosa.rs: Ima li ljubomore među blogerima? :) Budući da si nagradom za najboljeg hrvatskog beauty blogera dospela u "spotlight", kako se nosiš sa dodatnom pažnjom?

- Jasno da ima. Gdje su žene, tamo je i ljubomore. Po prirodi nisam ljubomorna osoba pa rijetko takve stvari primjećujem, ali nakon nagrade za najbolju beauty blogericu, nažalost sam iskusila tu žensku emociju i teško sam se nosila. Zahvaljujući podršci dragih osoba, shvatila sam da će ljubomore uvijek biti. Blogerice su meta zavidnih osoba kojima smeta svašta: uspjeh, lijepe oči, mladost, vitkost, lijepa kosa,skupi proizvodi itd.itd. 

Kosa.rs: Da li se dešava da ti kopiraju/preuzimaju ili prepričavaju tvoje tekstove bez pitanja?

- O da, Od samih početaka sam primjetila kopiranje drugih blogerica kao i samih brendova kozmetike. Najviše kopiraju moje ideje i neke slogane. Što se tiče preuzimanja tekstova, i to sam primjetila. Rijetki pitaju ili barem spomenu odakle im dolazi inspiracija.

Kosa.rs: Koja ti je prirodna boja kose? Koju farbu trenutno koristiš?

- Prirodna boja kose mi je svjetlo smeđa sa zlatnim odsjajem. Divna medena boja i nikad neću prežaliti što sam se počela bojati. Danas imam prosijedu kosu i stoga sam primorana koristiti boje. Djevojke, ne bojite svoju kosu dok ne morate!! Momentalno koristim Avon-ovu boju za kosu u nijansi 5.3

Kosa.rs: Koliko ti vremena treba da središ kosu posle pranja?

- Kad je kosa u pitanju, tu sam vrlo brza. Ne peglam, ne feniram i nakon pranja dovoljna je maska od 10 minuta i sušenje fenom. Otprilike 20 minuta. Jednom tjedno koristim pakung kojeg držim pola dana, obično nedjeljom kada ne izlazim iz kuće.

Kosa.rs: Kako izgleda tvoj trenutni režim nege kose, koje preparate koristiš?

- Trenutno sam na odvikavanju od SLS-a u šamponima pa rotiram prirodni šampon kojeg je napravila moja aromaterapeutkinja Green Girl i kruti šampon Lush Ultimate Shine koji me sve više oduševljava. Nakon šamponiranja, koristim Davines NouNou masku ili pošpricam regeneratorom u spreju od Schwarzkopfa. Ulja ne volim, ali ponekad utrljam na vlažne vrhove ulje koštica marelice.



Kosa.rs: Koji ti je najdraži proizvod za negu kose ikad? ;)

- Redken šampon za dubinsko pranje koji se koristi jednom mjesečno.

Kosa.rs: Tvoj najbolji savet za negu kose?

- Najbolji savjet koji mogu dati je onaj koji sam ja dobila od svojih čitateljica i kolegica: blaga njega, bez agresivnih sasojaka koji isušuju vlasište, bez SLS-a i što manje silikona. Dodala bih kvalitetnu prehranu koja puno znači lijepom i njegovanom izgledu kose.



6 comments:

  1. Martina je dosljedna i uvijek brutalno iskrena. Gdje se može nabaviti taj Redken šampon za dubinsko pranje?

    ReplyDelete
  2. Ima ga na FeelUnique.com i Lookfantastic, evo linka http://www.feelunique.com/p/Redken-Hair-Cleansing-Cream-300ml

    Imala sam ga i ja odličan je, i ima dobre recenzije na Internetu

    ReplyDelete
  3. Lepo je čitati ovakve postove, nekako su prisniji u odnosu na šture recenzije :D. Lep intervju.

    ReplyDelete
  4. Zasluzno izabrana za najbolju:-)

    ReplyDelete
  5. Martina je zasluženo pobijedila. Pratim ju od početka i jedna je od najkvalitetnijih blogerica. Divno da sam sad otkrila tvoj blog- jako korisne informacije, savjeti i recenzije.

    D.

    ReplyDelete