Orzene balsam za suvu kosu (hydration + repair)



Svoj prvi Orzene regenerator kupila sam još pre nekoliko godina, jer je drugarica radila promocije u Lilly-ju a kupovinom regeneratora je bilo uslovljeno dobijanje nekog poklončića. U suprotnom, teško da bi mi palo na pamet da ga kupim. Prva kupovina bila je slučajna a takođe je "slučajno" bilo prvo korišćenje - stavila sam ga na kosu i pošto sam imala neke obaveze po kući, ostao mi je maltene sat vremena. Kosa mi je posle ispiranja bila hidrirana, meka, sjajna i izgledala je vrlo uredno - ne tako čest efekat za kosu kao što je moja sa regeneratorom od 200 dinara :) Pritom, kosa mi je bila i svilenkasta, maltene kao neki claryfing efekat. Od tad (još dok je bio u žutoj bočici, na slici dole levo) uvek ga koristim tako što ga ostavim da stoji na kosi 30-60 minuta (za još bolji efekat može i da se zagreva). Ovo mi je verovatno omiljeni drugstore regenerator. Probala sam i još neke Orzene proizvode ali ovom se vraćam iznova. S tim što, napominjem, ja ga uvek koristim tako što je na kosi neki duži vremenski period, ne znam koji je efekat ako se ispere odmah recimo.

Orzene hydration + repair regenerator namenjen je kosi koja je suva i oštećena. Proizvod sadrži silikone, dok parabena nema. Jedan od sastojaka po kojoj je Orzene linija karakteristična je - pivo, koje sadrži važne vitamine iz B grupe. Shine elixir kompleks u Orzene proizvodima čine pivo, ceramidi i fitoproteini. Na listi sastojaka je takođe i pivski kvasac, koji je, kao i pivo, bogat vitaminima iz B grupe. "Negujući sastav Orzene balsama, obogaćen pivskim kvascem, vitaminima i aminokiselinama hidrira i obnavlja vašu kosu pružajući joj elastičnost i mekoću", piše na pakovanju.


Regenerator je bele boje, miris je zaista prijatan i osvežavajući.

Sadrži takođe pantenol i glicerin. Posle vode, prvi na listi sastojaka je Cetearlyl Alcohol, masni alkohol (masni alkoholi ne isušuju, tekst o tome ovde).  Tu je i Hydrolized Wheat Protein - hidrolizovani protein pšenice koji usled male molekularne mase lako penetrira u vlas i obnavlja kosu povećavajući njenu sposobnost da zadrži vodu, takođe smanjuje poroznost, daje sjaj, mekoću i efekat urednije kose.

Da napomenem da proizvod u izvesnoj količini sadrži Alcohol Denat - meni nije pravio probleme ali da napomenem jer je osetljivost kose na određene sastojke različita.

250 ml proizvoda košta oko 200 dinara.


Sve u svemu, ja sa Orzene regeneratorom imam vrlo pozitivno iskustvo i efekat koji ne postižem sa regeneratorima koji su mnogo skuplji.

6 comments:

  1. Meni je baš taj Denat pravio probleme i pravi ih i u onim proizvodima za lice, ne samo za kosu :( Inače je sasvim ok sastav, ja bih još i silikon izbacila :D Mene vuče da kupim još par njihovih proizvoda, ali moram da još izanaliziram sastave svih. Meni se cena doduše ne sviđa :D Imam pooodugačku kosu i gusta je, ne kao pre, ali opet je imam, i meni ovaj balzam ode brzo. Mada, meni svaki balzam od 200-250ml ode brzo, jedino što ovaj nije tečan, gušći je recimo od Garnier Mango i Argan&Cranberry balzama koji su mi bili voda i za nedelju dana sam svaki pojedinačno potrošila :D od njih je mnogo gušći, a od Garnier Avocado&Sea nešto gušći, za nijansu, mislim da je ovaj u rangu Garnier Repair&Shine balzama koji je iste gustine. Jedna žena mi ih je hvalila i stvarno kosa joj se sijala neverovatno mnogo i lepo i meni se sijala isto tako, kao staklo kad sija. Videću jednom da im opet pružim priliku i da vidim i šampone i pakovanja (njih volim :D)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja ne kupujem proizvode za lice sa alkoholom, uvek mi užasno isuše kožu, zato mi je recimo onaj Clniqiue losion iz 3 step linije bio katastrofalan :(. U ovom regeneratoru mi zaista ne smeta, pretpostavljam zbog toga da ga ima malo.

      Uh ti baš brzo trošiš regeneratore, pa to je trošak solidan :-/ :) Najbolje da kupuješ u frizerskim radnjama, ona velika pakovanja od kg .. :)

      Delete
  2. Prvo sam se zahuhtala da ga probam,al kad vidim silikone bolje onda ne :) Preporucila bi ti da probas velnea regenerator od masline nema silikona ima i maska al nju nisam probala,al je regenerator kao maska za te pare bolje radi posao od skupljih maski za kosu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš sam skoro kupila Velnea Macadamia (žuti), mnogo lepo miriše, to mi je prvi Velnea regenerator. Hvala na savetu, gledaću da isprobam i taj :) Nije me nešto privlačio taj brend ali vidim da ih ljudi hvale.

      Delete
    2. Meni je taj macadamia bio ocajan,ima pantenol u sastavu i jednostavno mi nije prijao kosa je bila od njega nikakva,sa mukom sam ga potrosila nekako,inace najduzi balzam koji mi je trajao i najgori :) Ovaj sa maslinom ima parabene ako ne volis onda ne bih ga preporucila,al opet neidu na teme tako da probaj kad potrosis taj macadamiin,Probala sam i maticni mlec al ni on mi se nije pokazao jednostavno ama bas nista nije radio,kao da ga nisam ni stavila na kosu.

      Delete
  3. Koristim njihovu masku (upravo kuckam post u kome ću je spomenuti) i jako sam zadovoljna :).

    ReplyDelete