Braun SE 810 epilator za lice - recenzija



Braun SE 810 Face epilator kupila sam pre oko dva meseca u Lilly-ju jer je bio na nekoj akciji (platila sam ga oko 5.200 dinara) mada sam išla na slepo (što obično ne radim) jer nije bilo nekih recenzija u to vreme. Uglavnom, cena mi se učinila povoljna za epilator za lice + četku za čišćenje lica jer znam da su samo električne četke preko 100 ili 150 EUR. 

Guglajući sam saznala da postoji više varijanti ovog proizvoda i moram da napišem da je na naše tržište došla samo neka "sirotinjska verzija" :d jer nema dodataka poput torbice, ogledala za uveličavanje i slično. Ovo se dobije u kutiji:



U kutiji je:

- Epilator sa promenljivom glavicom
- Četka za čišćenje lica kao zamenljivi dodatak
- Četkica za čišćenje epilatora
- Baterija
- Plastični poklopac


Čemu/kome je proizvod namenjen? Ako ste ikada imali bilo koju vrstu epilatora za noge tj. ruke, najkraći (i iskren) opis ovog proizvoda je da je ovo identičan takav epilator ali umanjen tako da je precizniji i može da se koristi na teže dostupnim mestima kao što je npr. između obrva i iznad obrva. Priznajem da sam ja mnoogo puta koristila običan epilator za noge za depilaciju nausnica i u tu svrhu bio je ok čak je bio i brži u odnosu na ovaj mini epliator pošto zahvata veću površinu. Sa druge strane, ovo je lakše od običnog epilatora i možete da se depilirate preciznije i manje površine.

Sme da se koristi na bradi, za nausnice, obrve i čelo. Na kutiji piše da je posebno prilagođen za hvatanje ekstra-kratkih dlačica (0,02 mm). 


Generalno sam zadovoljna ovim epilatorom, nije nešto revolucionaran ali služi svrsi, ne žalim što sam ga kupila. Posebno je funkcionalan za ljude koji imaju jače dlačice oko obrva (kao ja) jer štedi vreme koje biste proveli čupkajući, jednostavno ih odstranite u par poteza. Ima prekidač koji menja smer u kome pincete čupaju dlačice (levo-desno) nekad treba malo vremena dok pogodite odgovarajući ugao i smer da biste uklonili dlačice. 


Četka za čišćenje lica je takođe ok. Prvi put u životu sam probala proizvod ovog tipa i čini mi se da dosta detaljno očisti lice, definitivno bolje no što bismo mi samo rukama. Često imam problem da ne isperem lepo sredstvo za umivanje sa uglova nosa/obrva, pa su mi ti delovi lica uvek isušeni i iziritirani, ova četka to eliminiše jednostavno se bolje očisti lice od svega (mehanički radi ono što bismo mi rukama i nikad tako dobro kao četka koja se automatski okreće). Nije gruba za lice. Pored čišćenja radi i neku vrstu pilinga. Piše da je projektovan tako da može da se koristi i pod vodom tj. pod tušem (nisam probala, niti imam neku potrebu da to radim :).

Ovo je četka koja se koristi za čišćenje lica:



Četku bi trebalo promeniti posle tri meseca korišćenja i set od dve nove košta 1.600 dinara na sajtu Tehnomanije trenutno (što je faktor koji treba uzeti u obzir pre kupovine).

Ovo je poklopac i super je praktičan ali samo za epilator (četka je prevelika i ne može da stane, što je šteta, ne znam tačno kako je transportovati i odlagati a da bude što više higijenski).


Trebalo mi je malo vremena da shvatim kako se stavlja baterija (užasno mrzim da čitam uputstva u poslednje vreme :> Elem, potreban vam je novčić i samo zaokrenete ovaj poklopac pri dnu, nije potrebna primena sile :)




Kad smo kod primene sile, da biste skinuli dodatak za epilaciju i stavili četku za čišćenje lica samo povucite prema gore (ne vrti se ništa levo-desno i veoma je jednostavno).




Zadovoljna sam ovim proizvodom i cena je korektna za aparat koji je "2 u 1" ali mislim da nije neki revolucionarni, ultimativno-neophodni proizvod. Lično i dalje više preferiram vosak (za nausnice, obrve) nego epilator.

6 comments:

  1. Imam isto to čudo samo moj ima ono famozno ogledalo i torbicu. Slažem se potpuno s tobom, nije revolucionarno ali je depilacija puno brža i temeljitija.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni se baš sviđa to ogledalce i želim ga :)) Nije revolucionarno ali je praktično i nije tako skupo

      Delete
  2. Ja sam planirala kupiti ovo čudo samo zbog četke za čišćenje lica jer je mnogo jeftinija alternativa Clarisonic-u :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, definitivno mnoogo jeftinije :) Nažalost nisam isprobala ni Clarisonic ni bilo šta slično pa da mogu da uporedim

      Delete
  3. Da li iritira lice kao vosak tracice?
    Meni bi konkretno najvise odgovarao za nausnice i divljakuse na bradi,koliko je temeljan?
    Probala sam u te svrhe tracice i depil kremu ali sam imala uzasne iritacije.Pinceta za bradu neucinkovita a iskreno nemam vremena da svake nedelje idem kod kozmeticara.Da li bi mi ovo cudo bolje radilo posao?Hvala

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mišljenja sam da je ipak vosak bolji... Mene nervira što moram sa ovom spravicom da pogodim dobar "pravac" tj. položaj da bi uklanjala dlačice...pogotovo za vrat/bradu. Mislim da je to dosta individualno, na šta koža odreaguje itd. Meni koža odreaguje baš na sve pa i na epilator ali se smiri posle izvesnog vremena.

      Delete