Dikson Herbelan maska - recenzija

Muster e Dikson je italijanska kompanija koja se bavi proizvodnjom opreme i kozmetike za frizerske i kozmetičke salone. Postoji više od 40 godina. Dikson Herbelan je jedna od njihovih poznatijih maski, a u Srbiji možda i najpopularnija, koja je namenjena suvoj i oštećenoj kosi. Sadrži kamilicu i crni slez, a interesantno je da se ne stavlja samo na krajeve već i na kožu glave. Ima miris mentola i hladi kožu glave, što je interesantno i prijatno leti, ali zimi i ne baš :).

Zanimljiva karakteristika ove maske je da je namenjena suvoj ili oštećenoj kosi ali uopšte nije teška i ne masti kosu. Takođe, ne sadrži silikone. Vlas izgleda ne samo hidrirano već su i ispunjene sitne rupice tako da je ova maska dobra i ako vam je kosa oštećena, izmučena i beživotna. Kosa je sjajnija i izgleda urednije. Rezultate ćete videti već posle prve upotrebe. Ako se odlučite za ovu masku, preporučujemo vam da je ne koristite stalno već da je rotirate sa drugim maskama.



Dikson je profesionalna linija koja nema agresivnu reklamu koja odlikuje multinacionalne kompanije kao što su Procter and Gamble, L'oreal i druge. Po mom mišljenju, ovo je jedna od marki sa ubedljivo najboljim odnosom cene i kvaliteta. Proizvodi namenjeni profesionalnoj upotrebi su u proseku niže cene i boljeg kvaliteta od onih koji se mogu kupiti u supermarketima pa ako do sada sebi niste priuštili nešto iz profesionalnih linija, možda je vreme da probate.

Diskon Herbelan maska je zelene boje i miriše na mentol i biljke. Meni je ovaj miris ok i osvežavajući mada verujem da ima i onih kojima se neće dopasti. Ako pogledate listu sastojaka, videćete da nije kilometarska, te da je Dikson sa relativno malo sastojaka uspeo da napravi dobru formulaciju.

U Srbiji, Diksonovi proizvodi se (između ostalog) mogu kupiti u Beogradu u Balkanskoj ulici.



Sastav: Aqua, Ceteary alcohol, Cocobetaine, Cocamide, Sorbitol, Citric acid, Cetrimonium chloride, Parfum, Malva sylvestris, Chamomilla recutita, Cl42090, Cl 19140.

Cena: oko 500 dinara za 250 ml

Ocena: 9/10

27 comments:

  1. da li znate gde se mogu kupiti Dikson preparati u Nisu? hitno mi je potrebno nesto da povrati moju kosu, jer je mnogo ostecena od tretiranja...ako znate molim vas javite mi...dajana...unapred hvala...dajanajana@hotmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. pogledaj na sajtu www.prodajakozmetike.com Imaju Dikson

      Delete
  2. Draga Dajana, stvarno ne znam da li se Dikson moze kupiti u Nisu, jedino da pronadjes uvoznika pa da se kod njih raspitas. I u Beogradu se tesko nalaze tako da ne verujem da ih ima u Nisu ali ipak proveri.

    ReplyDelete
  3. U Nisu se Dikson preparati mogu naci u parfimeriji AVON, zona III

    ReplyDelete
  4. koristila sam to pakovanje neko vreme, i nije nista posebno. nije lose, ali nije ni nista spektakularno. prosek ili mozda tek nijansa iznad proseka, i to je sve.

    ReplyDelete
  5. molim Vas dali neko yna gde se mogu kupiti Diksonovi preparati u Beogradu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. U balkanskoj ulici pored hotela Moskva...

      Delete
  6. U Beogradu:

    1) Balkanska ulica, odmah ispod hotela Moskva, u prodavnici carapa Udarnik
    2) Frizerski salon Cvrle, Beogradska 4 - tu su skuplji
    3) Parfimerija u TC Piramida, blok 44, zaboravila sma joj ime

    ReplyDelete
  7. Ajde probaj da se setis imena parfimerije, ili blize objasnis u kom delu Piramide! Hvala!

    ReplyDelete
  8. Zao mi je, ne mogi da se setim jer mi je masku u Piramidi kupio brat!

    ReplyDelete
  9. Kupila u Balkanskoj. Hvala u svakom slucaju. Pozz...

    ReplyDelete
  10. Da li znate u Kragujevcu,gde se mogu kupiti?

    ReplyDelete
  11. која је боља? herbalan или b82?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sve zavisi od tipa kose i koliko je ostecena.

      Delete
  12. koja maska je bolja? herbelan ili b82?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je ipak bolji bio Herbelan. Mada, po proizvođačkom uputstvu - B82 je za više oštećenu kosu

      Delete
  13. A u Novom Sadu da li neko zna gde ima da se kupi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. U svetojovanskoj 2 Bellissima Shop.ili online www.prodajakozmetike.com

      Delete
  14. Mogu samo jedno da kazem-ovo pakovanje je savresenstvo.Bolje nisam probala.Vec nakon prvog koriscenja promene su ocigledne. Kosa mi je bila ostecena u toj meri da je dlaka znala da se prelomi na pola,a samim tim sam gubila i duzinu kose-znaci uzas.Nisam vise znala sta da radim,ni sisanje mi nije pomagalo.Pocela sam neodavno da koristim ovo pakovanje i za sada sam zadovoljna,kupila sam ga u Sremskoj Mitrovici parf. Lorena 670 din.

    ReplyDelete
  15. Gde se moze kupiti u Novm Sadu ovo pakovanje? Hvala :)

    ReplyDelete
  16. koristila sam diksonovo pakovanje pre deset godina na tretiranu kosu mini valom,najsavrsenije lokne ,savršen izgled zdrave kose sam samo tada imala.Prezadovoljna sam i više od toga. Dugo sam tražila taj preparat i danas krećem u obilazak tržnog centra "Piramida".Ako ga opet pronađem,javljam se da Vam javim adresu i komentar posle prvog korišćenja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imate ga u Balkanskoj ulici pored hotela Moskva.

      Delete
  17. Odlicno pakovanje za tanku i lomljivu kosu, bas je jaca i cisti pore na temenu.

    ReplyDelete
  18. A gde se može kupiti u Novom Sadu? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Za NS ne znam (nadam se da će se neko javiti da ti odgovori), jedino znam da može da se poruči online u Hair shopu Cvrle

      Delete