Noćni tretmani za kosu

Ranije su se kreme za lice delile na dnevni i noćne, a sada se neko dosetio da bi slično moglo biti i sa proizvodima za kosu. Noćni tretmani su novi hit - gotovo svi proizvođači kozmetike su izbacili svoj proizvod ovog tipa. Ovo su proizvodi koji hidriraju i hrane kosu tokom noći a da je pri tom ne otežavaju i slepljuju. Evo pregleda noćnih tretmana nekih od najpoznatijih brendova:


Schwarzkopf Professional SEAH HAIRSPA Beauty Sleep - brzosušeći intenzivni tretman iz "Daily luxure" linije koji se nanosi na kosu i ostavlja tokom noći. Pruža dugotrajnu negu i efekte kroz pet narednih pranja. Aktivni sastojci postepeno obnavljaju kosu tokom noći i omogućavaju postizanje dugoročnih efekata a pri tom ne ostavljaju naslage na kosi tako da deluje prirodno kada je suva. Namenjeno svim tipovima kose. Cena: 16 evra za 150ml.


Liss Ultime Soothing Night Treatment od L’Oréal Professionnel série expert - lagani noćni tretman namenjen kovrdžavoj, neposlušnoj kosi. Koristi polimersku AR tehnologiju, sadrži maslinovo i arganovo ulje, hrani i hidrira suvu i neposlušnu kosu - tako da ujutru izgleda lepo i urednije. Uputstvo za korišćenje: Nanesite na dlanove i razmažite preparat veličine jednog do dva lešnika. Nanosite na deo po deo kose koja je suva ili vlažna pre spavanja. Ne ispirajte. Napomena - količina zavisi od gustine kose, počnite sa manjom i postepeno povećavajte količinu ako vidite da nije dovoljno. Cena: 13 evra za 125 ml.


Kérastase Oléo-Relax Nuit Night Treatment - hranljivi noćni tretman za suvu i neposlušnu kosu. Ulja omekšavaju dlaku a silikoni nove generacije obnavljaju kosu pružajući joj dugoročnu negu i kontrolu. Sadrži specijalne doze lipida, proteina i i glukoze za suvu i osetljivu kosu koju hrani od korena do vrha. Kosa je meka, nahranjena i sjajna bez osećaja teškoće. Cena: 24 evra za 200ml.
Schwarzkopf BC Bonacure Time Restore Q10 Night Spray - Intenzivan a istovremeno lagan tretman koji dubinski obnavlja zrelu i lomljivu kosu tokom noći. Postepeno oslobađanje Q1o kompleksa obnavlja tokom noći koren dlake, regeneriše unutrašnju strukturu i smanjuje poroznost vlasi. Uputstvo za upotrebu: Ravnomerno naprskajte na suvu kosu i raščešljajte. Ostavite da se osuši na 10 minuta. Prespavajte sa takvom kosom i ujutru isperite šamponom. Cena: 15 evra za 100ml.

Redken Real Control Overnight Treat - Sadrži ekskluzivni Redkenov Interbond kompleks i pomaže obnavljanju jako oštećene kose tokom spavanja. Hrani, jača i čini kosu urednijom. Sadrži šea puter. Brzo se upija i ne prlja posteljinu. Može se koristiti tokom noći ili kada boravite kod kuće/bavite se nekom fizičkom aktivnošću. Cena: 14 evra za 100ml.


Pantene Night Miracle Leave On Crème Serum - Ovaj proizvod plasiran je samo na nekim tržištima u svetu i kao takav je prilično težak za nalaženje. Ipak, stavili smo ga na listu ilustracije radi. Namenjen je suvoj i oštećenoj kosi, kontinuirano obnavlja kosu osam sati dok spavate. Formula je lagana i ne prlja posteljinu. Cena: 5 evra za 90ml.

L'Oreal Re-Nutrition Night Serum with Royal Jelly - Revitalizujuća formula za isušenu kosu sa matičnim mlečom, dragocenim prirodnim sastojkom koji se sastoji iz više elemenata koji čine kosu zdravijom (kompleks šećera, lipida, proteina, aminokiselina, vitamina i oligo-elemenata). Ima teksturu fluida i ne otežava kosu. Rezultat je meka i nežna kosa. Cena: 4,5 evra za 100ml. Našu recenziju možete pročitati klikom ovde.
Kerastase Noctogenist Serum Nuit - verzija Noctogenista namenjena gustoj kosi. Sadrži aminokiseline, derivat vitamina E, Vita-ciment kompleks i mikro-lipide koji tokom osam sati pružaju intenzivnu negu protiv lomljenja kose. Ujutru, kosa je meka i fleksibilna, izgleda zdravo i obnovljeno. Cena: 30 evra za 125ml.



Kerastase Noctogenist Voile Nuit Overnight Treatment - noćni tretman za revitalizaciju tanke koste. Tokom noći hrani kosu da bi ujutru bila sjajna i jaka. Koristi takozvani "krono-aktiv" kompleks. Uputstvo za upotrebu: Očetkajte kosu da bi otklonili ostatke proizvoda za stajling. Nanesite preparat na suvu ili peškirom prosušenu kosu pre spavanja. Naprskajte na dužinu i krajeve kose. Ne ispirajte. Ponovite 2 do 3 puta nedeljno za optimalne rezultate. Cena: 30 evra za 100ml.


Tigi S Factor Wonderful Tonight Overnight Treatment - Intenzivni tretman za jako oštećenu kosu koji čini kosu tri puta jačom. Sadrži Tigi Luxury Complex (mešavina kašmira i ekstrakta šampanjca) za sjajnu i meku kosu. Takođe, sadrži i sastojak zvani Keravis: multifunkcionalni kompleks za jačanje dobijen iz povrća koji regeneriše oštećenja. "Wonderful Tonight" tretman ima delikatni miris sa gornjim notama citrusa i ananasa, kao i cveta jasmina i sojinog mleka za potpuno luksuzno iskustvo. Cena: 15 evra za 100ml.


Napomena: sve cene su date orijentaciono.




1 comment:

  1. Meni bas i nisu jasni ovi proizvodi, kao bice ujutru bolja kosa tako da nije potrebno dalje je oblikovati? Ili je fenirati bez sredstava za zastitu, ili ih stavljati na suvu kosu, iako su oni za mokru? Mozda za neke mirnije slucajeve, za farbanu plavu frizz-ludu kosu nisu dovoljni. Da je peglam bez da sam stavila moj omiljeni heat protector, kerastase-nectar thermique..zao mi :( A, on se ne stavlja na suvu kosu, ili se stavlja, ali mojoj ne prija nikako. Ovaj komentar se odnosi na kerastase serum nuit za debelu dlaku, zali Boze velikih para... Mozda ih mogu uvece staviti jedan preko drugog, serum pa nectar, pa ujutru peglanje, ali ne znam cemu kad ne verujem da moja kosa moze izgledati bolje od ovog sto sam izvede nectar(sve radi to cudo), uz prethodno davines nono pack. Samo vise preparata da se brze isprlja :) Ispravite me ako gresim, mozda ne znam kako treba :)

    ReplyDelete