Muškarci češće biraju plavuše za devojke... ali se radije žene brinetama


Da li je tačna čuvena rečenica da "muškarci više vole plavuše"? Jedno britansko istraživanje na uzorku od 3000 muškaraca ukazuje da muškarci u proseku plavuše smatraju seksipilnijima ali kada odluče da se "skrase" - prednost ipak daju tamnokosim ženama jer smatraju da su "lojalnije" i da u njih mogu imati "više poverenja".

Muškarci bi radije imali plavušu za devojku zato što smatraju da su otvorenije i slobodnije. Ipak, 52% muškaraca bi se radije oženilo brinetom, dok plavušama kao bračnim saputnicama prednost daje 13% muškaraca. Tridesetšest odsto muškaraca misli da su plavuše više seksi, dok za brinete to misli 31%.

"Uvek se govorilo kako se plavuše 'bolje zabavljaju' i muškarci očigledno vole da izlaze sa njima. Ali kada se radi o braku, muškarci misle da mogu više verovati brinetama i da se u one prizemnije", kaže jedan od organizatora istraživanja.

"Ovo pokazuje koliko je prvi utisak važan za muškarce ali ne znači da žene treba da otrče u frizerski salon i da izvedu neku drastičnu promenu imidža - na kraju krajeva, muškarci se ipak žene osobom i ličnošću a ne nekim samo zbog boje kose."



No comments:

Post a Comment