Ideje za prolećno osveženje



Skraćivanje kose - Ako ste zanemarili kosu tokom zime a želite da unesete neku promenu u svoj izgled, pokušajte sa skraćivanjem kose - kraća kosa može biti interesantna i vrlo zahvalna za oblikovanje upotrebom različitih proizvoda za stajling. Naravno, kada odsečete suve i oštećene krajeve, ukupni utisak će biti bolji i kosa će biti zdravija i lepša.

Pletenice - Naučite da ispletete riblju kost ili neka vam je isplete frizerka (u mnogim salonima ovu uslugu naplaćuju svega oko 200 dinara). Pored toga što je zanimljiva i lepo izgleda, riblja kost i slične pletenice i punđe spadaju u tzv. "protective hairstyles" koji dugoročno povoljno utiču na kvalitet kose naročito imajući u vidu da smanjuju feniranje.

Dubinski tretman - Investirajte u proizvod koji će osvežiti kosu posle isušivanja od grejanja i hladnog zimskog vazduha. Umotajte glavu u plastičnu kesu ili samolepljivu plastičnu foliju i držite minimum dvadesetak minuta. Takođe, možete probati neko od domaćih pakovanja, mogu biti jednako efikasna (recimo, tradicionalni i najrašireniji recept - dve kašike maslinovog ulja i žumance). Odvojite dovoljno vremena za tretman i nemojte biti lenji :)

Vreme je za nove šnalice! - Obiđite radnjice sa bižuterijom i šnalicama - možete naći puno interesantnih i ne-tako-skupih stvari, provesti prijatno popodne i dobiti par ideja za osveženje imidža :)

Preliv? - Brz način da dođete do promene a da vam kosa mnogo ne nastrada. Postoje posebni prelivi koji daju dodatni sjaj kosi. Takođe, ako želite promenu, umesto preliva možete staviti par svetlijih pramenova.

Uskladite šminku - Ako stavite preliv ili promenite boju kose, igrajte se sa novim bojama. Ako češće nosite skupljenu kosu ili neki od tzv. protective hairstyles, isprobajte novo rumenilo. Ako Везаodsečete šiške, vreme je da se više igrate kreonom i ajlajnerom :)

Za inspiraciju pogledajte naš album na Fejsbuku - "Sa modnih pista za proleće-leto 2011. - Skupljena kosa".



Kerastase napravio šampon bez silikona, sulfata i parabena?



Kerastase Chroma Sensitive je nova linija kreirana tako da štiti boju kose i poboljšava kvalitet i zdravlje vlasi. Tokom vremena kosa gubi sjaj i boja često izbledi. U Kerastase su sastavili listu tri glavna faktora koji utiču na ovo - tretiranje kose (upotreba toplote, farbanje), eksterni agresori (pranje svakog dana, zagađen vazduh, UV zraci, hlor) i agresivni šamponi (mnogi šamponi imaju sulfate koji mogu isušiti kosu).

Na tržištu proizvoda za negu kose postoji trend izbegavanja jakih šampona i šampona sa sulfatima, pa su iz Kerastase očito rešili da izađu u susret novim potrebama i željama potrošača. Pored toga, postoji trend "pranja" kose regeneratorom (na Zapadu značajno više rasprostranjen nego kod nas) što je takođe poslužilo kreatorima ove linije kao inspiracija - oni proizvod za čišćenje ne predstavljaju kao šampon nego kao "cleansing balm".

Nova Kerastase Chroma Sensitive linija ima simpatičnu ambalažu roze boje i sastoji se od tri proizvoda.

Chroma Sensitive Cleansing Balm - Ima sastojke koji blago pene i nežno čiste, na sajtu piše da 3/4 proizvoda čine kondicionirajući sastojci. Sadrži vitamin E i specijalnu tehnologiju koja smanjuje ispiranje boje. Na zvaničnom sajtu ipak naglašavaju da se uz korišćenje ovog šampona preporučuje povremeno korišćenje "običnih" šampona (oni naravno preporučuju svoju klasičnu Reflection liniju) radi boljeg efekta čišćenja. Vrlo je interesantno da kažu da posle upotrebe ovog sredstva za čišćenje, s obzirom na njegov sastav (3/4 kondicionera), nije potrebno korišćenje maske za kosu. Predlažu da posle farbanja tri puta operete kosu ovim sredstvom a da ga potom kombinujete sa šamponom koji inače koristite. Potrebno je da na kosi odstoji 2 do 3 minuta. Skuplji je za par eura od standardnih Kerastase šampona što znači da će kod nas koštati oko 20-tak eura.




Drugi novi proizvod iz ove linije je Chroma Cristal - Shine Perfecting Mist - Dvofazni lagani sprej za sjaj kose, takođe formulisan sa vitaminom E.



Tu je i Sensitive Laque Fixant - Lak za kosu koji štiti kosu od UV zraka, obnavlja dlaku pomoću ceramida i štiti od slobodnih radikala pomoću vitamina E.




Novo iz Avona - Advance Techniques Damage Repair 5-Day Rescue Treatment

Nekada davno sam imala predrasude prema Avonu a danas mogu slobodno da kažem da mi je to jedan od dražih brendova. Odnos cene i kvaliteta je prilično dobar, a ako ste uporni i volite da istražujete recenzije sa interneta možete naći zaista dobre proizvode. Tretman o kome danas pišem nisam kupila čitajući recenzije, već "na slepo", iz radoznalosti - bio je ponuđen kao jedan od demo proizvoda za Avon dame a pakovanje i koncept proizvoda su mi bili interesantni i nesvakidašnji kada je Avon u pitanju

O čemu se zapravo radi i kakve su ovo kesice? Zvanični naziv proizvoda sugeriše da se radi o petodnevnom tretmanu za oporavak oštećene kose, međutim, tretman nije nužno "petodnevni" jer se koristi posle svakog pranja (što znači da sam ga ja recimo koristila tokom 20-25 dana). Dobijate pet kesica sa po 5 mililitara proizvoda. Sadržaj svih pet kesica je identičan. Ovo je neka vrsta leave-in regeneratora - proizvod se nanosi na vlažnu kosu posle pranja i ne ispire se. Kosa se potom uobičajeno oblikuje. Namenjen je oštećenoj kosi. Moj je utisak da je proizvod prilično dobar, naročito se primećuje pozitivan učinak na kosu prilikom feniranja - kosa mnogo lepše izgleda i lakše se fenira. U početku mi se činilo da je količina u kesici prevelika i da će mi kosa biti masna - međutim, za moj tip kose (suva) ovaj proizvod je gotovo nemastan. Sitne rupice su ispunjene i vlas deluje zdravije. Cena je prilično povoljna, naročito za ovaj tip proizvoda.

Korišćenje ovog tretmana ne znači da treba da zanemarite masku - posmatrajte ovo kao dodatak uobičajenoj nezi. Ukoliko je vašoj kosi potrebna dodatna pažnja i pojačana nega - obratite pažnju na ovaj proizvod. U aktuelnom katalogu se može kupiti po ceni od 399 dinara.

Sastav:


WATER/EAU
DIMETHICONE
POLYQUATERNIUM-37
CREATINE
PANTHENOL
PANTHENYL ETHYL ETHER
LAMINARIA DIGITATA EXTRACT
PELVETIA CANALICULATA EXTRACT
PARFUM/FRAGRANCE
PROPYLENE GLYCOL DICAPRYLATE/DICAPRATE
PHENOXYETHANOL
PPG-1 TRIDECETH-6
CAPRYLYL GLYCO