Kerastase Force Architecte maska za kosu - recenzija

Kerastase Force Architecte maska je dopuna Resistance liniji, spada među novije Kerastase proizvode i namenjena je rekonstrukciji jako oštećene kose - sa stepenom oštećenja 3 i 4 prema Kerastase-ovoj skali. Zapakovana je u klasičnu Kerastase plastičnu ambalažu od 200 ml a potom i u kartonsku kutiju. Miris nije jak i napadan i mislim da će se većini ljudi dopasti (mene podseća na miris kruške, ali vrlo blag). Na kutiji piše da se količina veličine oraha nanosi na dužinu i krajeve kose, maska se drži pet minuta i potom ispire. Masku sam naručila preko Interneta i platila nešto malo manje od 30 evra.

Efekat rekonstrukcije je jako dobar - šiške feniram i peglam svakodnevno i ovo je jedna od retkih stvari koja pomaže da izgledaju relativno normalno ;). Ovo je maska koja je namenjena jako oštećenoj kosi i verujem da je efekat na takvoj kosi najviše vidljiv - ako vam je kosa izmučena peglanjem, farbanjem i feniranjem, onda bi Force Architecte mogla biti maska za vas. Kosa deluje uredno i frizura se mnogo bolje drži. Vlas je ispunjena i ojačana - zaista ima primetan efekat rekonstrukcije. Kosa dobija dodatni sjaj. Jedino što bismo mogli da zamerimo ovoj maski je - cena. Ima i drugih dobrih proizvoda za jako oštećenu kosu koji nisu toliko skupi.

Ako vam kosa nije tako jako oštećena, Kerastase preporučuje Ciment Anti-Usure regenerator.

Naručila sam i Fibre Architecte dvofazni serum tako da očekujte i tu recenziju uskoro.


Ocena: 9/10




12 comments:

  1. Mozes li da preporucis neku jeftiniju alternativu?

    ReplyDelete
  2. Ono sto je takodje jako dobro za ostecenu kosu, kao i za preventivu, jeste Basler maska. Ne znam kolika je trenutna cena, ali mislim da je svakako manja od ovog proizvoda :)

    ReplyDelete
  3. Jedva cekam cecenziju za dvofazni serum, razmisljam vec danima sta a uzmem od to dvoje...

    ReplyDelete
  4. Ne sumnjam da je dobra ta Basler maska, ali pobogu od konjske srzi ?!?!

    ReplyDelete
  5. ja obozavam kerastase!! Ali bas dugo nisam kupila... stekam za nesto posebno... i bas ti zavidim na njoj

    ReplyDelete
  6. Zna li neko kako se odredjuje stepen ostecenja po Kerastase skali? Kako da znam da li je 1-2 ili 3-4?

    ReplyDelete
  7. Ako ti je jako ostecena onda je 3-4, a ako je manje onda je 1-2 :> Imas na sajtu test, mozda je najbolje da tu pogledas: http://www.kerastase.com/sites/_en/_ca/minisites/force/diagnostic.aspx

    ReplyDelete
  8. Super, hvala :)

    ReplyDelete
  9. Nema na cemu mada moje misljenje je da test nije narocito precizan, meni ispada stepen ostecenja 1 - sto nije tacno ;p tj. kosa mi je vise ostecena

    ReplyDelete
  10. Gde mogu da kupim ovu masku kerastase.

    ReplyDelete
  11. ovo baslerovo pakovanje koliko cesto moze da se koristi?

    ReplyDelete