Gost bloger: Zorana Jovanović



Kada se pomene domaća modna blogosfera, jedno od prvih imena koje vam padaju na pamet sigurno je Zorana Jovanović (www.zorannah.com). Zorana ima izuzetan stil i vrlo predan pristup radu na svom blogu tako da ovaj uspeh nije nimalo slučajan. Na njenom sajtu možete posetiti online shop a uskoro će se pojaviti u ulozi izlagača na Blogomaniji.




- Koja je tvoja motivacija za pisanje bloga?


Silne devojke i devojčice koje mi svakodnevno šalju mailove sa pohvalama, sugestijama ili samo da mi kažu koliko me vole i da ne mogu da zamisle dan bez mene i mole me da ne prestanem da blogujem nikada. Nije lako naravno, dnevno na blog ode oko 3-4 sata ali na kraju dana ipak radim nešto što volim, uspela sam da napravim nešto više od hobija a sve je počelo bezazleno. Imam najčitaniji blog u Srbiji sa oko 800.000 pregleda mesečno i to mi je najveća motivacija da nastavim i doguram jos dalje.

- Kada si bila najzadovoljnija svojom kosom?


Mojoj kosi uvek nesto fali. Ili dužina ili gustina ili boja vuče ne zuto ili nije dovoljno bela. Plavuša sam ceo zivot i nije lako negovati blajhanu kosu ali ranije mi je bilo bitno samo da je bela i ništa drugo. Nisam marila ni za kvalitet ni za dužinu samo dok je ona bila bela. Sada sam to malo izgustirala, pocela više da joj se posvećujem i trenutno sam zadovoljnija njenim kvalitetom više nego ikada.

- Koliko često se feniraš/peglaš?

 
Ranije sam se peglala po 2-3 puta dnevno, pegla je bila moj najbolji prijatelj i ako imam prirodno ravnu kosu. Sada već godinu i po dana nisam uključila presu a figaro koristim isključivo na klipsama. Imam keratin tako da samo osušim kosu a kada mi treba nesto lepše odem kod frizera da mi četkama uvrti kosu na spirale.

- Koji su ti omiljeni proizvodi za kosu?


Aussie 3 minute miracle maska za kosu koja kosta 6 funti i potpisujem da je najbolji proizvod ikada izmišljen. Takođe volim Macadamia ulje i Lush šampon u kamenu za brzi rast kose.

 

- Koja ti je prirodna boja kose?

 
 Tamnosmeđa ali sam plava godinama. Prve pramenove sam izvukla u osnovnoj školi a skroz sam se ofarbala leto izmedju 8. i 1. razreda. Prošle godine sam iz nekog hira otišla u smeđe ali to je trajalo čitavih 15 dana dok se nisam vratila u moju boju s kojom se ja osećam najbolje.

- Koju farbu koristiš?


Trentno miks L'orealo-vih profi farbi a donji deo kose mi je svetliji jer je on tretiran L'oreal Platinium blanšem godinama.

- Tvoje mišljenje o klipsama?


 Ne mogu da živim bez njih, imam ih godinama i kupujem ih u Herba Marketu. Često mi se desi i da zaspim sa njima.

- Uskoro se održava Blogomanija, o čemu ćeš pričati i šta misliš o takvim događajima?

 
Takvi događaji su izuzetno bitni da bi ljudi u Srbiji shvatili značaj blogova. Mislim da mnogim ljudima još uvek nije najjasnije šta to mi radimo i svi misle - "Šta, slikaš se svaki dan i..?" A o čemu ću pričati još uvek ne znam a mislim da neću posebno pripremati neki tekst.
 

- Tvoj najbolji savet za negu kose..?

 
Keratin je obavezan - moja kosa se preporodila otkad ga imam! Druga stvar: spavajte sa pakovanjem na glavi. Ja perem ujutru kosu a uveče pred spavanje krajeve natopim u pakovanje, koren u macadamia ulje, napravim pundjicu i tako spavam. Ujutru to sve isperem, stavim ponovo pakovanje držim 3 minuta i kosa bude jako mekana posle toga!
  
 
 


Srodni tekstovi:
 

12 comments:

  1. Lijepo! :) p.s. Ovo je dobar nacin da ovaj blog o kosi u buduce posjecujem! ;) Pozdrav iz CG. :)

    ReplyDelete
  2. zzoraaaaaaanaaaaaaaa DIVNA
    nisam znala za vas blog do sad

    ReplyDelete
  3. Sjajan blog!
    Pitanje za Zoranu vezano za keratin,koji proizvod sa keratinom koristis i da li si probala Selective pakovanje za kosu sa keratinom?
    Hvala :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pa pitaj kod nje na blogu O.o

      Delete
    2. Pa ovo je blog o kosi...informacija je korisnija ovde mada hvala lepo na predlogu!

      Delete
    3. pa ovde ti nece odgovoriti. O.o

      Delete
    4. samo ako moze jedno pitanje , gde nabavlja taj Lush sampon u kamenu za brzi rast kose ,, i naravno svaka pohvala

      Delete
    5. ako nije problem da mi odgovorite gde nabavljate Lush sampon u kamenu za brzi rat kose ,,,hvala unapred i naravno svaka pohvala

      Delete
  4. Haha iako od Z mozete dobiti mnogo saveta,njen blog je modni i nema veze sa kosom :)

    ReplyDelete
  5. Da li mogu ti proizvodi da se kupe negde kod nas? pozz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lush sampon za brzi rast kose imas u Uscu-ako si iz Beograda :)

      Delete
  6. savrsena kosa mojih snova. plava kosa najlepsa kosa na svetu. broj 1

    ReplyDelete