Intervju sa frizerom: Zoran Plavšić

 
Zoran Plavšić je novosadski frizer mlađe generacije a pred vama je njegova prva kolekcija pod nazivom Fashion meets passion. Zoranu smo takođe postavili par pitanja na temu nege kose i aktuelnih frizura. Uživajte u slikama ovog talentovanog mladog frizera i njegovog tima! :) Galeriju možete pogledati i na našoj Facebook stranici.
 
 

- Šta je u trendu ovih dana u svetu frizura?
Svakako da je ravna kosa polako prevaziđena. Danas preovladava prirodan izgled kose, tj. neke opuštene lokne, talasi u kosi… Kada je u pitanju boja kose, hit su ombre pramenovi, balayage pramenovi koji izgledaju sasvim prirodno, a daju novu dimenziju kosi.
 
- Šta je inspirisalo kolekciju Fashion Meets Passion?
Želja za kolekcijom Fashion Meets Passion je postojala nekih godinu dana. Čekao sam pravi trenutak, tj. onu dozu samopouzdanja da uradim ovako nešto. Inspirisala me je ženska lepota, sofisticiranost i velika doza elegancije koju ženska osoba može da poseduje. A inspiraciju u poslu nalazim u svemu, ne inspiriše me samo jedna stvar, inspiraciju crpim iz celog okruženja. Nastojim da uvek budem inovativan.
 
- Zašto si odlučio da postaneš frizer?
Oduvek sam kosu na ženskoj osobi gledao na poseban način. Kreativnost je na prvom mestu što me je privuklo kad je posao frizera u pitanju, tj. moć koju frizer poseduje da u svakom trenutku može da transformiše nekog fizički.
 
- Kako je biti frizer u Srbiji ovih dana?
U Srbiji postoji mnogo frizera, vlada visok nivo konkurentnosti, ali svako ima svoj krug mušterija. Moje mišljenje je da malo frizera nastoji da ovu profesiju digne na poseban nivo, malo njih teži velikim stvarima.
 
- Koja je po tebi najbolja maska ili tretman za kosu?
L'Oreal profesionnel je neprikosnoveni brend, koji svakako da ima najbolje proizvode za kosu. Absolut Repair Cellular maska je ono što bih preporučio osobama koje imaju suvu i oštećenu kosu. Maska će ojačati kosu, obnoviće je i pružiti joj sjaj. Maska prodire duboko u dlaku i poboljšava njenu strukturu, a rezultati su vidljivi vrlo brzo.
 
- Šta preporučujes za oporavak oštećene kose?
Ukoliko je kosa vidno oštećena, njen izgled se može poboljšati određenim preparatima za kosu, ali bih preporučio šišanje.
 
- Šta misliš o ženama koje ne peru kosu kod kuće već samo kod frizera?
Smatram da žene koje redovno posećuju frizera imaju visok nivo svesti o svojoj kosi, i svakako da žele da negovanje, stilizovanje kose žele da prepuste pravim profesionalcima u tom poslu.
 
- Kakve klijente najviše voliš?
Na svaku mušteriju gledam apsolutno isto, sa svakom ostvarim lepu komunikaciju. Međutim, kad je kosa u pitanju više volim one osobe koje su uvek raspoložene za promenu, koje neće zaostajati za trendovima kad je kosa u pitanju, i iako su u manjini one koje ne prave tako često promene, velik broj mušterija ima visoku dozu poverenja u mene i ono što im preporučim pa se samim tim i prepuste. Mušterija se treba poštovati i sa njom se treba imati poseban vid komunikacije, koji se neće svesti samo na svakodnevne razgovore, već i na upućivanje u ono čemu težimo, a to je da dovedemo njihovu kosu do savršenstva.
 
- Tvoj najbolji savet za negu kose je...?
Savetujem svima da svojoj kosi posvete pažnju. Ne trebate da budete jedna od onih žena koje nisu zadovoljne svojom kosom. Negujte svoju kosu, uložite nešto vremena i trud će Vam se isplatiti.
  
 

 


 

 


1 comment: