Avon lansirao Moroccan Argan oil tretman za kosu


Opštoj pomami za uljima za kosu priključio se i Avon - ova kompanija lansirala je novi tretman u okviru Advance Tehnicuques linije pod nazivom "360 nourishment Moroccan Argan Oil." Na internetu se već mogu pročitati pritužbe kako ovde skoro i da nema arganovog ulja (trinaesto na listi sastojaka) te da naziv proizvoda zavarava potrošače. Ako ste ranije čitali o ovakvim uljima na našem blogu, onda verovatno znate da velika većina ovih proizvoda kao glavni sastojak ima silikone, što je slučaj i sa ovim proizvodom. Iz tog razloga ne bih uzela ove kritike kao veliku manu - to je jednostavno takav tip proizvoda i ne mora da znači da nije efikasan.

Koristi se kao tretman bez ispiranja koji se stavlja na kosu posle pranja. Sadrži vitamin E i provitamin B5 a Avon obećava sjajniju i jaču kosu. 

U Srbiji se može naručiti u aktuelnom katalogu po ceni od 299 dinara uz kupovinu bilo kog proizvoda iz brošure. Na sajtu Avon Australija sam videla ponudu za mini peglu po ceni od 20 dolara uz ovaj proizvod, bilo bi super da slična akcija bude i kod nas :)

Ja ću u skorije vreme naručiti ovaj proizvod, zanima me da li Avon može da parira skupljim proizvodima ovog tipa.

Evo liste satojaka:


U okviru ove kolekcije takođe postoji i šampon i regenerator.


Nova Kerastase Elixir Ultime ulja

Kerastase Elixir Ultime ulje dobilo je tri nove varijacije - za farbanu, tanku i oštećenu kosu. Cena im je kao i standardnom "zlatnom" Kerastase ulju - negde oko 40 evra. Zelena varijanta ima ekstrakt biljke "Immortal Moringa" koja se još naziva drvom života - zajedno sa oleo-kompleskom obnavlja oštećenu kosu. Drvenastog je mirisa sa oštrim notama citrusa.

Ljubičasto "Millenium Rose" ulje namenjeno je tankoj i osetljivoj kosi. Miris je cvetno-osvežavajući. Treće ulje u ružičastoj ambalaži štiti i neguje farbanu kosu, sadrži ekstratkt "Imperial Tea". Miris je cvetni sa živim voćnim podtonovima.

Sva tri ulja su u ambalaži od 125 ml a na Internetu se još uvek nisu pojavile detaljnije recenzije i utisci. Može se koristiti na različitie načine i s te strane ovo je vrlo praktičan proizvod - upotrebljava se kao tretman pre pranja, kao dubinski tretman posle pranja, kao leave-in regenerator, pre feniranja ali i kao proizvod za finiš. Kerastaste obećava jaku i zdravu kosu koja pritom nije otežana.

Kerastase Fibre Architecte serum - recenzija


I evo recenzije jednog od trenutno najinteresantnijih proizvoda iz Kerastase linije za osobe sa oštećenom kosom. S obzirom da se većina ljudi danas farba, fenira, pegla ili sprovodi slične eksperimente sa kosom - problem oštećene kose je čest. Kerastase promoviše Fibre Architecte serum kao prvi dvofazni serum za obnavljanje veoma oštećene kose, pa čak i rascvetanih krajeva. Sve to, uz minimalno do nikakvo otežavanje kose. Sva ova obećanja idu naravno uz adekvatnu cenu ;p oko 35 evra za 30 ml pa se može reći da ovaj serum spada među skuplje Kerastase proizvode.

Promoviše se kao dopuna već čuvenom Ciment Thermique tretmanu za kosu. U Kerastase ih nazivaju "Power Duo", zajedno se koriste i međusobno dopunjuju. Preporučena upotreba izgleda ovako: Ciment Thermique se nanosi na peškirom prosušenu kosu, potom sledi feniranje. Zatim se Fibre Architecte nanosi na dužinu i krajeve kose i onda je potrebno to preći peglom, figarom ili profenirati kako bi toplota aktivirala obnavljajuće sastojke u serumu.

I kod ove priče dolazimo do jedinog ozbiljnog minusa kada su u pitanju ovi proizvodi - ako govorimo o konceptu potpuno pravilne nege i održavanja zdravlja kose - onda vam ovi proizvodi uopšte neće biti potrebni jer nećete ni koristiti fen ili peglu (ili će ta upotreba biti svedena na minimum). Dakle, problem je što su ovi proizvodi većim delom heat-activated.

ALI, ako već ne možete bez feniranja i peglanja onda zaista preporučujem upotrebu ovih proizvoda. Recimo, ja uvek nosim Ciment Thermique kad idem kod frizera i ona mi stavi to na kosu pre feniranja. U početku se frizerki to nije dopalo jer ona ima svoju ustaljenu rutinu kod feniranja koju ne voli da menja - a posle me je pitala gde to može da se kupi ;) i stavlja mi puno više nego ranije jer ne masti kosu.

No da se vratimo na Fibre Architecte. Ima dvostruku pumpicu - izlaze dve vrste tj. faze seruma - jedan zelene a jedan bele boje. Miris je osvežavajući i neće vam smetati. Nije fraza - mala količina seruma je zaista dovoljna, lepo se rasporedi u kosi i nekako "utopi". Zaista ne masti kosu, ono što stavite se upije. Ipak, ja sam ovaj serum potrošila za svega 2-3 meseca! Ali treba imati na umu da ja zaista nisam štedljiva kada su proizvodi za kosu u pitanju a kosa mi upija gotovo sve :-/ Ali sledeći put kad kupujem Fibre Architecte serum ću svakako više povesti računa o količini koju stavljam.

Kod mene su pravi rezultati nastupili tek posle dve - tri nedelje korišćenja. U početku sam čak bila jako razočarana i nisu mi bile jasne pozitivne recenzije na Internetu. A onda je kosa počela da mi izgleda drastično bolje - bilo je izuzetno lako napraviti frizuru i ispraviti kosu, prvo i nisam bila sigurna otkud ta promena. I ono što me je oduševilo kod ovog proizvoda - hidratacija - nikad nisam imala sa drugim proizvodom takav osećaj glatkih, "ispunjenih" vlasti (izraz na engleskom kojim bih opisala tu situaciju bio bi - "plumped out", ne znam kako drugačije da slikovito opišem :). Kosa stvarno poprima neke drugačije karakteristike i postaje jako lepa. Rascvetane krajeve nemam tako da to nisam mogla da testiram ali se suvoća kose dramatično smanjuje i oštećene vlasi poprimaju performanse normalnih. Za jako oštećenu kosu ovo je zaista spas.

Ovaj proizvod namenjen je jako oštećenoj kosi - po Kerastase skali stepen "erozije" dlake 3 i 4. Cena je zaista visoka, naročito imajući u vidu količinu. U mom slučaju, ovaj proizvod daje rezultate tek kad je heat activated tj. uz upotrebu toplote i to bih uzela kao jedini ozbiljan minus. Mada, na nekim forumima pišu da im je dobar i bez upotrebe pegle tako da je to možda individualno.

Sve u svemu, zbog cene i zbog toga što je "heat activated":

Ocena: 9/10