Zašto su satenske jastučnice bolje od običnih

 
 
Ako su vam površinski delovi kose naročito suvi i oštećeni,  potrebno je da razmislite o još jednom uzroku isušivanja koga možda niste ni svesni. Svake noći vaša glava nalazi se na jastučnici po osam  sati. To uopšte nije mali vremenski period - pamuk je hidrofilni materijal koji privlači i upija vodu. Važna odlika zdrave kose je nivo hidriratnosti - zdrava vlas sadrži 10 odsto vode. Pamuk isušuje kosu jer privlači vlažnost. Ako spavate na satenskoj jastučnici - kosa niz nju u toku noći klizi, manje se petlja i isušuje, tako da je mnogo manja šansa da ćete se probuditi sa zamršenom kosom.
 
Spavanje na satenskoj jastučnici dobro je ne samo za osobe sa suvom kosom već i za one koji imaju suvu kožu lica. Pamuk je visokoabsorbujući materijal a u slučaju suve kose i kože potrebno je što više očuvati prirodna ulja. Ako koristite masnije kreme i tretmane za lice u toku noći, pamučne jastučnice upijaju ovakve kreme dok će ih satenske ostaviti baš tamo gde treba da budu - na koži lica.
 
Spavanje na satenskoj jastučnici produžava trajnost vaše frizure a kosa se manje lomi i zdravija je.
 
Održava se optimalan nivo hidratacije kose tako da će ona generalno biti otpornija na oštećenja i sjajnija. Satenske jastučnice investicija o kojoj treba razmisliti ako imate kosu sklonu oštećenjima ili prosto želite da vam kosa bude lepša.

3 comments:

  1. Super savet :)
    Imas li neku preporuku gde ih kupiti?
    Bas se ne razumem najbolje da prepoznam sta je pravi saten

    ReplyDelete
  2. To i mene zanima gde ima da se pazare satenske jastučnice?

    ReplyDelete
  3. Imate ih kupiti u Jysk radnjama.. i parfimeriji Aleksandar..

    ReplyDelete