Serical maske za kosu


Ove maske ne mogu se naći u većim trgovinskim lancima (DM, Lilly, Maxi..), ali ipak imaju solidnu popularnost na našem tržištu i to ne bez razloga. A taj razlog zove se - odnos "cena/kvalitet". Prodaju se u pakovanju od jedan kilogram a koštaju između 400 i 600 dinara u zavisnosti od toga gde ih kupujete. Proizvođač je iz Italije, firma Pettenon Cosmetics. Možda to i nisu maske u vrhunskom rangu ali svakako vam savetujem da ih probate jer će vam  možda neka odgovarati a i uvek je zgodno imati dodatnu masku pri ruci, i rotirati po potrebi.
 
Jedno pakovanje Serical maske može da traje zaista dugo. Ako ste od onih koji vole da menjaju maske i jedna te ista im brzo dosadi - podelite masku (i trošak ;) sa drugaricom. Pored standardne upotrebe, bilo koju masku možete mešati sa uljima i praviti različite tretmane. U tim situacijama kada vam je za neku mešavinu potrebna kašika ili dve nekog običnog regeneratora, ove "king size" maske takođe mogu biti korisne.
 
Na svim maskama piše da su za profesionalnu upotrebu. Ovo naravno ne znači da ne mogu da se koriste kod kuće - jedino su proizvođači verovatno s obzirom na cenu i ekonomičnost pre u vidu imali frizerske salone.
 
U ovom tekstu dajemo pregled osnovnih vrsta koje se pojavljuju na našem tržištu kako bi vam bio olakšan izbor.
 
Carota maska, kao što joj ime kaže, sadrži ekstrakt šargarepe i pravi je izbor među Serical maskama u slučaju da imate masnu kosu. Pored toga sadrži i ulje semena lana. Sam proizvod je narandžaste boje i posebno se preporučuje kosi koja se često pere. "Daje prirodan sjaj i glatkoću, jača otpornost na štetne spoljne faktore. Preporučuje se za masnu kosu koja se često pere, kao i za farbanu. Ostavlja kosu mekom i mirsnom. Lagana formula ne otežava kosu. Rezultat je optimalno hidrirana i nahranjena kosa. Smanjuje sklonost ka mašćenju. Obnavlja strukturu oštećene kose, vraća mekoću i sjaj. Olakšava češljanje i stilizovanje. Stavite na kosu prosušenom peškirom, 5 do 10 minuta. Potpuno isperite. Koristite po potrebi, 1-3 puta nedeljno."

 
Sastav: Water / Aqua,  Cetearyl Alcoholeo|eu|al,  Cetrimonium Chlorid,  Dipalmitoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate,  Parfum / Fragrance,  Methoxy Peg/ Ppg-7/ 3 Aminopropyl Dimethicone,  Linum Usitatissimum (Flax) Oil,  Zea Mays (Corn) Oileo,  Benzyl Alcohol,  Hexyl Cinnamali,  Isopropyl Myristateeo,  Citric Acidkh,  C.I. Pigment,  Methylchloroisothiazolinoneta,  Daucus Carota Sativa Extracti,  Methylisothiazolinoneta



Po mišljenju mnogih, ovo je Serical maska koja najlepše miriše. Sećam se kada sam još pre pet-šest godina kupovala proizvode sa sajta http://www.thebodybakery.com/ koji mirišu na raznorazne interesantne slatkiše - e pa ovo je upravo to samo mnogo jeftinije i dostupnije. Miris je mešavina karamela, šećera i mleka. Nije previše intenzivan. Ova mlečna maska je po vrsti zapravo proteinska - što znači da je dobra ako imate oštećenu kosu. Naročito se preporučuje za hemijski tretiranu i farbanu kosu. Iz mog iskustva ne otežava kosu (moja je doduše jako suva). Ne sadrži silikone.
 
Sastav: Water / Aqua,  Cetearyl Alcohol,  Cetrimonium Chlorid,  Dipalmitoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate,  Parfum / Fragrancei,  Benzyl Alcohol,  Citric Acidkh,  Peg-5 Cocomonium Methosulfate,  Methylchloroisothiazolinoneta,  Methylisothiazolinoneta,  Hydrolyzed Milk Protein,  Hydroxypropyltrimonium Hydrolyzed Casein,  Sodium Cocoyl Glutamateti,  Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride
 
Verovatno najpopularnija i najčešće korišćena maska iz ove linije. Ovo je placenta maska sa ekstraktom bambusa ili popularno rečeno "zelena" maska :)) Po opisu sa pakovanja, ova maska zapravo nema placentu već pšenične proteine koji su po efektu supstitut za placentu. Ja sam je kupila na ovogodišnjem sajmu kozmetike i platila svega 299 dinara.
 
Sastav: Water / Aqua,  Cetearyl Alcoholeo,  Cetrimonium Chlorideti|eu|ta,  Dipalmitoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate,  Parfum / Fragrancei,  Cyclomethiconeeo,  Limonenei,  Dimethiconoleo,  Benzyl Alcohol,  Linalooli,  Amyl Cinnamali,  Propylene Glycol,  Citric Acid,  Triticum Vulgare (Wheat) Germ Extracteo,  Bambusa Vulgaris Sap Extracteo,  Methylchloroisothiazolinoneta,  Methylisothiazolinoneta 

 
Serical Garlic maska je obogaćena peptidima, mineralnim solima i vitaminima, takođe je namenjena oštećenoj kosi. Sadrži ekstrakte luka i pšenice. Piše još da ostavlja kosu mekom i sjajnom, a naročito je preporučljivo za blajhanu, farbanu i tretiranu kosu. Izaberite ovo pakovanje ako imate oštećenu kosu. Preporučuje sa da odstoji na glavi 15-20 minuta a nanosi se ne samo na dužinu kose već i na skalp.  
 

 

 

Voćna maska sadrži ekstrakte bilja, čini kosu mekanom i olakšava češljanje. Daje sjaj i elastičnost, namenjena je svim tipovima kose, naročito odgovara normalnoj. Može se držati kao standarndi regenerator ali i 15-20 minuta posle pranja. Sadrži voćne (AHA) kiseline.
 
 
Sastav: Water / Aqua,  Cetearyl Alcohole,  Cetrimonium Chloridet,  Dipalmitoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate,  Parfum / Fragrancei,  Methoxy PEG/ PPG-7/ 3 Aminopropyl Dimethiconszil,  Benzyl Alcoholi|ta,  Limonenei,  Linalooli,  Hexyl Cinnamali,  Citric Acid,  Lactic Acidh,  Methylchloroisothiazolinoneta,  C.I. Pigment,  Glycerinh,  PCAh,  Methylisothiazolinoneta,  Glycolic Acidkh,  Malic Acid,  Pyruvic Acid,  Tartaric Acid 



Maska sa medom hrani kosu i ojačava njenu strukturu tako da je dobra za suvu i oštećenu kosu sa rascvetanim krajevima. Za najbolje rezultate preporučuje se da odstoji na kosi bar 15 minuta.

Pakovanje sa keratinom oporavlja hemijski tretiranu, oštećenu i frizzy kosu, vraća prirodni sjaj i elastičnost. Dubinski opravlja kosu i olakšava češljanje. Sarži silikone i laneno ulje. Ostaviti da deluje 5 do 10 minuta. Idealna je za kosu na kojoj je rađeno trajno ispravljanje.

Sastav: Water / Aqua,  Cetearyl Alcoholeo|eu|al,  Cetrimonium Chlorideti,  Dipalmitoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate,  Parfum / Fragrance,  Methoxy Peg/ Ppg-7/ 3 Aminopropyl Dimethicone,  Benzyl Alcoholi|ta,  Citric Acid,  Hydrolyzed Keratin,  Methylchloroisothiazolinoneta,  Methylisothiazolinoneta,  Linum Usitatissimum (Linseed) Seed Oil

 

19 comments:

  1. Eee bas mi je drago sto si pisala o njima :) Ja sam pre neki dan kupila zelenu na Zelenjaku (na pijaci) za 350 din! Nikada nisam videla toliko pakovanje! Oprala sam kosu i drzala ga nekih sat vremna, mada uopste ne mora toliko ali eto da pokusam, imam talasastu kosu koja je freezy (pogrsinki sloj) i dugo sam je farbala, sada je 10cm vec izrasla moja boja i ne vidi se razlika, osim u kvalitetu kose, ostatak je suvlji i sklon pucanju, duzina do trake brusa sada posle sisanja.Inace koristim Davines HBP i za svaku je preporuku! (To mi je proteinska maska i iz tog razloga nisam kupila latte nego placentu) Dobro se pokazala, hisrira kosu, cula sam da je odlicna za hidrataciju! Miris joj je malo bzvz ali ko da je to vazno:) Probala bih ove dve zute ali ih nisam videla na tezgama nazalost, iako imaju dobar izbor, imju sve sem zutih! Probajte, necete se pokjati, velika kolicina, solidan kvalitet, niska cena! Ako imate neki problem sa kosom onda uz njih uzmite jos neku jacu i kvalitetniju za rekonstrukciju i koristite 1x nedeljno i to je to! :) Pozdrav od mene, Julijana

    ReplyDelete
  2. ja sam pre neki dan kupila late..pre nego sto sam je kupila na raznim forumima sam se raspitivala i trazila savete od drugih devojaka i vidim da su najvise hvalile nju..pre svega savrseno mirise..kosa mi je inace talasasta i jako nemirna a posle prvog koriscenja kosa mi je kao da sam se fenirala..savrsena je :)

    ReplyDelete
  3. Probala belu, odlicna je za suvu i farbanu kosu.

    ReplyDelete
  4. Sve sam ih probala, i za mene su kao balsam, mislimd a ih vise necu kupovati, preslabe su mi

    ReplyDelete
  5. A gde ima da se kupi? Ja sam sa NBG-a...ako zna neko, osim na Zelenjaku

    ReplyDelete
  6. Julijana jel mozes da mi kazes gde tacno na zelenjaku,bas na pijaci ili...? hvala unapred :)

    ReplyDelete
  7. Julijana jel mozes da mi kazes gde tacno na zelenjaku,bas na pijaci ili...? hvala unapred :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tek sada vidim komentar :( da na pijaci, u sredini jesna tezga, ima kozmetiku :)

      Delete
  8. Jel moze neko da napise gde se sve u Beogradu mogu naci,posebno me zanima dal se mogu naci negde na Paliluli ili blizu nje?

    ReplyDelete
  9. Imate ih na tezgama na buvljaku na Nbg-u(OTC), mozda ne bas sve ali veliki je izbor.
    Isto tako i na Dusanovcu, sa desne strane ka gradu je jedna radnja specijalizovana za preparate i pomagala za kosu, ne znam tacno kako se zove, ne mozete promasiti.

    ReplyDelete
  10. Frizerska zadruga pored Bajlonijeve pijace ima sve vrste ovih pakovanja.

    ReplyDelete
  11. Ima ga na sajmu kozmetike i kosta 300 dinara.. a kod mene u Smederevo ima kod kineza i kosta 330 dinara,isti proizvodjac isto sve.. a za 600 dinara mogu da kupim dve kutije... i mogu da kazem da sam zadovoljna sa ovim pakovanjem..:)

    ReplyDelete
  12. Super su...imam jako ostru i talasastu kosu...posle (roze Keratin) nje mi je kosa svilenkasta i lako se rascesljava...da ne verujete koliko je omeksa...tako da ne bih se slozila da nije jaka....

    ReplyDelete
  13. Za moju suvu,kovrdzavu kosu su katastrofa! Koristila sam latte i placentu i malo je reci da sam nezadovoljna!

    ReplyDelete
  14. Ok su za normalnu kosu,ali za suvu i ostecenu slabo...

    ReplyDelete
  15. Koju preporučujete za normalnu, talsastu kosu, koja je nefarbana?
    Treba mi maska koju ću koristiti par minuta, znači proteinska?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako se pitanje odnosi isključivo na Serical maske, probala sam samo dve tako da nemam veliko iskustvo. Ako misliš na efekat rekonstrukcije kad kažeš "proteinska" maska, meni je tu zelena bila bolja u odnosu na plavu (ona mi je blaža). A ako želiš baš pravo proteinsko pakovanje, onda - Davines Hairbuilding Pak :)

      Delete
  16. Do you know ingredients of mask Serical Garlic?

    ReplyDelete
  17. Do you know ingredients of mask Serical Garlic?

    ReplyDelete