Kako kosu neguje Ivana G? :)





Ivana Gligorić osvojila je prvo mesto u konačnom rangiranju na Izboru za najlepšu kosu bloga Kosa.rs za 2013. godinu. Pošto znam da vas zanima kako Ivana neguje svoju kosu (a i mene :) postavila sam joj par pitanja na tu temu. Naravno, da naglasim da je ovde očigledno jedan od bitnih faktora i genetika.

- Koja ti je prirodna boja kose?

- Prirodna boja kose mi je smeđa.

- Koju farbu koristiš?

Koristim farbu Keune 1517 u kombinaciji sa 9% hidrogenom. Farbam se  u plavo već nekih 6 godina, možda i više. Nisam nikad eksperimentisala sa bojama i frizurama, uvijek sam plava i duge kose.  Znam da je ljudima čudno da plava kosa može biti duga i da nije oštećena ali eto može.


- Koliko često posećuješ frizera? Kako neguješ kosu, koji su ti omiljeni preparati?

Kosa mi je prirodno ravna tako da je nikad ne peglam. Izbjegavam i feniranje. Frizera posjećujem jednom mjesečno.  Većinom sama volim da njegujem kosu. Sviđaju mi se domaće maske za kosu, tako da često stavim kombinaciju maslinovog i ricinusovog ulja na vrhove kose sat vremena prije pranja.

 Od omiljenih preparata za kosu izdvojila bih Schauma šampon za suhu kosu, Balea balzam od crvene narandže za farbanu kosu, Still maska od meda i čokolade ( koja osim sto njeguje kosu i predivno miriše), zatim Selective ampule za suhu kosu i Klas serum za vrhove kose.

- Tvoj najbolji savet za negu kose...?

   Najbolji savjet za kosu koji bih mogla da dam je redovno šišanje vrhova kose. Za iskrzane krajeve kose jedini ''lijek'' su makaze.

   Svojim prijavljivanjem na ovaj izbor željela sam da pokazem ljudima da i plava kosa uz odgovarajuću njegu može da bude zdrava i kvalitetna.

  Ovim putem se još jednom zahvaljujem svima koji su svojim glasovima doprinijeli da pobijedim na ovom izboru.

Napomena: Molim Vas da ispod ovog teksta ostavljate komentare vezane za negu kose i razmenu iskustava a sve druge komentare ostavljajte na ovom postu http://negakose.blogspot.com/2014/01/najlepsa-kosa-bloga-kosars.html, na forumu, kao i na e-mail negakose@gmail.com


3 comments:

  1. Kosa ti je divna,mozes li mi reci dali farbas celu kosu svaki mesec,ili radis preliv na duzinu?

    ReplyDelete
  2. Hvala puno! :) Svaki mjesec farbam samo izrast, a čitavu dužinu farbam jednom godišnje. To je sve što se tiče farbanja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eto, to je kljuc zdrave i lepe plave farbane kose. Ja kao smedja farbam duzinu bar svaki drugi mesec, ako ne i cesce jer prosto mi nijansa kose bude razlicita u gornjem i donjem delu kose. Je l' nemas taj problem? Je l' ti izbija zutilo na ostatku kose?

      Delete